⬅ חזרה לאינדקס

תלוש משכורת לקרוב משפחה - באיזה מקרים?

🕒 פורסם בתאריך: 20/07/2020 20:26
במקרה קרוב משפחה מדרגה ראשונה שמקבל מידי פעם, נקודתית, תשלום קטן על טיפול בדברים שקשורים לעסק עצמאי קטן...

באיזה תנאים חייבים לרשום כעובד ולהפיק תלוש משכורת?

ומהכיוון השני, באיזה תנאים אפשר לעשות זאת בלי שיחשב הפקת תלוש מאולצת?
🕒 פורסם בתאריך: 20/07/2020 21:10
חייבים לרשום עובד ולהנפיק לו תלוש (הוא צריך למלא טופס 101) החל מתחילת העבודה. לא משנה אם זה נקודתית, חצי משרה או משרה מלאה.

לא הבנתי מה זה ''הפקת תלוש מאולצת''. לפי החוק, חובה להפיק תלוש בכל מקרה שבו נעשתה עבודה, לא משנה כמות העבודה.
🕒 פורסם בתאריך: 20/07/2020 22:07
לפעמים הבת שלי עוזרת להקליד פה ושם.

לפעמים אני עוזרת לה עם תיקון הרכב במוסך או עושה לה קניות.

אם אתה מעלה את השאלה כאן, אני מניחה שמדובר על עבודה בתכיפות גבוהה (פעם בחודש, כל חודש)?

באיזה שווי אתה מעריך את העזרה החודשית הזאת?
🕒 פורסם בתאריך: 20/07/2020 23:32
אני חושב שהמטרה היא לרשום אתזה כהוצאה מוכרת ולכן זה לא נעשה כטובה/עזרה משפחתית.
🕒 פורסם בתאריך: 21/07/2020 08:28
זה לא מסתדר עם זה

אם מדובר על שווי של כמה מאות ש"ח לעסק בחודש - אין יחס הולם בין הערך לעסק לבין בלבול המוח הכרוך בתלוש משכורת.
🕒 פורסם בתאריך: 21/07/2020 15:28
השיקול דווקא מצד המקבל: חסכון בתשלומי בט"ל למישהו שלא מועסק כרגע. אחרת הכי פשוט לתת קצת מזומן וזהו, סה"כ בני משפחה.

נתקלתי בסיפור על מישהו שהפיק לקרוב משפחה תלושים בסכום קטן, נראה לי לאורך תקופה, כפתרון לתשלומי בט"ל. בסוף המעסיק היה צריך לשלם קנסות כלשהם. אבל כאן המקרה שונה: תלושים באופן לא סדיר, בגין דברים שהם כן פרקטית עבודה. הדילמה היא אם עלולות להתעורר שאלות בגלל השילוב של סכומים קטנים לא סדירים וקרבה משפחתית מדרגה ראשונה.

דווקא לא בתדירות. יהיו זמנים עם דברים נקודתיים לעשות, אבל גם חודשים מתים. התשלום, כמה מאות. זה לא עסק עם הרבה הכנסות.

כן, זה הבסיס לשאלה מהכיוון השני. מאיזה סכום או תדירות חייבים להפיק תלושים.

כי אם אין סיבות להפקת תלושים חוץ מהפשט, לתת לבן משפחה סכומים נמוכים כנראה לא מעניין אף אחד.
🕒 פורסם בתאריך: 21/07/2020 16:17
זה גם לא שווה את הבלבול מוח. להכין משכורת דורש ממך ללמוד ולהבין את כל מה שנדרש, ובסכומים כאלה נמוכים - עלות המעביד תהיה גבוהה מדי.

בט"ל לאדם חסר תעסוקה זה בסביבות 180 ש"ח לחודש אז אפשר פשוט לתמוך בסכום הזה מחוץ לעסק.
🕒 פורסם בתאריך: 21/07/2020 16:19
יש להם bigger fish to fry.

כל עוד שולם בט''ל ודמי בריאות כחוק, בט''ל לא יכולים לדעת מה באמת קורה (אלא אם מישהוא ילשין) וגם אז לא נראה לי שזה ממש מעניין אותם

(כי מדובר בסכומים קטנים). הגיוני להעסיק מישהוא -גם אם הוא קרוב משפחה- מידי פעם ולשלם לו. לא אמורה להיות בעיה עם זה.