⬅ חזרה לאינדקס

מילוי הצהרת הון למי שאינו נשוי ע"פ חוקי מדינת ישראל

🕒 פורסם בתאריך: 21/07/2020 14:52
שלום

סיפור המעשה בקצרה:

פתחתי עסק (עוסק פטור) בשנה שעברה, וכעת לאחר כשנה קיבלתי דרישה למסור הצהרת הון.

לפי סעיף 135 (1) לפקודת מס הכנסה - צריך לדווח על הרכוש וההתחייביות שלך של בן/בת זוגך וילדיך.

כעת השאלה היא מה נכון לעשות במקרה ויש בן/בת זוג אך לא נשואים..

שאלתי איש מקצוע (רואת חשבון מנוסה חברה של המשפחה) שאמרה לי כך:

1. ברור שלא צריך להכניס את את הרכוש וההתחיביות של זוגתך, מכיוון שלפי מס הכנסה רק מי שנשוי כדין

ומקיים משק בית משותף נחשב בן זוג.

2. מצד שני, היא ממליצה להצהיר על נכסים שאני רואה בהם כגם שלי- בחצי השווי - גם אם הם על שמה של זוגתי

לדוגמה: תיק ההשקעות שלנו רשום רק על שם זוגתי. אבל מכיוון שאולי יום אחד אעשה שימוש בכסף הזה ש"יופיע"

פתאום מבחינת מס הכנסה, כדי לדווח על חצי משווי כבר עכשיו.

אם למישהו יש נסיון אישי או ידע בעניין זה, אשמח לשמוע ולהחכים

כמובן שבסוף אתייעץ כנראה עם עוד רו"ח לפני שאמלא, אבל אשמח לשמוע מחוכמת ההמונים (הסולידים)

אם יש מישהו שכבר התמודד עם העניין..

תודה רבה

אליסף
🕒 פורסם בתאריך: 22/07/2020 12:09
דווח את האמת וכל האמת ורק האמת

במילים אחרות, דווח את כל הרכוש והנכסים שלך, ואל תשכח דבר. אל תשכח קרנות השתלמות, פנסיה, אופציות, וכל נכס אחר שיש לך.

לגבי חצי מתיק ההשקעות של זוגתך, אם הוא אכן שלך אז דווח עליו. אם לא אז לא.

אין הגיון לדווח של משהו שהוא לא שלך כשלך, רק כי יתכן שיום אחד תקבל אותו. בדיוק כמו שאתה לא מדווח על הירושה הצפויה מהוריך כשלך.

אם בעתיד תקבל אותו, אז כל עוד יש לך תשובות ברורות הגיוניות ומתועדות לכל דבר, לא צריכה להיות בעיה.
🕒 פורסם בתאריך: 22/07/2020 12:54
בגדול, הנטיה בהצהרת הון ראשונה הינה לתת דיווח מפורט ככל היותר.

ברוב המיקרים, הם לא עושים כלום עם הצהרת הון ראשונה.

מה שכן, אחרי x שנים מבקשים הצהרת הון שניה, ואז עובדים כדי להסביר את השינוי בהון.

כאנשים סולידיים, לאחר הצהרת ההון הראשונה, חשוב לשמור תיעוד מפורט ומסודר של עלויות המחיה היות והטבלאות של מס הכנסה מתאימות לצרכניסט המצוי.

עוד נקודה: לטעמי, עדיף שרואה חשבון יהיה חתום על ההצהרה הראשונה וכך גם מגוייס לטובתך כשתגיע השניה. לפעמים לוקחים איש מקצוע רק בהצהרה שניה, ואז הידיים שלו קשורות, כי חוסר הפירוט והנזק נעשה כלאחר יד בראשונה...

כמובן שאין באמור להחליף יעוץ מקצועי פרטני אלא דעה כללית.

בהצלחה
🕒 פורסם בתאריך: 22/07/2020 17:47
תודה על התשובות..

השאלה היא מה נחשב שלי?, -מבחינה חוקית? מבחינת ההרגשה שלי? - לדוגמה: תיק ההשקעות של בת הזוג שלי "מרגיש" לי כשלי (כמו שכל הנכסים שלנו

לא משנה אם הם על שמי, או על שם זוגתי הם גם שלי מבחינתי), האם מבחינת החוק הם שלי? - לא יודע

תודה על העצה! מבחינה זו אין בעיה, כל ההוצאות וההכנסות שלנו מתועדות מדי חודש בחודשו כבר מספר שנים..

יש אולי מישהו בקהל במצב דומה לשלי?

אליסף
🕒 פורסם בתאריך: 23/07/2020 08:01
מבחינה חוקית כמובן

מבחינת ההרגשה שלך, יתכן ואתה מרגיש שכל העולם שייך לך :-)