⬅ חזרה לאינדקס

בצומת דרכים

🕒 פורסם בתאריך: 25/07/2020 17:50
שלום לכולם

האמת שפתחתי את השרשור כדי לשאול כמה שאלות ולכן אספר קצת על עצמי, אשתדל לתמצת :) .

בן 22, גר בשכירות עם בת זוג במרכז הארץ, השתחררתי לפני שנתיים משירות קרבי ובשנתיים האחרונות עבדתי בעבודה פיזית שאני נורא אוהב(לא מפרט בדיוק מה בשביל לשמור על הפרטיות), קרעתי את התחת, המון שעות, חסכתי סכום מכובד יחסית לגילי, בערך 150,000 אלף שח, יש לי עוד פיקדון שחרור ללימודים על סך 30,000 ש"ח, לאחר התקופה הזאת טסתי ל"טיול אחרי צבא", הטיול לצערי נקטע באמצע בעקבות הקורונה ונאלצתי לשלם סכום גבוהה בשביל לחזור לארץ, החזרה הייתה די קשה, לא יכלתי לחזור להורים מכוון שאמי נמצאת בקבוצת סיכון ולא רציתי לסכן אותה, מהר מאוד הייתי צריך למצוא דירה, היה לי נורא קשה למצוא עבודה מצאתי את עצמי די לבד מתמודד עם חרא שנוחת עליי בעקבות המצב בארץ, נאלצתי לחיות מהחסכונות עד שמצאתי עבודה זמנית.

אני מרגיש בנקודה זאת בחיים שאני באיזה שהיא צומת דרכים שההחלטות שאקח בה יוכלו להקל עליי משמעותית בהמשך.

העניין הוא כזה, אין לי שום מושג איך לבחור מקצוע ולפי איזה קריטריונים, נשמע לי טיפה לא הגיוני ללמוד ארבע שנים ואז לגלות שהעבודה לא מתאימה לי.

חשבתי על כמה אופציות

להמשיך במקצוע שהייתי בו, מקצוע דורשני מאוד קשה מאוד עם הרבה שעות ושכר סביר, יש אופציה להתקדם אבל יש הרבה שחיקה אבל המקצוע מדריש וויתורים בחיים האישיים שאם לומר את האמת, אין לי מושג אם אני רוצה לעשות אותם.

לנסות להתברג בתחום התכנות, כרגע התחום הכי "נוח" מבחינת שכר ושעות ושסביר להניח שלא יעבור אוטומציה, מצד שני הייתי תלמיד די בינוני, אין לי איזה תשוקה מטורפת למחשבים אבל אני מאוד אוהב ליצור דברים.

השאלות הם כאלה

מה נדרש ממתכנת? איך אני יכול לדעת אם אני מתאים?

מה הדרך הכי טובה להכנס לתחום?

איך ניתן לדעת מה הדבר שהכי מתאים לי באופן סובייקטיבי?

הרי יש פה שאלה שחוזרת על עצמה וזה

ללכת עם מקצוע שאני יחסית אוהב אבל התנאים בו משמעותית פחות טובים לעומת מקצוע שאין לי איזה זיקה אליו אבל הוא יכול לסדר לי את החיים בצורה הרבה יותר קלה, שני האופציות הם הגיוניות אבל אני מתקשה להשיג החלטה מה יהיה הכי נכון לי.

ד.א

תודה רבה לכל מי שקרא ובכללי רציתי להודות כאן לאנשים בפורום ולבלוג עצמו שנתן לי הרבה יותר בהרבה תחומים מאשר מה שלמדתי במערכת החינוך הישראלית :)
🕒 פורסם בתאריך: 25/07/2020 18:42
לדעתי אתה לא מתאים להיות מתכנת. בן אדם עוד מגיל צעיר מגלה את תחומי העניין שלו.

תנסה להזכר בכל התחביבים שהיו לך, מקצועות בבית ספר שאהבת, תרשום על דף ותנסה למצוא את המשותף.

לאהוב ליצור תכונה טובה, זה אומר שאתה יכול להנות מהעבודה ולהיות טוב בה, אבל זה לא נותן כיוון לסוג עיסוק.

כל הניסיונות של אנשים שאני מכיר להכנס לתחום "נוח" שלא היה להם ממש קשר אליו היו כושלים,

בסופו של דבר אנשים מצאו עבודות עם איזון בין סיפוק לשכר.
🕒 פורסם בתאריך: 25/07/2020 19:59
עולם העבודה הוא קצת יותר רחב מעבודה פיזית תובענית או תכנות, זה לא 0 או 1.

יש דרכים רבות נוספות להרוויח משכורת מכובדת, המשקיעה בעצמה עסקה בתחום הפיננסי, @זאב מעולם לא כתב שורת קוד, @קפה שחור הוא עצמאי. כל האנשים האלה עשו יפה מאוד לביתם בלי להיות מתכנתים.

אתה מעדיף לעבוד לבד או עם אנשים? אתה אוהב להסתובב או מעדיף לשבת במשרד? עצמאי או שכיר? תתחיל לאפיין קודם את המאפיינים הכלליים יותר של איך העבודה האידאלית נראית בעינייך, אחר כך תהיה בשל יותר לחפש מקצועות ספציפיים.
🕒 פורסם בתאריך: 25/07/2020 20:12
אני לא מסכים אם זה, כבר פגשתי כמה אנשים בחיים שבשלב כלשהו שינו מקצוע והצליחו בו.

היה לי חבר שהתחיל ככלכלן ואחרי תקופה הבין שזה לא מתאים לו ועשה הסבה למתכנת backend - הוא במקצוע הזה כבר מעל ל5 שנים.

סך הכל אני מסכים איתך לגבי זה - רק קח בחשבון שמתכנת זה הגדרה מאוד רחבה להמון מקצועות(או תתי-מקצועות) שונים שההפרשים בניהם מבחינת שכר ותנאים אחרים יכולים להיות מאוד גדולים.

זה לגמרי תלוי חברה ותפקיד - אתה גם יכול לעבוד כמות עצומה של שעות.
🕒 פורסם בתאריך: 25/07/2020 20:27
נעים מאוד, לא כתבתי שורת קוד עד האוניברסיטה, עובד כבר לא מעט שנים בהייטק ומאוד מאושר מהעבודה.

לא חושב שאני איזו אנומליה סטטיסטית.
🕒 פורסם בתאריך: 25/07/2020 23:41
יש ללוחמים מימון של מעל 70% על התואר הראשון אם אני לא טועה לא?

אם אני לא טועה, הפיקדון לא צריך ללכת כולו על לימודים (:

קטונתי מלהמליץ לך לאיזה קריירה ללכת. זה מאוד אינדיווידואלי, ומשהו שכל בן אדם בגילך כמעט עובר. הכל שאלה של איזון, רצונות ומצב בחיים.

אני לא הייתי הולך ללמוד/לעבוד במשהו שאני לא מתחבר אליו יותר מדי. מצד שני אני בא מבית יחסית עמיד, וההורים שלי היו מסבסדים לי גם על תואר חסר משמעות אם הייתי בוחר באחד כזה. בדיעבד המקצוע שאני אוהב והלכתי לעבוד בו הוא גם מקצוע מניב ולא הייתי צריך את עזרת ההורים (מקווה גם שלא בעתיד).

הכל עניין של פרופורציות (:

2. אתה בן 22. אם אתה לא סגור על עצמך, תתנסה בדברים ותמשיך לעבוד במה שאפשר.

3. לא חסרים קורסים באינטרנט ללמוד תיכנות למתחילים. אחלה דרך להבין אם אתה מתחבר לזה.
🕒 פורסם בתאריך: 26/07/2020 00:40
אולי תוכל לנסות ללמוד לבד קצת, כדי לראות אם זה מתאים לך, או להרשם לקורס של 3-6 חודשים, במקום תואר של 4 שנים.

אני לא מהתחום, אבל מייעצים את זה הרבה בפורום...
🕒 פורסם בתאריך: 26/07/2020 08:17
לדעתי רוב האנשים לא באמת יודעים מה הם "רוצים לעשות כשיהיו גדולים" ורבים בסוף התואר כשהם מתחילים לעסוק במקצוע אותו למדו מקווים שאכן יאהבו את התחום.

ספציפית לגבי תכנות - אפשר לקחת קורס אינטרנטי, לכתוב משהו ולראות אם אתה נהנה מהתהליך (זה מה שאני עשיתי ועזר לי מאוד)

זה שהיית תלמיד בינוני בתיכון לא רלוונטי, זה שלב שונה בחיים שלא בהכרח מעיד על העתיד.