⬅ חזרה לאינדקס

איך להשוות את עול המס בישראל לארה״ב?

🕒 פורסם בתאריך: 28/07/2020 13:01
אשתי ואני שכירים בחברות בינ״ל ומרוויחים טוב (ברמה אחד מאיתנו משלם מס יסף). שקלנו לעבור לארה״ב, בעיקר עקב הכיוון שהמדינה שלנו מתדרדרת אליו בקצב מואץ עקב הקורונה (נטל מס שיילך ויגדל על אוכלוסיה עובדת שהולכת ומצטמצמת יחסית לכלל האוכלוסיה).

את גובה המס שאני משלם בישראל אני יודע. אני מחשיב גם את בט״ל ומס בריאות כמסים ולכן מגיע לבערך 40% מיסים בהתחשב בתקרה של בט״ל. עבור המס בארה״ב שלפתי מחשבון שכר גנרי מהאינטרנט וראיתי שזה יוצא בערך 35% בסנטה קלרה ו-25% בסיאטל.

האם ההשוואה שלי נכונה? יש תוספות/החסרות שצריך לעשות? סתם לדוגמא, אפשר איכשהו להחשיב את החלק של המעסיק בבט״ל בהשוואה הזו.
🕒 פורסם בתאריך: 28/07/2020 13:12
גם בארה"ב יש חלק מעסיק בבט"ל. אתה משלם 7.5% והוא 7.5% עד תקרה של $137,700 לשנה.
🕒 פורסם בתאריך: 28/07/2020 13:15
קודם כל ארהב לא במצב יותר טוב מישראל מבחינת קורונה.

אתה צריך להוסיף גם להשוואה שבארה"ב תרוויח יותר (אני מניח) וגם הכסף שלך יקנה יותר. לדוגמה במקום ללכת לשופרסל או רמי לוי, תוכל להזמין הכל בנוחות מאמזון הביתה במחיר הרבה יותר זול
🕒 פורסם בתאריך: 28/07/2020 13:26
בארה״ב, ככל הידוע לי (אני לא בטוחה אז נא לבדוק!) אם אתה מקבל RSU אתה משלם את המס הפירותי ביום ההקצאה ולא ביום המכירה. מה שלמעשה מחרב את הטבת המס שמקבלים בארץ. בנוסף אם יש לך כבר RSU שאיתם אתה מתכנן לעבור תבדוק טוב איך אתה תמוסה עליהם (גם מבחינת ישראל וגם מבחינת ארה״ב).
🕒 פורסם בתאריך: 28/07/2020 13:43
אתה משלם שם בט״ל כמו בישראל? דהיינו ביטוח גרוע שלא שווה כלום ומתפקד כמס לכל דברֿ שאני צריך להוסיף לחישוב מס בארה״ב? כי לא הצלחתי כ״כ להבין עכשיו מקריאה באינטרנט.

לא מאמין שתהיה במקרה שלי קפיצה גדולה בשכר, ואני מתעלם כרגע מסל ההוצאות האמריקאי שכולל, מצד שני, סכום אסטרונומי לקולג׳ טוב.

נקודה טובה, למרות שאני מאמין שלרוב המכירה תהיה זריזה כדי לא לרכז את כל הביצים אצל החברה שגם משלמת לך את המשכורת.
🕒 פורסם בתאריך: 28/07/2020 14:01
כן.

ההבדל הוא קצבת הזקנה שלך תלוית הכנסה, אז יש סוג של החזר בגילאים המבוגרים.

או סכום בינוני עד אפסי לאוניברסיטה של הState שלרוב לא נופל ברמתו מivy league וזה בהנחה שהivy league ישרוד את הקורונה (החוויה בקמפוס הוא אחד היתרונות המוצהרים שלהם).

אם אתה בארה"ב זה מתבקש, בישראל לעומת זאת כדאי לחכות לשנה עם מיעוט הכנסות.
🕒 פורסם בתאריך: 28/07/2020 14:04
יש מלא, ציינו את הsocial security אבל יש גם את תחום המיסים הלא ישירים והוצאות שונות.

למשל ביטוח בריאות יהיה לרוב הרבה יותר יקר,רכב יוקרה יהיה זול בהרבה להחזקה ועוד, תלוי בצרכים\רצונות האישיים.

ישראלי שגר בארה"ב הראה לי אתר שמחשב עלות מחיה(אין לי קישור כרגע) וממה שנראה העלות דומה למשפחה ממוצעת.

אני מעריך שכמה שאתה מרוויח יותר וחיי ברמת חיים גבוה יותר ישתלם לך כלכלית לעבור לארה"ב.
🕒 פורסם בתאריך: 28/07/2020 14:08
ההשוואה שלך בכלל לא רלוונטית כי לא פחות חשוב מזה זה גם מיסים עקיפים שבאים לידי ביטוי בעלות המחייה הכוללת, את זה כבר צריך לבדוק אישית פר אדם/משפחה.

קח בחשבון עלויות שכ"ד איפה שאתה מעוניין לגור + חשבונות (בסיאטל קר!).

קח בחשבון שכר שונה באיפה שאתה מעוניין לגור.

ילדים יש? בתי ספר פרטיים או ציבוריים?

בדקת מחירי ביטוח רפואי?
🕒 פורסם בתאריך: 28/07/2020 14:09
איך אתה מחשב את כספי הפנסיה לתגמולים/לפיצויים שהמעסיק מפקיד? תוספת לברוטו?

איך אתה מחשב את כספי קה"ש שהמעסיק מפקיד? תוספת לברוטו?

יש גם את המיסוי העקיף - המע"מ בישראל הוא 17%, יש מיסוי גבוה מאוד על תחום הרכב וכו...

מה שחשוב זה
🕒 פורסם בתאריך: 28/07/2020 18:55
בתחום של מדעי המחשב אני אישית ממש מכיר ורואה הבדל בקריירה ובהסתכלות על אנשים שמגיעים (במיוחד במסלולים לתארים גבוהים) מאוניברסיטות כמו סטנפורד, פרינסטון וCMU לעומת אחרות. כך שאני לא מסכים עם הטענה.

ביטוח בריאות מכוסה ע״י המעסיק כמעט תמיד במקומות טובים בהייטק. ורכב יוקרתי זה סכום חד-פעמי פעם ב-5 שנים נגיד, כך שזה די זניח.

שכ״ד והכנסה: נקודה טובה, אפשר להגיד שהעלייה הצפויה בשכר מתקזזת עם המחיר שיגדל ביחס לישראל. וזה מתקזז בהתאם למקום -- בסיאטל תשלם פחות שכ״ד אך גם העלייה בשכר תהיה קטנה יותר ביחס לסנטה קלרה. למען האמת, חברות כאלו משקללות היום את עלות המחיה וכך הן קובעות את פערי השכר בתוך החברה לפי הפיזור הגאוגרפי.

ביטוח רפואי: כמו שאמרתי, מכוסה. גם לאישה ולילדים.

בתי ספר: אכן פה טמון הכלב לדעתי. על קולג׳ אני לא רוצה להתפשר והמקומות הבאמת טובים עולים המון.
🕒 פורסם בתאריך: 28/07/2020 19:14
תבדוק גם DENTAL PLAN.

עלות טיפולים, אחזקה וביטוח לרכב יוקרה אלו סכומים לא מבוטלים.

מוסיף גם שבארה"ב יש כמה 3 דרגות מס:

פדרלי, מדינתי ועירוני, תבדוק מה המס המצרפי שלך.

עוד תזכור שבניגוד לארץ כמעט כל המוצרים שאתה רואה לא כוללים SALES TAX, שזה מקביל +- למע"מ אצלנו.
🕒 פורסם בתאריך: 28/07/2020 20:15
גם אם זה נכון ברמה אבסולוטית, הפער בשכר הלימוד לא פרופורציוני לפער ביכולות. זה הגדרה של חוזר יעילות

כמובן שבסוף זכותך לקנות כל דבר שאתה יכול להרשות ושעולה במערכת הערכים והשקפת עולמם של המשפחה שלך.

מקביל, אבל קטן בלפחות חצי.

בכל מקרה אם הוא משווה מחירים כאן לעומת שם, אז כאן כבר הכל מגולם ושם לא, אז צריך רק להוסיף 6-9% למחירים שם (על מוצרים שחשופים לsales tax) כדי לעשות השוואה נכונה.