⬅ חזרה לאינדקס

איך מחשבים תשואה עתידית?

🕒 פורסם בתאריך: 29/07/2020 10:12
אני רוצה לבנות חוזה ונתקעתי בשאלה העצמית של מה מטרת ההשקעה. אז מטרת ההקשעה היא ביטחון כלכלי בעתיד, לפרישה או לגיל שקשה יהיה לי לעבוד אולי. ואז אני רוצה ככה וככה סכום בעוד 20 שנה..אבל איך אני יכול לחשב סכום ריאלי שאני מסוגל להשיג? ולדעת מה אני צריך לעשות על מנת להשיג סכום זה? ואיך אני מכניס נתונים כמו הפקדות נוספות, משיכות, מס?

מה החישב המטמטי שאני צריך לעשות?
🕒 פורסם בתאריך: 29/07/2020 12:07
הדרך הכי פשוטה היא להכנס בגוגל לרשום מחשבון ריבית דריבית ולהכנס למחשבון כלשהו, להכניס שם את סכום ההפקדה הראשונית, סכום ההפקדה החודשית, תקופת הפקדה צפויה *ושער ריבית שנתית צפוי.

תשחק קצת עם המספרים, תראה מה יוצא ומההפרש תוריד את המס.

ברור שזה לא מדוייק, מניח שאפשר באקסל לבנות משהו עם הפקדות רבעוניות/סכומי הפקדה שעולים עם הזמן (אם יש צפי מצידך לעליה בשיעור החסכון), אבל המחשבון שציינתי זו הדרך הפשוטה ביותר.

*לגבי שיעור התשואה השנתי הצפוי, שים לב שאתה משכלל את שיעור התשואה מהחלק המנייתי ומהחלק של האגח ועושה ממוצע כך שאתה נותן לכל חלק את המשקל המתאים בהתאם לתיק
🕒 פורסם בתאריך: 29/07/2020 13:09
תודה,

אני מחפש משהו יותר מדוייק עד כמה שניתן

למשל אם אני מפקיד 50 אלף היום בבית השקעות ישראלי, בקרנות מחקות מדד ו ETF, לטווח הארוך וללא רצון למשוך.לפי פיזור שקבעתי.

ובהינתן שהיום יש עמלות של:

דמי ניהול 15 שח לחודש לבית השקעות

עמלות ק"מ (במקרה שלי לאיזונים רבעוניים של התיק וכמה מניות חברה בודדות)

מס רווח הון (כרגע 25%)

מס הכנסה?

בטוח שכחתי עוד עמלות/ הוצאות (אשמח לחידוד)

ובהינתן שאולי בעתיד אמשוך חלק מהכסף, במידה ואתקל בבעיות כלכליות...

ובהינתן שאין לי מושג איזה תשואה אקבל, אבל אני אניח שזה בסביבות ה4-5 אחוז (פסימי) ו6-7 אחוז (אופטימי). וכמובן שזה מושפע מהריבית דריבית שמושפע באופן בו אנהל את התיק (כמו בחוזה שקבעתי לעצמי או שאני אתפרק?)

וגם צריך לקחת בחשבון - עוד חסכונות, פנסיה, ירושה, השתלמות, קיצבאות, משכורת, חשבון עובר ושב... אני פשוט לא מבין איך מייצרים תיק אחד שכולל גם את אלה? בעיקר כי זה משתנה כל הזמן!
🕒 פורסם בתאריך: 29/07/2020 13:16
החיים שלך ישתנו עוד כל כך הרבה פעמים כך שכל חישוב כזה הוא חסר משמעות.

תתמקד ביכולת להגדיל את השכר ואת רמת החיסכון.