⬅ חזרה לאינדקס

העברת נייר ערך זר מפסגות ל IB

🕒 פורסם בתאריך: 03/08/2020 11:36
היי.

שאלה. לאחר שקראתי את כל השרשורים כעת לגבי מכירה ב lifo כיתרון של IB ולאחר שפתחתי חשבון IB עולמי בעצת הגדולים כאן

ומצד שני קראתי כאן על האיכות של מערכות הספארק וכו של הברוקרים הישראלים..

יש לי שתי שאלות:

1) אם אני מעביר נייר ערך זר מפסגות ל IB (בין אם ישירות ובין אם קודם חזרה לבנק ואז ל IB) האם אאבד את הסטוריות הקניה של כל כל יחידה באיזה מחיר קניתי אותה במקור ואפסיד אפשרות להקטנת מס במכירה חלקית?

2) לגבי נייר של ISHARES דואלי שנסחר בארץ בשקלים , פסגות לא מוכנים להמיר אותו לנייר זהה בבורסה אחרת ככה שהאופציה היא לעבור דרך הבנק. הבנק רוצה עמלה של 60 דולר לנייר ואומר שהיסטורית הקניה בבורסה הישראלית לא "מתורגמת" לבורסה הזרה. אז אם בעתיד אמכור את הנייר דרך IB איך בעצם הם יחליטו (וירשמו בדוח) כמה רווח עשיתי על כל יחידה?

תודה ושבוע טוב
🕒 פורסם בתאריך: 03/08/2020 11:46
בין ברוקרים ו/או בנקים ישראליים, הסטורית המכירות נשמרת למרות שבדף המסחר תיראה מחיר עלות קנייה ממוצעת של נייר אם הוא נסחר כמה פעמים.

בנייר ערך שקנית והחזקת עלות קנייה ממוצעת = עלות קניה.

אני מניח שאת התשובה המדוייקת תקבל ישירות מ IB.
🕒 פורסם בתאריך: 03/08/2020 11:47
יכול להיות שהמידע לא יעבור אוטומטית ושתצטרך להזין אותו ידנית, אבל זאת לא בעיה.

ממה שהבנתי, אין בעיה להעביר את הגרסה השקלית לIB.

כרגע בתור ישראלי לא תוכל לקנות או למכור אותו שם, אבל כן תוכל להחזיק.

אח"כ תוכל להמיר דרך IB אם תרצה (או שאולי בעתיד כן נוכל למכור/לקנות דרכם).
🕒 פורסם בתאריך: 03/08/2020 12:30
תזין ידנית, ממש קל ופשוט. רק תדאג מראש שיש לך תיעוד של הקניות כדי שתדע מה להזין.
🕒 פורסם בתאריך: 03/08/2020 13:06
תודה לכולכם

1) לגבי להזין ידנית ב IB הסטורית קניה ושערים באמת יש אפשרות כזאת? וסליחה על השאלה המטופשת , אבל למה בכלל שהם "יאמינו" לנתונים שאני אזין?

2) לגבי המרה בין הנייר השקלי לנייר שנסחר בלונדון - בהנחה והעברתי את הישראלי ל IB ואז אני רוצה לבצע את ההמרה דרכם.. עדיין רעיונית איך זה עובד מבחינת איך יחושבו לי שערי העלות אם וכאשר בעתיד אמכור את הנייר הדולרי?

שוב תודה לכולכם
🕒 פורסם בתאריך: 03/08/2020 13:48
כי הם סומכים שתפחד מספיק מרשות המס שיש לה יכולת אכיפה עליך.

יש להם את יום הקנייה, לא בעיה לחשב מה היה הערך הדולרי באותו יום.
🕒 פורסם בתאריך: 03/08/2020 14:13
כן. ספציפית כשהמידע לא עובר יחד עם הניירות.

בנוסף למה שיעקב אמר, נורא קל לגלות ששיקרת - יש מידע הסטורי של שערים, וקל לבדוק מה היה השער ביום שקנית את הנייר.
🕒 פורסם בתאריך: 06/08/2020 19:39
ואם אתה מדווח על יום אחר?
🕒 פורסם בתאריך: 06/08/2020 19:53
עשיתי זאת לפני מספר חודשים. הנייר עבר ללא מחיר קניה. כשפניתי לIB הם אמרו להזין ידנית. כששאלתי אותם על ענייני המס הם אמרו שזאת אחריות שלי לשלם את המס. או בקיצור כל מה שכתבו מעלי.

אגב, גם כשמזינים ידנית, הרווח/הפסד הממוצע לא מופיע לך, וכדי שהתצוגה תתחשב במחירי הקניה שהזנת, ib אמרו שצריך להגדיר את זה בתוכנה (לא עשיתי את זה עדין)
🕒 פורסם בתאריך: 06/08/2020 20:08
מה זה "מדווח"?

תאריכי הקניה עוברים, רק המחיר לא.

ואם רוצים לחקור אותך ספציפית, גם מאוד קל למצוא מתי בדיוק קנית ובאיזה מחיר.
🕒 פורסם בתאריך: 06/08/2020 20:10
תאריכי הקניה עוברים בין ברוקר ישראלי לבין IB?
🕒 פורסם בתאריך: 06/08/2020 20:40
לא יודע, אני מנחש שכן.

ושוב, גם אם הם לא עוברים, לא באמת בעיה לבדוק את זה אם עלית להם על הרדאר
🕒 פורסם בתאריך: 06/08/2020 20:55
למיטב זכרוני הם לא.

מה אתה שואל? מה יקרה אם תעלים מס? תעבור עבירה פלילית, ואם תיתפס אז סיכוי גבוה שתשלם קנס במקרה הטוב (ואולי לא, או שאולי תישלח לכלא). אגב, יש מגוון רחב של דרכים להעלים מס, למעוניינים; לרוב, רובן יכולות לחסוך לך הרבה יותר. או שלא. לא ממליץ.
🕒 פורסם בתאריך: 06/08/2020 21:16
אני דווקא מסתכל על זה מכיוון אחר.

אם בעתיד אעבור לברוקר במדינה אחרת, או כל דבר בסגנון, או אפילו ברוקר בארץ ואמכור מניות - לא הייתי רוצה להיות בהרגשה שאני צריך לעבור על ניירות של שנים רבות (בהנחת השקעה לטווח ארוך) כדי:

1. לדעת כמה מס אני אמור לשלם לפי החוק במדינה שאין בה ניכוי במקור.

2. לדעת שלא גובים ממני יותר מידי מס במדינה בה יש ניכוי במקור.