⬅ חזרה לאינדקס

יצירת קורסים אונליין

🕒 פורסם בתאריך: 07/08/2020 18:40
פותח שרשור למידע על בניית קורסים אונליין פאסיבי, חצי פאסיבי אקטיבי (אבל עצמאי וסולידי)

הייתי רוצה לשמוע טיפים ממי שעשה זאת, כולל המלצות ללא אינטרס על מערכות מומלצות.

אני מתעניין בהוראה בעברית בלבד.

יש מערכת קיימת שאפשר לשכור או להתקין כאתר קורסים? מה העלויות של זה?

אבל מוזמנים להעלות כל נושא שקשור לזה, בכל כיוון שיעשיר אותנו.

אני אפתח הודעה נוספת לגבי התובנות שלי עד כה כי התחלתי כבר לברר.
🕒 פורסם בתאריך: 07/08/2020 18:58
אז ככה,

עולם הלימודים אונליין בעולם רותח. בארץ עדיין בחיתוליו ויש שוק קטן.

לדעתי יש פוטנציאל עצום לשני דברים.

אחד, בנייה של מערכת שתשרת מרצים. (יש לי רעיונות וידע בתחום, אם מישהו רוצה להרים כפפה, דברו איתי בפרטי).

דבר שני, בשביל הרבה מאיתנו יש פשוט פוטנציאל להכנסה צדדית נחמדה מהוראה ברשת. אם יש לך ידע, זה נעשה קל מתמיד להגיע לאנשים שרוצים לקנות אותו. ראיתי בעולם אומנים (!) שמכרו עשרות אלפי קורסים באיור. כל קורס 20 דולר, תעשו את החישוב...

אבל, זה מיועד רק למי שיש לו גם תחום מומחיות וגם הבנה בהוראה אונליין. להקליט קורס גרוע על משהו שמבינים בו לעומק לא כדאי...

אפשר להתייחס לזה כהכנסה פאסיבית אם הקורסים הם לגמרי משהו מוקלט ואוטומטי. אבל עדיין, צריך להשקיע בשיווק.

חצי פאסיבי, כמו ההבדל בין השכרת דירה למגורים ואיירבי אנ בי. למשל קורסים שמשלבים גם שעות הדרכה אישיות.

ואפשר לדבר גם על קורסים חיים אונליין. שזה כמו הוראה רגילה, רק אפשר להגיע ליותר קהל.

האופציה האחרונה היא הכי פשוטה כמובן, ורוב ההוצאה היא על חשבונות זום מקצועיים ואיחסון החומר בענן. (מתעלם משיווק). אם עשיתם יוגה בקורונה לא צריך להרחיב.

האתגר הטכני:

מבחינת האופציות הפאסיביות גיליתי ים מבולגן של אפשרויות שקשה מאוד לישקול ולנסות. יש תוספי וורדפרס לכל דבר, אבל תמיד צריך לחבר בין כמה מערכות נפרדות, וזה מסובך. המערכות:

1. מערכת סליקת אשראי וקבלות אוטומטיות (זה בעצם שתי מערכות, אבל רוב החברות מציעות שילוב כזה)

2. מערכת דיוור / ניהול משתמשים

3. מערכת לרכישה באתר עצמו. זה בעצם "חנות" שמתממשקת לשירות הסליקה והקבלות מצד אחד, ולניהול המשתמשים מצד שני.

4. מערכת הקורסים עצמה. מערכת נוחה, בעברית, שבה בונים את שיעורי הקורס, תנאי קבלה, שילוב וידאו וטקסט וכו'. מצד שני היא יודעת לקחת מהמערכות האחרות את המשתמשים ששילמו ולחבר אותם לקורס הנכון. ואולי אפילו לקצוב בזמן.

כשהבנתי שמדובר ב4 מערכות שונות, אםילו שאני מבין את האיפיון הנדרש, הבנתי שזה הולך להערים ים בעיות בהתקנה... במיוחד שכל רכיב עולה כסף ושייך לחברה אחרת מבחינת תמיכה ושירות.

לגבי אנשי מקצוע טכניים, אין לי הרבה נסיון בעבודה מולם (המלצות, בפרטי בשמחה). מהמעט שניסיתי, זה יכול להיות יקר והם לא מבינים לגמרי בעניין של קורסים, בשונה מחנויות רגילות שזה יש הרבה.

טוב חפרתי מספיק.
🕒 פורסם בתאריך: 07/08/2020 19:59
אני עובדת בימים אלה על כתיבת תוכן לקורסים-באנגלית. למה שלא תעשה קורסים באנגלית? הפוטנציאל עצום לעומת קורסים בעברית. חבל שתוותר על סכומי כסף גדולים שאתה יכול להרוויח.

אתה יכול לתרגם את החומר ולתת לפרילנסר (ב-פייבר למשל) להופיע בוידאו ולהעביר את החומר של הקורס שלך, או להקליט בעצמך את החומר אם יש לך ציוד מתאים.

אני לא מכירה את המערכות בעברית, אבל באנגלית יש לפחות אחת שהיא all in one-גם חיוב הלק', גם שיווק, גם אימייל ועוד.
🕒 פורסם בתאריך: 07/08/2020 21:54
יכולה לקשר או לכתוב את שם המערכת הכוללת כל הזו?

תודה על העידוד לעשות באנגלית. אולי...
🕒 פורסם בתאריך: 07/08/2020 22:46
kajabi.com

היא די יקרה אבל אפשר למצוא קופון שיוזיל את המחיר. יש מחיר לשנה ומחיר חודשי, לשנה זול יותר.

יש אתרים מתחרים כמו teachable.com , thinkific.com ועוד כל מיני. לכל אתר כזה יש יתרונות וחסרונות מהותיים. לפני שאתה מחליט על מערכת כלשהיא,

תבדוק reviews ומחירים, מה אתה מקבל מכל מערכת כזאת ומה לא. יש אתרים שמשווים בין הנ''ל וגם בין מערכות אחרות.

לחלק, אם לא לכול המערכות, יש תקופת נסיון חינם.
🕒 פורסם בתאריך: 19/08/2020 16:59
@חיפאי לא נגעת בעניין מניעת הורדת החומר, שזה נושא לכשעצמו, ולפעמים גם פלטפורמות מובנות כמו סקולר, שהיא אגב, מבית רב מסר ואחת החזקים בשוק הזה, לא מגינים אם זה קובץ דיגיטלי לדוגמא.

אחסון סרטון ביוטיוב לא מוגן מהורדה, ובוימאו זה כן מוגן, אך מקצוען תמיד יכול להוריד, ואני לא מדבר על צילום מסך פשוט...

אכן עולם חדש ומעניין.

חפשו דורון גושן בגוגל, יש לו כמה סרטונים חינם שמכניסים לעולם הזה. כמובן ישי לו גם קורס מקיף על זה בכפה אל"ש אבל בשביל לקבל רקע מספיק החינמי.
🕒 פורסם בתאריך: 19/08/2020 17:41
תודה. תמיד מסקרן אותי כמה זה קריטי הנושא של הורדת וידאו. במיוחד לקורסים שאינם קורסים טכנולוגיים פר סה, שהקהל שלהם לא מתעסק בדברים כאלה. אנשים מגיעים לעמוד, בעמוד יש וידאו, הם צופים בוידאו. במיוחד אם הקורס מכיל 20 סרטונים, אז מה, הם יקחו את ה20 סירטונים ויתחילו לשלוח לינקים לחברים שלהם? בקורס יש גם טקסטים, ומידע, והסברים. הערך של קורס אמור להיות באיסוף של החומר והנגשתו, לא בסירטון אחד או שניים.

התנסיתי ביוטיוב ווימאו. בשביל ההתחלה יוטיוב מוסתר זה כניראה מספיק טוב. ואם הולך טוב, אפשר להעביר לוימאו וזה עולה איזה 1000 ש"ח בשנה.

ספר קצת עם סקולר, אם מכיר. אולי תחסוך לי קצת זמן של חיטוט. זה נשמע אטרקטיבי כשזה מתממשק לרשימת תפוצה, ואם זה יכול לנהל תלמידים בצורה חלקה ואוטומטית בהרשמה.
🕒 פורסם בתאריך: 19/08/2020 18:14
תגגל vimeo coupon כדי להוזיל את העלות, חבל לשלם מחיר מלא.
🕒 פורסם בתאריך: 19/08/2020 18:22
לפותח השרשור, הרעיון נשמע באמת מדהים. גורם לדמיון שלי לעבוד! אבל לא הייתי מעוניין להצטרף לאיזה מיזם, אולי בתור יוצר.

התחום הזה באמת בחיתולים ואין אף פלטפורמה גם שמצטיירת כסטנדרט כלשהו, כרגע.

לדעתי, כמו שכבר אמרו, אתה חייב לעשות באנגלית. אם יש לך מבטא, אז תשלם למדובב ב-fiver. אין מה לחפש בשוק דוברי העברית לדברים האלה. הנפח פה בהחלט עושה הבדל עצום.

בעברית אולי יש טעם רק לעשות בדברים נקודתיים שנוגעים בישראלים. כמו הפלטפורמה גול לתיכון ולאקדמיה...

בגדול, כל דבר שרואים במסך ושומעים ברמקול לא מוגן באמת מפני Rip. המקסימום שאפשר זה אולי ליישם DRM כמו שיש בפלטפורמות שציינת, שמממש הגנות כמו פענוח בצד לקוח וכד׳.

אבל חוץ מזה, אין באמת מה לעשות. יש אפילו תופעה של נוכלים ממזרח אסיה וניגריה שלוקחים קורסים חינמיים מיוטיוב ושמים בתשלום בפלטפורמות כמו Udemy.
🕒 פורסם בתאריך: 20/08/2020 16:04
לגבי דיבוב, זה תופס רק לקורסים שמבוססים על מצגות בלבד וטקסט (שצריך לתרגם). אי אפשר לדובב וידאו בלי שיהיה מצחיק.

וזו גם השקעה גדולה.

לגבי עברית, אני ממש לא בטוח שאין שוק. יש המון אנשים שישמחו ללמוד בשפה שהם עובדים וחיים בה, והמון אנשים שהאנגלית שלהם לא טובה מספיק בשביל חומר מקצועי מורכב. זה קשה באנגלית. (לא מדבר על שכבת הייטקיסטים ואקדמאים שעובדים באנגלית).

ובאנגלית, איפה שזורקים אבן כבר יש קורס מגה מקצועי בהפקה מדהימה. התחרות קשה.
🕒 פורסם בתאריך: 30/08/2020 11:16
איך פונים בפרטי?
🕒 פורסם בתאריך: 30/08/2020 11:35
אתה לא יכול כי לא צברת עדיין 40 לייקים או לא כתבת 40 תגובות/פוסטים.