🕒 פורסם בתאריך: 07/08/2020 18:58
אז ככה,
עולם הלימודים אונליין בעולם רותח. בארץ עדיין בחיתוליו ויש שוק קטן.
לדעתי יש פוטנציאל עצום לשני דברים.
אחד, בנייה של מערכת שתשרת מרצים. (יש לי רעיונות וידע בתחום, אם מישהו רוצה להרים כפפה, דברו איתי בפרטי).
דבר שני, בשביל הרבה מאיתנו יש פשוט פוטנציאל להכנסה צדדית נחמדה מהוראה ברשת. אם יש לך ידע, זה נעשה קל מתמיד להגיע לאנשים שרוצים לקנות אותו. ראיתי בעולם אומנים (!) שמכרו עשרות אלפי קורסים באיור. כל קורס 20 דולר, תעשו את החישוב...
אבל, זה מיועד רק למי שיש לו גם תחום מומחיות וגם הבנה בהוראה אונליין. להקליט קורס גרוע על משהו שמבינים בו לעומק לא כדאי...
אפשר להתייחס לזה כהכנסה פאסיבית אם הקורסים הם לגמרי משהו מוקלט ואוטומטי. אבל עדיין, צריך להשקיע בשיווק.
חצי פאסיבי, כמו ההבדל בין השכרת דירה למגורים ואיירבי אנ בי. למשל קורסים שמשלבים גם שעות הדרכה אישיות.
ואפשר לדבר גם על קורסים חיים אונליין. שזה כמו הוראה רגילה, רק אפשר להגיע ליותר קהל.
האופציה האחרונה היא הכי פשוטה כמובן, ורוב ההוצאה היא על חשבונות זום מקצועיים ואיחסון החומר בענן. (מתעלם משיווק). אם עשיתם יוגה בקורונה לא צריך להרחיב.
האתגר הטכני:
מבחינת האופציות הפאסיביות גיליתי ים מבולגן של אפשרויות שקשה מאוד לישקול ולנסות. יש תוספי וורדפרס לכל דבר, אבל תמיד צריך לחבר בין כמה מערכות נפרדות, וזה מסובך. המערכות:
1. מערכת סליקת אשראי וקבלות אוטומטיות (זה בעצם שתי מערכות, אבל רוב החברות מציעות שילוב כזה)
2. מערכת דיוור / ניהול משתמשים
3. מערכת לרכישה באתר עצמו. זה בעצם "חנות" שמתממשקת לשירות הסליקה והקבלות מצד אחד, ולניהול המשתמשים מצד שני.
4. מערכת הקורסים עצמה. מערכת נוחה, בעברית, שבה בונים את שיעורי הקורס, תנאי קבלה, שילוב וידאו וטקסט וכו'. מצד שני היא יודעת לקחת מהמערכות האחרות את המשתמשים ששילמו ולחבר אותם לקורס הנכון. ואולי אפילו לקצוב בזמן.
כשהבנתי שמדובר ב4 מערכות שונות, אםילו שאני מבין את האיפיון הנדרש, הבנתי שזה הולך להערים ים בעיות בהתקנה... במיוחד שכל רכיב עולה כסף ושייך לחברה אחרת מבחינת תמיכה ושירות.
לגבי אנשי מקצוע טכניים, אין לי הרבה נסיון בעבודה מולם (המלצות, בפרטי בשמחה). מהמעט שניסיתי, זה יכול להיות יקר והם לא מבינים לגמרי בעניין של קורסים, בשונה מחנויות רגילות שזה יש הרבה.
טוב חפרתי מספיק.