⬅ חזרה לאינדקס

קנית מניות בסכום קטן של מגוון חברות

🕒 פורסם בתאריך: 14/08/2020 00:54
סתם רעיון שחשבתי עליו ואשמח לשמוע מה דעתכם עליו,במקום להשקיע במדד למה לא להרכיב רשימה של חברות עם פוטנציאל ולקנות מכל חברה סכום יחסית קטן ולמכור רק אם יש רווח(אחרי חישוב של עמלות ומס) ובמידה והמניה ירדה פשוט להמשיך ולהחזיק בה עד למצב של רווח או של תשואה 0 במקרה הגרוע,וככה גם אפשר להשקיע כמו במדד לא במניה אלה במצב השוק,אבל מצד שני יש יתרון באפשרות להשקיע בסקטור או בקבוצה ידועה שיש לה יותר פוטנציאל מכל השוק.
🕒 פורסם בתאריך: 14/08/2020 01:59
למכור את המנצחות ולהחזיק את המפסידות זאת לא אסטרטגיה מוצלחת

בעצם, זה מימוש אקטיבי של אחד המאפיינים של "חשבונאות נפשית"

תקרא "אפקט הזיקה"
🕒 פורסם בתאריך: 14/08/2020 02:14
קראתי על זה עכשיו,אבל אני לא מבין את הקשר לנושא,הכוונה שלך שקשה פסיכולוגית להחזיק מנייה "מפסידה" לאורך זמן?

עריכה:

קראתי עכשיו על הנושא קצת יותר ואני חושב שהבנתי אותך,אבל אפשר לעשות עוד משהו,לאזן רווח והפסד,נגיד הפסדתי 100 דולר על מניה ברגע שיש לי רווח של 100 דולר ממניה אחרת, למכור וככה אני מאזן את ההפסד עם רווח,זה אולי נשמע דבילי אבל אם אני מניח שאין לי אפשרות לדעת מה יעלה אני יכול להשקיע בטווח רחב של מניות במחיר נמוך וככה לאזן ולהגיע לרווח בסוף
🕒 פורסם בתאריך: 14/08/2020 02:39
חוץ מזה שהברוקר יודה לך מאוד,

אתה צריך לבחור את המניות

אתה צריך לבחור מתי למכור

אתה צריך לבחור מתי לאזן את המפסידות

אתה צריך לבחור תקופות ביצוע

בשלב כלשהו במידה ואתה לא רוצה להשאר עם אותן מניות שהתחלת איתן למשך עשרות שנים, כנראה גם ותרצה להוסיף חדשות אז תצטרך גם לבחור מי יוצאת ומי נכנסת

נשמע כמו הרבה בחירה

אתה מוזמן לבצע סימלוץ לבחירה אקראית שלך

ואז סימלוץ לכל הבחירות האקראיות

ואז אתה תבין שמדד ממלא בדיוק את הפונקציה שאתה מחפש חוץ מעניין הבחירה

עניין הנשירה וההצטרפות למדד נובעת לרוב מגודל (שווי) החברה ולא מביצועיה

לכן מפסידות חופפות עם מנצחות וגורמות לכל מה שאתה רוצה לעשות חוץ מה"אקט" של המכירה \קנייה
🕒 פורסם בתאריך: 14/08/2020 02:49
הבנתי,אני חושב שאתה צודק,אולי עדיף מדד באמת,אבל סתם בשביל הכיף יש לך אפליקציה מומלצת שאפשר לפתוח שם תיק מניות וירטואלי?
🕒 פורסם בתאריך: 14/08/2020 02:51
תחפש בפורום, אני לא זוכר במדוייק אבל זכור לי שירשור כלשהו בנושא
🕒 פורסם בתאריך: 14/08/2020 04:00
קודם כל אני מעריך שלהחזיק מניות עד ה0 זה אסטרטגיה מאוד מאוד גרועה.

אם חברה בסבירות גבוהה הולכת לפשיטת רגל או מאבדת רוב\כל יתרון תחרותי אז להמשיך להחזיק אותה זה פשוט גובל באי שפיות.

מעבר לזה, הבעיה העיקרית היא "להרכיב רשימה של חברות עם פוטנציאל".

זה מה שיושבים ועושים הרבה מאוד מנהלי תיקים בכל מיני חברות ברחבי העולם מבוקר ועד ערב כל השנה.

עובדתית רק שבריר זעום מהם מצליח להכות את השוק באופן שיטתי על פני הרבה שנים.
🕒 פורסם בתאריך: 14/08/2020 09:39
אני לא מסכים. אם כבר המניה הגיעה קרוב לאפס, את רוב ההפסד כבר מימשת. תרוויח מעט מאוד אם תמכור אותה עכשיו, בעוד שפוטנציאל העלייה (אם יקרה נס) הוא גדול.

בצורה שונה: לפי התאוריה שלך, משתלם לעשות שורט על אוסף מניות שהגיעו קרוב לאפס. אני מקווה שברור לך שזה לא הולך לעבוד.

+1

מהאמור לעיל נובע שלמניות "מרוסקות" יש את אותו פוטנציאל (בתוחלת) כמו למניות רגילות.
🕒 פורסם בתאריך: 14/08/2020 10:57
הכוונה היא שעדיף לברוח הרבה לפני שהיא מגיעה קרוב ל0.

כשרואים שהציפיות שלנו מהמנייה לא מתממשות צריך לדעת להתגמש ולהגיב בהתאם.

להחזיק מנייה במשך תקופות ארוכות ולקוות שהשוק יתיישר לצרכים שלנו זה רעיון גרוע. צריך לדעת לשחרר.
🕒 פורסם בתאריך: 14/08/2020 11:12
שוב, אתה טוען שיש לך אסטרטגיה שבה אם מוכרים את המנייה אחרי שהיא ירדה ל- X אחוז, תשיג יותר טוב מהמשך אחזקה שלה?

אני בטוח שאפשר לתרגם את זה לאסטרטגיה שמכה את השוק.
🕒 פורסם בתאריך: 14/08/2020 11:16
מאמין שתמצא בגוגל מלא,בדיוק יצא לי לראות שלIB יש אפשרות לחשבון נסיון עם כסף מדומה.

לא ניסיתי אבל נראה מעניין בעיקר כי הוא מדמה תנאים מציאותיים אז אפשר להתאמן גם על הצד הטכני.
🕒 פורסם בתאריך: 14/08/2020 13:36
הוא התכוון ל Break even

לא מחיר אפס