⬅ חזרה לאינדקס

ריבית דריבית

🕒 פורסם בתאריך: 16/08/2020 02:10
אני יודע שהנושא הזה נדון רבות אבל בכל הדיונים שעברתי עליהם בפורום הדעות חחוקות ביותר ואף מבלבלות.

1) בנוגע לקרנות סל / מחקות - הריבית דריבית באה לידי ביטוי כי מנהל הקרן משתמש בדבידנדים ברווחי ההון כדי לקנות מחדש את המניות ששייכות לאותו מוצר (מניה / אג״ח)? ובמקרה הזה כדי להנות מזה, כל מה שאני צריך לעשות זה פשוט לא לגעת בזה? המחיר של הקרן (מחיר פדיון) מגלם את כל הריביות הדיבידנדים?

2) כמשקיע במניה בודדת, אין דרך להנות מריבית דריבית, נכון? רק אם אני משתמש בדיבדינדים המופרשים כדי לקנות מניות נוספות? בסופו של דבר הרווח הוא ההפרש בין הקניה למכירה..

אשמח להבהרות בנושא.
🕒 פורסם בתאריך: 16/08/2020 02:47
אני חושב שאתה מה שנקרא "missing the forest for the trees". ריבית דריבית זה בסך הכל קונספט מתמטי של גדילה/דעיכה. בהשקעות, זה בא לידי ביטוי בדרך כלל בהשקעת הרווחים חזרה וזהו. מעבר לזה, זה סתם טכני.

1) קרנות מחקות אמורות לשלם לך דיווידנדים וכדאי להשקיע אותם חזרה אבל לא חייב. כי הרבה מהחברות שם הם חברות צמיחה שבמקום לשלם דיווידנד מנסות לצמוח בקצב כלשהו ולהעלות עבורך את ערך המניה. ואז, הריבית דריבית משחקת תפקיד גם אם אתה לא משקיע את הדיווידנד.

2) שוב, יש מניות צמיחה שלא משלמות דיווידנדים בכלל ומנסות רק להצמיח את עצמן כדי להיות שוות יותר. כמו נגיד רשת שבמקום לשלם דיווידנד תפתח חנות חדשה ובכך ערך המניה שלך יעלה (בשאיפה) לפחות כמו דיווידנד של 3% שהיית יכול אולי לקבל.

אולי תסביר לנו מה אתה חושב לעשות?
🕒 פורסם בתאריך: 16/08/2020 08:15
מה שרשמתי זה כעקרון מה שאני רוצה לעשות.

קרן מחקה אמורה להשקיע את הרווחים מחדש באופן אוטומטי?

אני לא מדבר על מניות צמיחה או משהו כזה. אני מדבר ברמה התיאורטית הפשוטה.

אם מניה עלתה ב30 אגורות במשך שנה. אם היא לא חילקה דיוידנד במהלך השנה והשקעתי אותו מחדש - אין לי דרך מהבחינה הזאת ״להנות״ מהריבית דריבית. זאת הכוונה?
🕒 פורסם בתאריך: 16/08/2020 08:37
אם התכוונת לרווחים אז התשובה היא שתלוי - יש קרנות מחלקות ויש קרנות צוברות.

לא, אין לזה שום קשר. ריבית דריבית נובעת מהעובדה שאחוז העלייה במחיר הנכס מחושב גם על אחוז העלייה ההיסטורי של הנכס.

דוגמא:

קנית שק אורז ב100 ש״ח. מחירי האורז עלו ב10% וכעת השק שווה 110 ש״ח. אתה מעריך שהמחירים ימשיכו לעלות ולכן את לא מוכר אלא מחכה ומכיוון שאתה תותח בניבוי מחירי האורז אז אכן המחיר עלה בעוד 10%. כעת את מחליט למכור את האורז, כמה כסף תקבל?
🕒 פורסם בתאריך: 16/08/2020 09:05
כן, החישוב התיאורטי מובן.

אם הקרן היא צוברת אז בית ההשקעות משקיע מחדש את הדבידינדים?

זה בא לידי ביטוי במחיר עצמו של הקרן?

תודה.
🕒 פורסם בתאריך: 16/08/2020 09:07
כן וכן.
🕒 פורסם בתאריך: 16/08/2020 09:44
סבבה, מובן ביותר.

תודה רבה
🕒 פורסם בתאריך: 16/08/2020 09:54
בשמחה :)
🕒 פורסם בתאריך: 16/08/2020 10:35
שאלה שלא קשורה אבל לא רציתי לפתוח דיון חדש.

קניה של קרן סל ב0.1% דמי ניהול ו0.03% נאמנות.

קרן הסל היא מוצר נזיל - אם אני קונה אותה היום ב100 ש״ח.. האם צריכה לעבור תקופה מסוימת כדי שיגבו ממני העמלות?

דמי הניהול והנאמנות הם מהרווחים או שהם ממחיר הקרן עצמה?

אם אני מוכר את הקרן בשוק אחרי חודש? העמלות הללו נגבות מהרווח וההפסד שלי?

או כדי לחדד: איך בדיוק נגבים ממני העמלות ההלו?

תודה.
🕒 פורסם בתאריך: 16/08/2020 11:10
דמי הניהול הם מכל הסכום שבקרן , ללא קשר אם התשואה חיובית או שלילית

הכל כולל הכל

ולפי דעתי זה מחוייב בכל יום בערך היחסי מהקרן
🕒 פורסם בתאריך: 16/08/2020 11:22
יוסי, אתה מבלבל בין עמלות לבין דמי ניהול.

עמלת קניה היא סכום שנלקח ממך על ידי הברוקר מייד במעמד הקניה.

עמלת מכירה היא סכום שנלקח ממך על ידי הברוקר מייד במעמד המכירה.

דמי ניהול הם סכום שיורד מהשווי הכולל של הקרן בכל יום באופן יחסי על ידי מנהל הקרן.
🕒 פורסם בתאריך: 16/08/2020 19:39
וזה מגולם במחיר פשוט?

תודה.