⬅ חזרה לאינדקס

קופת גמל להשקעה - צעיר

🕒 פורסם בתאריך: 16/08/2020 15:05
היי,

קודם כל חייב לפתוח בזה שהפורום מופלא, חושב שהמון חבר׳ה צעירים חייבים להחשף לתכנים שכאן כמה שיותר מוקדם, תודה ענקית על כל ההשקעה.

עכשיו לשאלה,

אני בחור צעיר בן 22 שמתחיל לימודים באוקטובר 2021, כרגע יש לי 70k בעו״ש שפשוט יושבים שם,

כרגע ההוצאות שלי באמת מינוריות, לא אצטרך שכירות בזמן האוניברסיטה כי בבית הוריי יש לי יחידה דיור נפרדת די גדולה בעיר שבה אני לומד ככה שזה מכסה את עניין השכירות.

אני כן רוצה שהכסף שלי לא יעמוד במקום, הטווח הוא +- 8-10 שנים אולי גם יותר מכך, הרעיון בגדול הוא להפקיד סכום התחלתי של 52,000 זה הסכום מאחר ואני כן רוצה שישאר מעט כסף נזיל ולאחר מכן להפקיד באופן עצמאי בכל חודש בהתאם להוצאות שלי, המטרה בסופו של עניין להעזר בכסף להשקעה ריאלית שתעלה במהלך התקופה/בוסט כספי לקניית בית בעתיד שזו הייתה הסיבה הראשונית.

חשוב לי שהכסף כן יהיה נזיל, ושזה יהיה משהו שאני לא אצטרך להתעסק איתו מעבר למעקב שהכל תקין ורץ, להניח את הכסף ופשוט לתת לו ״לעבוד״ ובעתיד להשתמש בזה.

האופציות שעלו לי הן:

1) קופת גמל להשקעה באלטשולר שחם מסלול מנייתי

2) קופת גמל להשקעה במור מסלול מנייתי - *דמי ניהול נמוכים מאוד*

3) קופת גמל להשקעה במור - מחקה מדד S&P 500

4) קופת גמל להשקעה הלמן אלדובי - מחקה מדד S&P 500

אשמח לשמוע על האופציות כמה שניתן כדי שאוכל לבחור נכון, יתרונות וחסרונות, מה עדיף על פני מה, האם זו תקופה לא מתאימה להשקעה? אולי אופציה אחרת שאתם חושבים שתתאים יותר, כל מידע שרק יכול לעלות יותר מאשמח לשמוע.

כמובן תיאורטי לחלוטין.

תודה רבה רבה לכם!
🕒 פורסם בתאריך: 14/10/2020 19:28
השקעת בסוף? איך בחרת?
🕒 פורסם בתאריך: 15/10/2020 11:26
יש סיבה למה להעדיף קופ"ג להשקעה ולא לנהל תיק השקעות אצל ברוקר בעמלות נמוכות יותר?
🕒 פורסם בתאריך: 15/10/2020 11:27
רק אם אתה לא מבין כלום בשוק ההון.
🕒 פורסם בתאריך: 19/11/2020 12:53
מתנצל על ההקפצה. אם כן, איזה סיבה יש להשקיע בקופת גמל להשקעה? רק אם מתקרבים לגיל פרישה ורוצים עוד אפיק השקעה מלבד הקרן הפנסיונית?
🕒 פורסם בתאריך: 19/11/2020 16:01
ענו לך:
🕒 פורסם בתאריך: 19/11/2020 21:57
אני חושב שזה קצת יותר מזה. קופת גמל להשקעה חוסכת המון התעסקות. אם אני רוצה להפקיד כל חודש 200 שח בs&p500, נניח: בבורסה אצטרך לשלם עמלות קניה גבוהות מאוד ביחס לסכום ההשקעה. וזה בהנחה שאמצא בכלל קרן שאפשר לקנות בסכום הזה. וההתעסקות עצמה של העברה ולוודא שהכסף נכנס ואז הקניה. בקופת גמל להשקעה כל זה פשוט לא קיים.
🕒 פורסם בתאריך: 20/11/2020 10:28
בדיוק. לפעמים רק רוצים להתחיל וניתן סכום קטן. קופת גמל להשקעה זה כל כך זמין - כמה קליקים באינטרנט ונוח מבחינת אוטומציה.

נכון שאפילו בבנק יהיה זול יותר אבל זה יותר התעסקות בהתחלה וגם יש מינימום למניה שרוצים לקנות, אז אם אני רוצה להפקיד נגיד 500 ש"ח בחודש, אצטרך לחכות מספר חודשים עד שאוכל לקנות cspx בשקלים (סתם דוגמא לא מייעץ וגילוי נאות כן מחזיק)
🕒 פורסם בתאריך: 27/11/2020 23:02
האמת שלא הבנתי אילו חסרונות יש בקופת גמל להשקעה.

תראו לי איפה אני מפספס:

זה נזיל כמו תיק השקעות- אפשר להוציא קצבאות קטנות בפרישה מוקדמת ולחיות מזה.

מגיל מסוים ניתן להפוך לקצבה ללא מס - יתרון ענק.

אפשר להשקיע בפאסיביות בסנופי.

ועד היום חשבתי שדמי הניהול גבוהים אבל יש קופות גמל של 0.35 שאלה דמי ניהול שאני משלם גם בקרן ההשתלמות.

חסכון בדמי קניה ומכירה.

אז למה בעצם לא להשקיע בסנופי דרך קופת גמל להשקעה ולאזן עם שאר העולם בממוסה אם רוצים עולמי? נראה שיש למכשיר רק יתרונות.

האירו את עיני, מה אני מפספס ולמה כל הפורום לא משקיע בסנופי לפחות דרך קופת גמל להשקעה?
🕒 פורסם בתאריך: 27/11/2020 23:20
כי בתיקים גדולים (6 ספרות וצפונה) דמי הניהול מצבירה מתחילים להכאיב, וכמו כן הם יורדים בכל שנה, ולרוב הם רק גדלים משנה לשנה (עוד הפקדות ובתוחלת גם עלייה של המדד).

תעשה אקסל עם השוואה לתיק השקעות עצמאי ותראה שזה לא משתלם החל מנקודה כלשהי.

שים לב שאדם בן 30 שמשקיע הולך לשלם את הדמי ניהול מצבירה במשך איזה 50 שנה.

נ.ב אני חושב שאתה אופטימי עם ה0.35, זה לרוב לפחות 0.5
🕒 פורסם בתאריך: 27/11/2020 23:25
זה לא.

מניסיון אישי זה אמנם היה מהיר (3/4 ימים) אבל זה תלוי בזמינות של חברת הביטוח בטיפול בבקשה וזה לא מהיר כמו מ-IB (שם לקח 1/2 ימים)

לכתוב "ללא מס" ולהזניח דמי ניהול זו טעות

לא יתרון ייחודי לקופת גמל להשקעה מול השקעה דרך בית השקעות

עקרונית יש גם בפפר אינבסט ואפשרות גם לקנות חלקי מניות (לא ממליץ עדיין, דמי הניהול הרבעוניים לא זולים)
🕒 פורסם בתאריך: 27/11/2020 23:43
בסופו של דבר, אם אני אכן מוצא קופת גמל להשקעה ב0.35 , צריך לבחון מה יותר יקר לאורך 30 שנה - דמי הניהול או המס בסוף. אין כבר אקסל שמשווה?
🕒 פורסם בתאריך: 27/11/2020 23:45
תזכור שאחרי 30 שנה אתה מקבל את הקופת גמל כקצבה (בהנחה עבור בן 30). כלומר תמשיך לשלם דמי ניהול מצבירה בערך עוד 20 שנה נוספות שבהן תקבל את הקצבה.

אתה צריך להשוות את ה"מס בסוף" גם כמשיכה חודשית, ולא משיכה חד פעמית בעוד 30 שנה.
🕒 פורסם בתאריך: 28/11/2020 12:02
דמי ניהול.

אל תשכח להוסיף "הוצאות ניהול השקעות" של עוד כ 0.1-0.2% בשנה.

לא 30 שנה אלא יותר לכיוון ה 60.

אל תשכח שכדי להנות מהטבת המס אתה צריך למשוך כקצבה, ובזמן הזה אתה ממשיך לשלם דמי ניהול.

חישוב פשוט 0.5% בחזקת 60 שנה יוצא בערך 26% מכל הכסף שלך, בניגוד למס רווחי הון שהוא רק 25% מהרווחים

זה בנוסף לחוסר השליטה שלך (אין פיזור עולמי, המעקב אחרי סנופי הוא עם חוזים או קרנות ישראליות וכו'), מה שבתורו יכול גם לפגוע בתשואה

ואם מאיזשהי סיבה החלטת למשוך את הכסף במקום לקבל קצבה (צורך פתאומי בכסף, הגירה למדינה אחרת וכו) הפסדת גם את הטבת המס וגם שילמת את דמי הניהול כל אותם שנים
🕒 פורסם בתאריך: 28/11/2020 15:25
מבין את מה שאתה אומר אך שים לב שההבדל בין 26 ל25 אינו גדול. לרוב מכפילים ב50 ולא ב60, ואני יוצא מנקודת הנחה שיש קופת גמל להשקעה שמנוהלת ב0.35 כך שהכף מטה לכיוון השני.

אבל בואו נכנס לעומק.

יכול להיות שבגלל מה שכתבת לשים את כל הכסף בקופת הגמל להשקעה זה לא חכם. התוכנית לא גמישה מספיק.

אבל אם שמים רק חלק מהסכום. ובחלק הזה לא נוגעים עד לגיל הפרישה, ואז בגיל הפרישה לוקחים רק ממנו עד שהוא נגמר. יש לציין שזה סכום קטן יותר מכלל התיק, אז הוא יגמר סביר להניח לפני 20 שנה. זה יעזור לתיק הממוסה לגדול בינתיים ולהשאיר אותך ברווח גדול שכן גם הוצאת את הסכום בקופת הגמל מוקדם יותר (נניח עשר שנים מגיל הפרישה), וגם דחית מס בעשר שנים כי לא נאלצת לשלם מס כל ה10 שנים האלה.

עושה רושם שכ"תחנת עצירה" לכסף של הפורש הצעיר בגיל 60, בה הוא יהנה מעוד 200 300 אלף שיחזיקו אותו ב10 השנים מגיל 60 ל70, קופת הגמל להשקעה עושה את העבודה וחוסכת עשר שנים של מס אם מתכננים אותה נכון.

השאלה היא מי קובע את גובה הקצבה - אם אנחנו אז מה שאני מתאר כאן אפשרי ואפשר לפרוש את הסכום ל10 שנים. אם המדינה קובעת ופורסת את הקצבה למנות קטנות יותר מבלי לשאול אותנו (ואנחנו נאלצים לשלם את דמי הניהול האלה כל אותם שנים) - אז התוכנית שאני מציע לא תעבוד. מישהו יודע כיצד זה מתקיים?
🕒 פורסם בתאריך: 28/11/2020 15:30
להבנתי זה המצב, וזו הסיבה העיקרית שאני סולד מהמוצר.
🕒 פורסם בתאריך: 28/11/2020 15:35
ה-26 זה מכל התיק וה-25 זה רק מהרווחים. אם זה לדעתך לא הבדל גדול אז אני לא יודע מה כן...

אולי לא הבנתי, אבל אם אתה מתכוון למשוך מקופת הגמל להשקעה לפני הפרישה אז אתה לא תהיה פטור ממס רווח הון.

אם הבנתי נכון העברת קופת גמל להשקעה לקצבה זה בעצם כתוספת לקצבה מהפנסיה, ומחושב בערך על פי אותו מקדם.

בכל מקרה, העובדה שזה פחות תלוי בך ויותר תלוי ברגולציה + מה שתצליח להשיג מחברת הביטוח שתתן לך את הקצבה זה חסרון נוסף ומובהק של המסלול.
🕒 פורסם בתאריך: 28/11/2020 15:40
תודה על החידוד,השתכנעתי
🕒 פורסם בתאריך: 28/11/2020 15:45
ההבדל בין 25 ל26 הוא לא גדול, ההבדל הגדול הוא אם האחוז יורד מכלל התיק או רק מהרווחים.

אז תעלה בחזקת 50, עדיין תגיע למסקנה דומה.

גם אני דיברתי על קופגל"ה עם דמי ניהול של 0.35%

תוסיף לזה "הוצאות ניהול השקעות" ואתה מגיע ל0.5% סה"כ.

לא ממש...

לא ככה מחושבת קצבה.

אם יש לך פחות כסף צבור אתה תקבל פחות כסף כל חודש, אבל משך הזמן לא ישתנה.

ממש לא.

קובעים מקדם (לפי חישובי אקטואריה וכאלה) ומחלקים את הסכום הצבור במקדם הזה, ככה שהכסף יספיק לך בגדול עד שתמות. (לא בטוח אם יש ביטוח אריכות חיים בקצבה או לא, אבל בכל מקרה החלוקה הבסיסית תיהיה כנראה לפי ממוצע תוחלת חיים)
🕒 פורסם בתאריך: 28/11/2020 18:13
אני חושב שיש פה עוד כמה גורמים חשובים שצריך לקחת בחשבון:

1. החישוב שלך עבור הפקדה חד פעמית, כאשר הפקדות שוטפות הן לטובת תיק פטור ממס. אם אתה מושך LIFO למשל (שזה די קרוב ל-Highest-Cost), ככל שהפקדה יותר מאוחרת אתה גם תמשוך אותה יותר מוקדם, והרבה מאוד הפקדות ישרדו לטווח הרבה יותר קצר מ-60 שנה.

2. הנחת תשואה 0%. ככל שיש יותר תשואה (שחייבת במס ישראלי) גדל יתרון תיק פטור ממס.

3. דיבידנדים שממוסים במקור הם לטובת תיק שאינו פטור.

4. בפועל מס רווחי הון האמיתי שאדם ממוצע הולך לשלם כנראה לא יהיה 25%, מכל מיני סיבות של קיזוזים ופטורים. זה כמובן יתרון לטובת תיק שאינו פטור.

נעשו בתגובה שקישרתי מטה חישובים יותר מדויקים שלדעתי עדיין לא כוללים את כל הגורמים (למשל נקודות זיכוי בגיל פנסיה או אם אין הכנסה נוספת, ואת העובדה שאפשר למכור לפי Highest-Cost בחלק מהברוקרים, ששניהם יתרונות תיק שאינו פטור. אולי גם עוד דברים)

זה מוזר שיצאו תוצאות יותר טובות עבור הפקדה חד פעמית אפילו ממה שיצא לך (28 שנים במקום 60), כנראה שגורם 3 יותר חשוב ממה שמצפים.
🕒 פורסם בתאריך: 28/11/2020 18:43
אתה קצת אומר פה דבר והיפוכו.

דוקא משיכה בLIFO היא יתרון ענק לתיק ממוסה, כי זה אומר שהרווח שלך למס (במיוחד בהתחלה) הוא הרבה יותר קטן, ולכן תשלם הרבה פחות מס.

לא התיחסתי בכלל לתשואה. התשואה זה בסופו של דבר קבוע X שמכפילים בו את כל המספרים, הוא לא משנה את החישוב עצמו.

נכון, אבל זניח

נכון. וגם אמרתי את זה.

המס הוא 25% על הרווח בלבד, בעוד דמי הניהול נלקחים בכלל שווי התיק.

הטעות העיקרית בחישוב שם היא ההנחה שמושכים את כל הכסף במכה אחת, מה שלא נכון לתיק שמכוון פרישה.

אם תעשה את אותו חישוב עם משיכה שנתית של 3% מהתיק נניח, ובמיוחד עם תוסיף שינוי סדר מכירה של המניות, תראה שהפער גדול אפילו יותר.

הקטע העיקרי פה זה לא הדיבדנדים אלא העובדה שדמי הניהול נלקחים מכלל התיק ואילו המס רק מהרווחים.

בכוונה עשיתי חישוב פשוט ולא מדוייק. אפשר לעשות חישובים הרבה יותר מדוייקים, אבל בשביל להבין את העיקריון לפעמים עדיף לעשות חישוב פשוט שממחיש את העניין ויותר קל לעשות אותו.
🕒 פורסם בתאריך: 28/11/2020 19:47
ההשוואה היא לא בין LIFO ל-FIFO, אלא בין הפקדה חד-פעמית להפקדות שוטפות בהנחת LIFO בשני המקרים.

לדעתי זה לא מדויק. אם למשל תניח תשואה של 100% בשנה, תוך 100 שנה ההשוואה היא פחות או יותר בין 2^100*0.75 לעומת (2-0.05)^100, או באופן שקול בין היחס בתשואות שהוא 2/(2-0.05) בחזקת מספר השנים שהוא 100, לבין 0.75. מי שמנצח כאן זה התיק הפטור. ככל שהתשואה גבוהה יותר, כך יחס התשואות מתקרב ל-1 ויהיה לו יותר קשה לרדת מתחת ל-0.75. בכוונה לקחתי דוגמא קיצונית כדי שיהיה יותר ברור.

זה יכול להזיז את נק' האיזון בעשרות שנים. עבור משקיעים שרוצים בסופו של דבר למשוך את התיק כדי לקנות דירה למשל, זה קריטי.

זו לא הייתה הנקודה שלי, התכוונתי לכל מיני נקודות זיכוי שמקבלים בגיל פנסיה וכו'.

נכון.

תחת הנחה של תשואה סבירה, עבור הפקדה חד-פעמית שהושקעה מספיק זמן, אין כמעט הבדל בין 25% מכלל התיק לבין 25% מהרווחים. מה שעושה את ההבדל בין נק' איזון במשיכה מלאה אחרי 28 שנה בחישוב שלו או יותר מ-60 שנה שיצאו לך, זה הדיבידנדים.
🕒 פורסם בתאריך: 28/11/2020 19:57
נו, ובמקרה בזה ישיתרון ברור לחשבון ממוסה.

פישוט החישוב ע"י הפקדה חד פעמית דוקא בא לטובת החשבון הפטור ואם הפטור מפסיד גם בהפקדה חד פעמית אז הוא יפסיד עוד יותר בהפקדות שוטפות עם LIFO

ככל שהתשואה גבוה היא הרווחים יהיו חלק גדול יותר מהתיק ולכן 25% מהרווחים יהיה יותר קרוב ל 25% מכלל התיק.

אבל לא משנה כמה רווחים יהיו, המס עדיין לא יגיע ליותר מ 25% מכלל התיק, בעוד שבחשבון פטור דמי הניהול יכולים לעבור את ה 25%.

ממש לא עשרות שנים. מקסימום כמה שנים בודדות

אין נקודות זיכוי מיוחדות בגיל פנסיה.

ולגבי המיסוי הנמוך יותר, זה נכון רק עד הכנסה מסויימת.

בשביל לפשט את החישוב אני מניח מיסוי מקסימלי. אם זה נכון למיסוי מקסימלי זה בטוח נכון למיסוי מופחת.

לא. מה שעושה את ההבדל זה שאני עשיתי חישוב מפית קצר, עם המון הנחות לטובת הקופגל"ה, והוא עשה חישוב יותר מדוייק עם פחות הנחות מקלות
🕒 פורסם בתאריך: 28/11/2020 20:41
בהנחה שבסופו של דבר מוכרים את כל התיק, נק' האיזון של הפקדות שוטפות תהיה מאוחרת יותר מנק' האיזון של הפקדה חד פעמית. זו הייתה הכוונה.

זו לא הייתה הנקודה. בין אם אתה משלם 25% רק על הרווחים או על כל התיק, תחת הפקדה חד-פעמית שמושקעת למשך 100 שנים ואז כל התיק נמכר, תיק פטור מנצח תיק ממוסה אם התשואה היא 100% בשנה. זו דוגמא כדי להמחיש שתשואה גבוהה יותר מושכת את נק' האיזון מעלה. (בדוגמא המקורית שלך 0% תשואה מה שגורם לנק' איזון נמוכה יותר)

תלוי בהקשר. בהשקעה חד-פעמית שנמכרת בסוף במלואה, תחת הנחה של תשואה כוללת 8% ואינפלציה 2%, ההבדל בנק' האיזון בין הנחה של 2% דיבידנדים לבין 0% דיבידנדים הוא 30 שנה לעומת יותר מ-50 (יכול להיות גם יותר מ-60/70, לא חישבתי במדויק).

אוקיי אז נקודות זיכוי רגילות שאפשר לממש כשאין לך הכנסה אחרת חוץ מהשקעות. נכון, זה אכן יתרון לטובת התיק הממוסה כמו שכתבתי.

עשית הנחות מסוימות לטובת קופת גמל והנחות מסוימות נגדה. הנחות 1+2 שציינתי קודם הן נגדה.
🕒 פורסם בתאריך: 29/11/2020 00:04
מצד שני, אם מוכרים את התיק בחלקים (ובמיוחד אם מוכרים אותו בLIFO) אז נקודת האיזון תיהיה מוקדמת יותר.

ודוקא החלק הזה משפיע הרבה יותר.

או שאתה לא מבין איך עובד כפל או שאתה לא מבין איך עובד מס.

אחרי 100 שנה, בדמי ניהול כוללים של 0.5% בשנה, לא משנה כמה רווח יהיה לך בתיק תמיד תיק ממוסה ינצח.

בתיק ממוסה תשלם לכל היותר 25% מהתיק (ובד"כ פחות כי פחות מ100% מהתיק הוא רווח), בתיק פטור אחרי 100 שנה תשלם כמעט 40% מהתיק בתור דמי ניהול.

נכון. וגם אמרתי את זה. כמה פעמים אפילו.

אם הרווחים קטנים יותר זה אומר שהמס יהיה משמעותית פחות מ25% מכלל התיק (כי הוא 25% מהרווחים בלבד) ולכן נקודת האיזון תיהיה הרבה לפני 60 שנה.

אם הרווחים אינסופיים אז בדוגמא שחישבתי נקודת האיזון היא קצת לפני 60 שנה

איפה ראית שהנחתי 0% תשואה?

למה אתה סתם ממציא דברים??

ושוב - זה רלונטי עד תקרה מסויימת ולכן לא מעניין.

לא נכון.

לכל היותר חצי מ1 הוא נגד קופגל"ה, אבל החצי השני (שהוא הרבה יותר משמעותי) זאת הנחה לטובת הקופגל"ה.

ו2 זאת סתם המצאה שלך שלא הבנתי מאיפה הבאת אותה, ואתה ממשיך לחזור עליה למרות שאמרתי לך כמה פעמים שהיא לא נכונה.
🕒 פורסם בתאריך: 29/11/2020 02:09
אתה צודק, אני בטעות הורדתי את דמי הניהול מהתשואה בלי להתחשב בכך שככל שהתשואה גבוהה יותר כך גם דמי הניהול גבוהים יותר ביחס לשווי התיק בתחילת השנה, אז עבור 100% תשואה החישוב שלי היה (2 בחזקת 100) לעומת (1.995 בחזקת 100) במקום (1.99^100). כתבתי שהנחת 0% תשואה כי החישוב שלך היה (1 בחזקת 100) לעומת (0.995 בחזקת 100), אבל עכשיו אני מבין שזה לא משנה בכלל כמה התשואה (זה כן אבל רק לצורך ההשוואה בין 25% מהתיק ל-25% מהרווחים). מתנצל על הטעות.

למה אתה קורא נק' איזון?
🕒 פורסם בתאריך: 29/11/2020 09:18
הנקודה שבה הפטור ממס משתווה לדמי הניהול.

כלומר מכירה בlifo מגדילה את היתרון של תיק ממוסה על פני תיק פטור
🕒 פורסם בתאריך: 29/11/2020 13:27
נכון, אבל אם אנחנו מדברים על אותו דבר אז נראה לי שנק' האיזון עדיין מעל 60 שנה.

אני מדבר על הניסוי הבא: במשך X שנים מפרישים לתיק ממוסה/פטור, אח"כ במשך Y שנים מוכרים LIFO, ובסוף מוכרים את כל מה שנשאר.

אם נק' האיזון של הפקדה חד פעמית היא 60, אז בהכרח X+Y צריך להיות לפחות 60 כדי שיהיה משתלם יותר תיק ממוסה, וכן ככל ש-X יותר גדול ככה יותר קשה ליתרון של ההפקדות הראשוניות לנצח את החיסרון של ההפקדות שאחריהן, ולכן X+Y יצטרך לגדול (גם אם Y עצמו קטן). ככל שהמשיכות יותר קטנות זה יותר טוב לתיק הממוסה, אבל בכל מקרה נק' האיזון מעל 60 שנה.

האם אתה מסכים?
🕒 פורסם בתאריך: 29/11/2020 14:11
לפי החישוב המדוייק יותר שהבאת נקודת האיזון היא 28 שנה. וזה בלי לקחת בחשבון מכירה בLIFO.

הפוך.

אם נקודת האיזון של הפקדה חד פעמית ומשיכה חד פעמית היא 60 אז נקודת האיזון של הפקדה במשך שנים + משיכה במשך שנים בעזרת LIFO תיהיה פחות מ60.

נכון שהפקדה במשך שנים מרחיקה את נקודת האיזון, אבל משיכה במשך שנים בLIFO מקרבת את נקודת האיזון.
🕒 פורסם בתאריך: 29/11/2020 17:17
עכשיו שמתי לב שנק' האיזון שלו יוצאת 28 כי הוא משווה בין השקעה בקרן אמריקאית מחלקת בתיק פטור/ממוסה, ואז הדיבידנדים שממוסים במקור מקבלים חשיבות גדולה.

ההשוואה הזו לא טובה כי בחשבון פטור תמיד עדיף קרן אירית, כי ההפרש במיסוי הדיבידנדים גובר על ההפרש בדמי הניהול. כשמשווים בין קרנות איריות בחשבון פטור/ממוסה, נק' האיזון יוצאת כעבור כ-50 שנה.

אין קשר למכירה ב-LIFO כי מדובר על קניה חד-פעמית ומכירה של הכל אחרי X שנים.

יכול להיות שאנחנו מודדים בצורה שונה. אם סך הזמן מההפקדה הראשונה עד המשיכה האחרונה קטן מנק' האיזון של הפקדה ומשיכה חד פעמיות (שהוא נניח 50-60 שנה), בהכרח היה עדיף לבחור בחשבון פטור, כי המצב הזה רק יותר גרוע מאשר להפקיד הכל על ההתחלה ולמשוך הכל רק בסוף.
🕒 פורסם בתאריך: 29/11/2020 17:29
אבל גם זאת השוואה לא טובה כי היא "דופקת" את החשבון הממוסה.

ההשוואה הנכונה היא בעצם בין 3 אופציות:

1. אירית בפטור (כי אנחנו מסכימים שתמיד קרן אירית עדיפה על אמריקאית בתיק צבור. למעט עבור אמריקאים).

2. אירית בממוסה

3. אמריקאית בממוסה. (כי לטווחי זמן שונים העדיפות בין אירית לאמריקאית בממוסה משתנים).

אבל יש לך פה בעיה אחרת, שהיא אחת הבעיות הגדולות של קופגל"ה - אין לך יכולת לשלוט באיזה מניה בדיוק להחזיק שם.

זה אומר שבד"כ הקופגל"ה תחזיק בכלל קרנות ישראליות שנותנות תשואה של NTR, שזה יותר גרוע גם מקרן אמריקאית וגם מקרן אירית.

כלומר בהשוואה ה"נכונה" אתה צריך להשוות בין קרן ישראלית בפטור לבין קרן אירית/אמריקאית בממוסה.

ולכן כשאני הנחתי תשואה זהה בתיק הממוסה והפטור (לצרכי נוחות) זאת בעצם הייתה הנחה שעבדה לטובת התיק הפטור. בלי ההנחה הזאת יש עוד יתרון לתיק הממוסה.

צודק.
🕒 פורסם בתאריך: 29/11/2020 17:42
נכון, אבל אין כמעט הבדל בנק' האיזון בין אם בוחרים אירית או אמריקאית בחשבון הממוסה. בכל מקרה יקחו 50-60 שנים.

אתה צודק, אני לכל האורך הדיון חשבתי יותר על משהו בסגנון של קרן השתלמות IRA, הפקדות בין פטור ניכוי לפטור זיכוי.

בשורה התחתונה, אפשר לחשוב ככה: בוא נניח שאחוז החיסכון שלנו הוא 50. הפקדת החודש האחרון שלי לפני שפרשתי תספיק לי לטיפה יותר מחודש. ההפקדה הבאה תספיק לקצת יותר, וכן הלאה.. ככל שעבר יותר זמן ככה ההפקדה הבאה תספיק ליותר זמן וזה יגרום גם לבאה אחריה להספיק ליותר זמן. (בפועל לא בהכרח בגלל תנודתיות, אבל תחת הנחות אידאליות). אפשר לנסות להעריך ככה כמה שנים לפני הפרישה מתחילים להכניס הפקדות שייפדו תוך עד 50-60 שנה, ומהן להפריש כמה שיותר לקרן השתלמות עד תקרת הזיכוי, את השאר לתיק הממוסה.
🕒 פורסם בתאריך: 29/11/2020 17:53
קרן השתלמות זה דבר אחר.

בכלל IRA משנה את כל התמונה כי הוא זול משמעותית ואין הוצאות ניהול השקעות.

בגדול הקונסנזוס הוא שאם דמי הניהול שלך בIRA הם 0.2-0.3% ומטה אז זה בגדול משתלם.