⬅ חזרה לאינדקס

קיזוז על עמלות משמרת, קניה ומכירה

🕒 פורסם בתאריך: 20/08/2020 11:21
אהלן,

בימים אלו אני שוקל להעביר את תיק ההשקעות שלי מייעוץ בבנק לניהול על ידי הראל. מנהל ההשקעות בהראל המליץ להעביר את התיק מבנק דיסקונט לסניף בבנק הפועלים שהם עובדים איתו, ומאחר ולא אכפת לי באיזה סניף זה ינוהל (והעמלות יהיו בערך אותו דבר), הסכמתי.

יועץ ההשקעות בבנק דיסקונט אמר שיש "מונה הפסדים" בבנק שלא קשור לתיק ההשקעות, ואם אני מעביר את התיק במלואו, אני אאבד את היכולת לקזז מיסים על תשלומי העמלות ההיסטוריים ששילמתי בבנק. הבחור מבנק הפועלים טוען שזה שטויות ושכל הפסד (לרבות תשלומי העמלות) נמצאים בתיק ההשקעות, ויעברו איתו לאיזה סניף שאני בוחר. האם למישהו יש נסיון עם זה?

תודה מראש
🕒 פורסם בתאריך: 20/08/2020 11:25
הבחור מבנק הפועלים צודק עקרונית, איך בדיוק המחשבים של בנק דיסקונט מחשבים את זה רק אלוהים יודע.
🕒 פורסם בתאריך: 20/08/2020 11:38
תודה רבה. זה משהו שאפשר לראות איפשהו בתיק ההשקעות? או שאני אצטרך לדווח על העמלות בנפרד בדוח מס?
🕒 פורסם בתאריך: 20/08/2020 12:13
בדרך כלל העמלות מחושבות בתוך מחיר הקנייה המשוקלל של הני"ע, כלומר עלות הרכש שמופיעה תכלול בפנים את חשוב העמלות.

דמי ניהול חשבון אינם משוקללים במחיר הקנייה ככל שידוע לי ועל זה צריך לדווח בנפרד, אא"כ זה באותו הבנק ואז הם עושים לך את הקיזוזים אוטומטית.

כדי לדווח בנפרד על עמלות צריך אסמכתאות לזה אבל זה אפשרי.
🕒 פורסם בתאריך: 20/08/2020 13:51
+1

כשמעבירים תיק לבנק אחר אז במערכת שלהם "תשואה מקנייה" מתאפסת ליום ההעברה.

עקרונית זה רק מה שמוצג לך, מבחינת מס הכנסה הניירות אמורים לסחוב איתם את ההפסד.

אבל קשה לדעת אם זה קורה בפועל ועלול להיות כרוך בטרטור אם יהיו בעיות עם זה.

עריכה: לא שמתי לב שהשאלה מתייחסת לעמלות ולא למס רווחי הון. אם זה עמלות שהבנק גבה, קשה לי להאמין שבנק אחר יתחשבן עליהן באיזשהי צורה.
🕒 פורסם בתאריך: 20/08/2020 19:39
אני אחזק את מה שכבר נאמר. לפני כמה שנים עברתי מבנק לבית השקעות. כמה שנים אחרי ביקשתי מבית ההשקעות דוח שכבות מס וראיתי בהיסטוריה שלו את אירועי הקניה שעשיתי בבנק.

כשהשוותי את השערים של הקניה (לא היו לי מכירות בבנק) לשערים של הניירות באותו היום המספרים בהתחלה לא הסתדרו לי אבל בסוף הבנתי שהמספרים בדוח היו מחיר הנייר + העמלה שהייתה לי בבנק על קניה של נייר, זאת אומרת הם העבירו לבית ההשקעות את שערי הקנייה כך שלקחו בחשבון את העמלה ששילמתי ולכן בעת מכירה אני מקבל את קיזוז המס גם על העמלות.

אני לא יודע להתייחס לדמי הניהול הרגילים של החשבון כי עברתי אל בית ההשקעות כמעט בסוף אותה שנה וזה לא מאוד עניין אותי (גם הסכומים היו נמוכים כי התיק עוד היה קטן). הנחתי שיופיעו בטופס 867 של הבנק ואוכל לקזז אותם ע"י הגשת דוח אם ארצה.
🕒 פורסם בתאריך: 26/08/2020 16:46
תודה רבה לכולם :)