⬅ חזרה לאינדקס

ניכוי מס במקור של ETF אג"ח אמריקאי

🕒 פורסם בתאריך: 20/08/2020 18:00
שלום לכולם,

רציתי לדעת האם מנכים מס במקור על דיבידנדיםבארה"ב לנייר BND ?

כרגע ידועים לי שני דברים:

1. ב ETFs אמריקאים כגון VTI, VXUS וכו' קיים ניכוי מס דיבידנד של 25%.

2. בהחזקה ישירה של אג"ח גם ממדינות זרות לא מנכים מס במקור.

מה בנוגע ל ETF אמריקאי שמחזיק אג"ח? (BND)

איפה כתוב האם מנכים במקור או לא?

** לא הצלחתי למצוא פרטים באתר של Vangaurd.

** אין אף מידע ב IB לגבי ניכוי מס.

אשמח אם מישהו יוכל להאיר את עיניי, תודה.
🕒 פורסם בתאריך: 20/08/2020 23:31
אמריקאים פוטרים זרים ממס על "ריבית".

אם אתה ישראלי, עם חשבון בIBKR ומחזיק ETF של אג"ח אמריקאי לא ינוכה 25% מס במקור ככל הנראה. (לא נוכה לי אישית על קרן שונה מBND).

אתה עדיין חייב לשלם את המס מבחינת מדינת ישראל, וזה אומר שתצטרך לדווח מס ולשלם בהתאם.
🕒 פורסם בתאריך: 21/08/2020 00:52
ארה"ב לא מנכה מס על רווח הון ממניות/אג"ח לזרים.
🕒 פורסם בתאריך: 21/08/2020 01:34
כן, זה לא היה ניסוח טוב.התכוונתי לריבית לא פטורה ובכל מקרה זה לא רלוונטי ומבלבל אז מחקתי..
🕒 פורסם בתאריך: 21/08/2020 01:53
לא תמצא את הפרטים באתרים של ואנגרד, בלאקרוק, IB וכ׳ מכיוון שהכללים נקבעים ע״י ה IRS והם משתנים בהתאם לאזרחות המשקיע, המדינה בה הוא נחשב לתושב מס, האם יש לו אזרחות אמריקאית ועוד ועוד.

החוק האמריקאי באופן כללי אומר ככה- ברוקרים צריכים לנכות במקור מס בשיעור של 30% מהכנסה פאסיבית, אלא אם כן קיימת אמנת מס בין מדינת התושבות של המשקיע לבין ארה״ב שבה נכתב במפורש שיעור נמוך יותר. למדינת ישראל אמנת מס עם ארה״ב ובה נקבע שיעור מס של 25% עבור דיבידנדים.

לכן, לאזרח ישראלי המתגורר בישראל (ולכן נחשב תושב ישראל לצרכי מס), ללא אזרחות אמריקאית, הברוקר ינכה מס בשיעור של 25% על דיבידנדים.

אך עם כל חוק מס אמריקאי, קיימים יוצאי דופן. קרנות אג״ח לא משלמות דיבידנדים, הן משלמות ריבית. החוק האמריקאי מחריג מה שנקרא portfolio interest ולכן אני מניח שלא ינכו לך מס במקור עבור BND, אבל כן ינכו עבור VTI / VXUS. עדיין תצטרך לשלם מס זה בארץ. זה המקום לציין שמעולם לא החזקתי בקרנות אלו כתושב ישראל לצרכי מס אז אינני יודע בוודאות מה קורה בפועל.

במידה והברוקר מנכה שיעור מס לא נכון, או לא מנכה כלל, ניתן להתקזז בסוף שנה על ידי הגשת דוח מס בארה״ב ו/או בישראל. אולי תצטרך לשלם יותר, ואולי תקבל החזר מס, הכל תלוי בשיעורי הניכוי שהברוקר ניכה בפועל. ניכוי עבור דיבידנדים נחשב למקרה קל, אך בהחלט יש מצבים מסובכים יותר שהברוקרים אינם יודעים בוודאות כמה הם צריכים לנכות ומפחדים מה IRS ולכן מנכים את השיעור המקסימלי (30%), אך כאמור דיבידנדים זה מקרה פשוט.

לקריאה נוספת ניתן לעיין ב publication 515 של ה IRS שבו מוסברים הכללים שכתבתי.
🕒 פורסם בתאריך: 21/08/2020 10:02
תודה לכם על החידודים,

אני מבין שאני צריך למצוא חלופה לנייר הזה כי אין לי כוונה להגיש דוח כל שנה מעכשיו והלאה.

קרן אג"ח אירית צוברת יכולה להיות פתרון טוב?

שמעתי על IGLA שיכולה להוות תחליף. (מחפש פיזור גיאוגרפי גם לאגח)
🕒 פורסם בתאריך: 21/08/2020 10:24
כן, לא רק פיתרון טוב אלא פתרון עדיף בגלל ההיבט של הרווח על המס שלא נוכה במקור.