⬅ חזרה לאינדקס

עבודה מאתגרת ותחושת סיפוק(:

🕒 פורסם בתאריך: 23/08/2020 17:49
אני רוצה לפתוח שוב דיון בנוגע לאחד הנושאים החרושים פה בפורום אבל מזווית שונה.

תואר במדמח ממוסד נחשב או לא או בלי תואר בכלל.

מה הייתם ממליצים לא מזווית של משכורות או קבלה לעבודה בחברות עם שם מפוצץ אלא מזווית של עבודה בתחומים הכי מעניינים ומאגרים, דהיינו פיתוח המוצר הבא שישנה לכולנו את החיים או עבודה בתחומי מחקר שמנסים לפתח תחומים שלא הרבה ידוע עליהם כמו קוונטים בינה מלאכותית וכדומה.

מי שלא מכיר את הסיפור שלי אז עזבתי עסק שהרווחתי בו יפה מאוד כי פשוט בגיל 30 הגעתי למסקנה שכסף זה לא הכל והעסק לא נתן לי איזושהיא תחושת סיפוק והרגשה שאני לא מנצל את הפוטנציאל שלי.

בחרתי ללכת לענף ההיטק לא רק בגלל המשכורות אלא בעיקר כדי למצוא את תחושת הסיפוק הזו והאתגר האינטלקטואלי,

ואפילו מתוך מחשבה (נאיבית יותר מדי בשביל אדם ללא ידע בכלל אני יודע) שאני רוצה להקים עסק בעתיד בתחום שהמוצר שלו ישפיע על המון אנשים ברחבי העולם.

מה הייתם ממליצים במקרה כזה? להתאמץ להגיע לאתא או טכניון? בן גוריון או בין תחומי? או שזה לא באמת משנה כי מכולם אני ייצא בערך עם אותו ידע מקצועי והכל תלוי בי אחר כך?
🕒 פורסם בתאריך: 23/08/2020 20:28
בפורום הזה כנראה כולם (ואני בתוכם) יגידו לך לתת את המקסימום שלך, אם אתה יכול לעמוד בלימודים באתא או טכניון - אז לך על זה.

יש הבדל בידע המקצועי בין בוגר טכניון לבוגר מכללה,לדעתי גם בטכניון יש סיכוי שתיצור קשרים עם אנשים חזקים יותר מה שיקל עליך להקים עסק שהמוצר שלו ישפיע על הרבה אנשים.
🕒 פורסם בתאריך: 23/08/2020 21:03
יש לך כבר תואר במשהו אחר? כי אם אין לך בכלל, עכשיו זה זמן טוב להשלים. העולם גם ככה לא לוקח אותך ברצינות עד שאתה בן 35. אם אתה כבר אקדמאי, לא הייתי טורח. התואר עצמו כן חשוב, אבל. כשאתה בלי תואר, זה תמיד מעיק בעבודה כשהנושא עולה. ובחיפוש עבודה זה יוצר בעיות. עדיף לקורות חיים להיות מישהו שניסה ללמוד ונשר (ולציין שלמדת רק שנה או שנתיים) מאשר מישהו שלא ניסה בכלל.

לגבי הדיון של אונ׳ או מכללה, תשמע כאן הרבה דעות. אין ספק שהכי טוב ללכת לאת״א או לטכניון מבחינת נטוורקינג וכד׳. אפילו אונ׳ חיפה. אבל אין לך חסם של ממש בתחום היזמות אם אתה בוגר מכללה. אז אם אין לך את הציונים, לא הייתי טורח לשפר, במצבך. הייתי כנראה נרשם לאיזה מסלול לימודי ערב במכללה וממשיך לעבוד בתעשייה.
🕒 פורסם בתאריך: 26/08/2020 00:26
אין לי תואר אני כרגע שבוע לפני הפסיכומטרי.

נראה מה יהיה הציון ומשם נתקדם. אני מתחיל שנה הבאה בכל מקרה אבל מתלבט בין ללכת לבין תחומי כדי לחיות גם ב3 השנים של התואר או לתת הכל במוסד יותר נחשב. חשוב לציין שאני נשוי ובעה עם ילד עד שנה הבאה אז צריך לקחת בחשבון.

אני שוקל גם אם אתקבל לטכניון ( לאתא קשה לי להאמין שהתקבל אני צריך להוציא 770 בפסיכו משו כזה בעוד שלטכניון יספיק לי 740 שזה עוד יש סיכוי טוב)

להמשיך לגור במרכז ופשוט לקנות רכב טוב ולנסוע שעה הלוך שעה חזור ככה גם אלמד במוסד טוב וגם לא אצטרך להעתיק את עצמי ואשתי מהמקום שאנחנו רגילים אליו.