⬅ חזרה לאינדקס

תיק אישי

🕒 פורסם בתאריך: 23/08/2020 18:21
היי,

אודה לכם אם תעזרו לי לבחור אסטרטגיה לניהול התיק ותובנות להתנהלות שלי.

בן 40 נשוי+2 יש לנו דירה שווה כ- 2,000,000 ₪ עם משכנתא של כ- 500,000 ₪.

פנסיה – 750,000 ₪ מחולק 60% קרן פנסיה; 40% ביטוח מנהלים.

קרנות השתלמות בישראל 160,000 ₪ מנסה להפקיד את המקסימום האפשרי בכל שנה כלומר כ-18,000 ש"ח.

פוליסות חסכון בחברות ביטוח 100,000 ₪ אליה אני מפקיד כ-500 ש"ח בחודש. משלם דמי ניהול גבוהים של 1%. מדובר בחסכון לטווח של 15 שנים לפחות. מעוניין לעבור לאפיק אחר. אשמח לשמוע רעיונות אחרים. אין לי סבלנות לנהל תיק בחברת השקעות. אני מחפש מוצר שבו אני משלם עד 0.6% ומישהו אחר מנהל עבורי את האירוע...

השקעה בקרנות נדל"ן 250,000 ₪ מדובר בהשקה בלתי נזילה בנדל"ן יזמי בארצות הברית מחולקת לשני פרוייקטים. ספק אם הייתי מבצע היום השקעה כזו כי יש דרכים יותר בטוחות ויותר פשוטות ליהנות מתשואה על נדל"ן יזמי אבל את הנעשה אין להשיב..

עו"ש בישראל 40,000 ₪ אפשר לקרוא לזה חסכון לחירום למרות שאני עדין עובד על להגדיל אותו...

חשבון בנק באחת ממדינות אירופה עם כ- 15,000 יורו שמושקע במחיצתו בשתי מניות ושתי תעודות סל והיתרה במזומן. אני משלם עמלות ממש גבוהות על כל פעולה אבל חשוב לי הגיוון ופיזור הסיכונים. אם היה אפשר להפקיד את המזומן בתעודת סל כלשהי שעוקבת אגח יורו ונותנת משהו הייתי שוקל בחיוב.

סה"כ יוצא משהו כמו 620,000 ₪ לא כולל הפנסיה - מה הייתם משנים בהינתן האופציות המוגבלות?
🕒 פורסם בתאריך: 23/08/2020 19:46
במה הקרן פנסיה וביטוח המנהלים שלך מושקעים? כמה התשואה הממוצעת בשנה עד היום? מה דמי הניהול שלך בכל אחת מהן?

במה הקרן השתלמות שלך מושקעת? כמה תשואה שנתית ממוצעת קיבלת עד היום? מה הדמי ניהול?

במה הפוליסת חסכון שלך מושקעת? כמה תשואה שנתית קיבלת בממוצע עד היום?

יש לך כבר תשואה? כמה? ומה העמלות שלך?

מה התשואה על המניות ותעודות הסל? כמה פעולות אתה מבצע בחשבון בחודש/שנה וכמה זה עולה לך? האם הגיוון והפיזור מובילים אותך לתשואה? האם התשואה שווה את הפעולות ואת הגיוון? למה אתה משאיר חצי מהסכום ללא תשואה? חשבתי שאדם משקיע כדי להרוויח, לא כדי לפזר ולגוון.

בקיצור, אתה מתאר הרבה פיזור אבל אף מילה על התשואות שלך ועל המטרות שלך ולא ברור למה בחרת במה שבחרת.
🕒 פורסם בתאריך: 23/08/2020 20:23
יש בבנק האירופאי סכומים יחסית זניחים - מדובר על תיק פעיל של 7,000 יורו והיתרה עוד כ-8000 יורו במזומן. אני כמעט ולא מבצע פעולות.

יש גם חשיבות להותרת מזומן בתיק לא?

בקיצור, אתה מתאר הרבה פיזור אבל אף מילה על התשואות שלך ועל המטרות שלך ולא ברור למה בחרת במה שבחרת.

זו הסיבה שכתבתי את הפוסט... :-)
🕒 פורסם בתאריך: 23/08/2020 22:32
באופן מיידי סוגר את המשכנתא, יושב לקרוא את הבלוג, וממשיך אתה חיים בצורה הרבה יותר אפקטיבית להשגת היעדים שלכם.
🕒 פורסם בתאריך: 23/08/2020 23:00
אתה רוצה שנגיד לך מה המטרות שלך? זה קצת מוגזם, לא? או שאתה לא יודע מה הן התשואות שלך?

בוא נתחיל מההתחלה.

אתה ואשתך עובדים? כמה נטו אתם מכניסים כל חודש? כמה יציבה הפרנסה שלכם? כמה אתם מצליחים לחסוך כל חודש מהנטו?

יש לכם שני ילדים. בני כמה הם? מה התכניות שלך לגבי המימון המתמשך שלהם לאחר שיתבגרו? מימון לימודים מלא? מימון שכ"ד מלא בנוסף? מימון חתונות? מימון טיול גדול לחו"ל? מימון חלקי ברכישת דירה? מימון גם לנכדים?

אתה מתכוון לעבוד עד הפנסיה הרשמית (או גם לאחריה)? ואשתך? איך אתה מדמיין את החיים שלכם לאחר שהילדים יוצאים מהקן? מה תהיה ההוצאה החודשית שלכם כזוג? האם הפנסיה וקצבת הזיקנה יספקו אתכם או שתצטרכו גם להשתמש בהשקעות אחרות שלכם?

בוא נמשיך,

למה נועד כל כלי השקעה שבחרת בו? קרן פנסיה נועדה לשלב שאחרי העבודה אבל למה ולמתי נועדה פוליסת החסכון? האם קרן ההשתלמות נועדה למימון הוצאות שונות בעוד 6-10 שנים או שהיא תישאר לשלב מאוחר יותר? האם יש משהו מההשקעות שלך שנועד להעשיר אותך או שאתה מתייחס אליהן כסוג של חסכון? אם יש לך ציפיות מההשקעות המגוונות שלך - מה הן והאם הן התגשמו או לפחות בדרך להגשמה?

ואם אתה מאוכזב מההשקעות שלך, או מחלקן, אז תספר במה הן אכזבו אותך.
🕒 פורסם בתאריך: 24/08/2020 09:23
כתבתי וציינתי בהודעה הקודמות תשואות ודמי ניהול. זה פשוט לא נערך כמו שצריך אבל אם תצפי בהודעה מספר 3 תראי תשובות לשאלות שלך בנוגע לתשואות ולדמי הניהול.

אני ואשתי עובדים ומכניסים שכר של 30,000 נטו. פרנסה יציבה כן. הילדים קטנים, החזר המשכנתא גדול יחסית ולכן אנחנו חוסכים מהנטו כ-10%.

קרן פנסיה וביטוח מנהלים נועדו לחסכון לאחר פרישה. מכוון ל-20,000 ש"ח ברוטו בחודש לאחר שהילדים יגדלו ללא התייחסות לביטוח לאומי כמובן. בהנחה ותהיה לנו דירה ללא משכנתא אז 20,000 ש"ח נראה לי סביר בהחלט. ואפשר להגיע ליעד של 20,000 ש"ח ברוטו מהמשך ההפקדות השוטופות לקרן הפנסיה וביטוח המנהלים בהנחה שההפקדה תהיה רציפה והעבודה תהיה עד הפנסיה.

הציפייה מקרנות ההשתלמות וקרנות הנדלן היא הגדלת הון שתאפשר הכנסה פסיבית בעוד 10 שנים ותרכך את הצורך בהמשך עבודה במשרה מלאה. אין לי חלומות על פרישה בשנים הקרובות. הצפייה היא הגדלה שלהן כמה שניתן בשנים הקרובות. אני גם כמובן ממשיך לחסוך אליהן ולהגדיל אותן מעבר להעברתן לשוק ההון.

הציפייה מ-70% מפוליסות החסכון היא חסכון לילדים. התוכנית נובעת מרצון לבצע את השקעה שתוביל לאפשרות להעניק לכל אחד מהם 100,000 ש"ח בגיל 21. הסכום נועד לפחות מבחינתי לשמש ככסף ללימודים. אני מעוניין לשלוט על החסכון שלהם ולא לרשום את החסכון על שם הילדים כבר כעת.

30% מההשקעה שלי בפוליסת החסכון מיועד לחסכון ארוך טווח שהמטרה שלו היא גם הגדלת הון. הסיבה שפניתי לפוליסות החסכון היא פשוטה: אני מפקיד עד גובה התקרה בקרנות ההשתלמות ולכן האפשרויות לחסוך במקומות אחרים היא מוגבלת. נכון שאפשר לחסוך בקופת גמל להשקעה אבל אז בעצם הכלי הזה דומה לפוליסת חסכון אז לפחות שנקבל נקודות מההפקדה בכרטיס האשראי...

הכסף בחשבון הבנק האירופי לא ממש צמח בין היתר נוכח העובדה כי מדובר בסכום נמוך, לא ממש השקעתי אותו והתייחסתי אליו כאל מזומן. הייתי שמח למצוא פתרון שיאפשר של כסף מזומן בתעודות סל כמו קרן כספית או משהו כזה באירופה..
🕒 פורסם בתאריך: 24/08/2020 11:23
אוקיי, כתבת בתוך הציטוט אז פיספסתי :) תשתדל לא לעשות את זה...

התשואות שרשמת בקרן פנסיה וביטוח מנהלים, הם אחרי או לפני דמי הניהול? נדמה לי שהתשואה מוצגת לפני ההוצאות ואם זה נכון - עדיף שתחשב בין הסכום לתחילת התקופה לסכום בסוף התקופה של הדו"ח השנתי. לגבי סוג ההשקעות והפיזור ביניהם שמנהל הקרן/ביטוח קבע - אני מניחה שאתה לא לגמרי יודע. בכל מקרה, אני מניחה שאתה רואה לפי הדו"חות היום אם אתם מתקדמים שם לכיוון הקיצבה המצופה (20K בחודש). אם כן- אז סבבה.

לגבי פוליסת החסכון, אם היא נועדה לילדים וקצב הגדילה מתאים למטרה (100K בגיל 21) אז אחלה.

לגבי קרן ההשתלמות - לא הבנתי מה כתבת בתגובה 3, חוץ מציון דמי הניהול. הסכום שנצבר שם נובע מתשואה גבוהה או פשוט מהזמן הארוך שאתה מפריש לשם כסף? כי זה ההבדל בין הגדלת הון כתוצאה מחסכון לבין הגדלת הון כתוצאה מתשואה (נטו).

לגבי יזמות הנדל"ן בחו"ל - אני מבינה שזה עדיין בשלב התיקוות ואין לך מושג מה יקרה עם זה וכמה זה יעשיר אותך.

אז לסיכום, מצד אחד אתם מכניסים הביתה הרבה כסף ויש לכם דירה שמתישהו תהיה בבעלותכם המלאה. מהצד השני, אתם חוסכים רק 10% מהכסף הפנוי שלכם כך שהסיכוי להתעשר מזה לא גדול במיוחד. מהצד השלישי, אתה משקיע בכלים יקרים יחסית (בדמי ניהול, חוץ מקרן הפנסיה) שאין לך ידיעה טובה במה הם מושקעים (כולל יזמות הנדל"ן שאני מניחה שאינך מעורה בפרטי הפרטים) ולכן אין לך אפילו סטטיסטיקות מהעבר לגבי סיכויי התשואה.

מהצד הרביעי, אתה ממש נמנע לקחת אחריות מלאה על השקעת הכסף שלך ופשוט מוסר אותו לניהולם של אחרים. אולי אם תתחיל לקרוא את הבלוג בצורה מסודרת, תגיע לקבלת החלטות שונה.

מצד חמישי - אולי בכלל מצפה ירושה גבוהה ואז באמת לא צריך להתאמץ? :)
🕒 פורסם בתאריך: 24/08/2020 12:06
אני מפקיד לשם את המקסימום האפשרי. התשואות במסלולים המנייתיים היו מעולות בשנה שעברה (כ-25%) זה ניפח את הקרנות...

אני לא חושב שאני ממש מסוגל לנהל כספים בעצמי ומעדיף שמקצוענים יעשו את זה בתמורה לדמי ניהול סבירים (אני יודע ש-1% זה גבוה מאד. עובד להוריד את זה לפחות ב-40%).
🕒 פורסם בתאריך: 25/08/2020 11:19
האתר/בלוג/פורום דוגל בכך שכל אדם ממוצע שמסוגל לעשות כמה לחיצות עכבר פשוטות מסוגל לנהל את הכספים שלו בעצמו. זה גם יקח לו דקות בודדות בכל חודש.