⬅ חזרה לאינדקס

ביצים, סלים וניהול סיכונים ברמה המשפחתית

🕒 פורסם בתאריך: 28/08/2020 10:22
שלום לכולם/ן

פוסט ראשון!

בתקופה האחרונה התחלתי לקרוא לעומק על עולם ההשקעות וקיבלתי כיוון די ברור עם הרבה השראה מהמשקיעה ותומכים אחרים בשיטה ה"פסיבית". אלו צעדי הראשונים כמשקיע.

קצת פרטים מקדימים:

אנחנו זוג לקראת אמצע שנות ה40, שכירים עם ילדים בגיל היסודי. לשנינו פנסיות ברירת מחדל ושתי קרנות השתלמות פלוס חיסכון של כ 50,000 שאני חושב להשקיע ולפגוש אותו עוד 20-25 שנים.

התכנון:

העברת פנסיה אחת שכבר נמצאת בהלמן למסלול עוקב סנופי החדש, השארת הפנסיה השניה (אלטשולר) במסלול מותאם גיל.

העברת קרן השתלמות אחת (קצת יותר מ50,000) לIRA במיטב ד"ש למסלול משולב סנופי+עוקב small cap+עולמי (מיטב אישרו לי את הסכום). העברת קרן ההשתלמות השניה למסלול מנייתי גבוה בבית ההשקעות. ברור לי שההשתלמות היא מקלט מס ונשתדל לא לגעת בה, למעט בקטסטרופות, עד הפנסיה.

החיסכון של ה50,000 לטווח ארוך - חלוקה בין סנופי בשילוב מסלול מאזן תנודתיות מסויים (בונד?). השקעה דרך IBI כנראה.

הדילמות המרכזיות:

1. בראייה ארוכת טווח האם אנחנו לא יושבים יותר מידי על סנופי?

2. מה דעתכם על נושא הורדת החלק המנייתי עוד כ10 שנים כשנהיה לקראת גיל 55 (בהנחה שהמציאות שלנו לא תשתנה דרסטית).

3. את החיסכון של ה50,000 - אילו מכשירים יש לי על מנת לאזן את תנודתיות החלק המנייתי? סביר לקנות אג"חים היום? של מי למשל?

כמובן שאשמח לחוות דעת ברמה האסטרטגית ולא מצפה לייעוצים פרטניים וכו'

תודה רבה!
🕒 פורסם בתאריך: 28/08/2020 11:00
ברוך הבא!

באופן חד פעמי? אתה לא מתכוון להמשיך לחסוך ולהגדיל את התיק?

הסכום הזה כשלעצמו לא ישנה לך כלום בחיים כנראה אז למה להתלבט על תנודתיות?

הבעיה שלך זה סנופי (500 החברות החזקות בעולם) או מניות בכלל?

לדעתי אתה צריך לפני הכל להבין את התמונה המלאה שלכם ואז לתכנן את העתיד בהתאם.

האם היום אתם מצליחים לחסוך כל חודש? אם לא - תתחיל מכאן.

האם קיצבת הפנסיה הצפויה לכם בעוד 20 שנה מספקת אתכם? תצליחו לחיות ממנה בנחת בשלב שאחרי העבודה?

החסכונות וקה"ש - למה נועדו הכספים האלה? כתוספת לפנסיה? כעזרה לילדים? עד כמה אפשרי לך לסכן אותם כדי להגדיל תשואה? או שעדיף פשוט לחסוך ביתר אגרסיביות?
🕒 פורסם בתאריך: 28/08/2020 11:37
ברוך הבא לפורום.
🕒 פורסם בתאריך: 29/08/2020 10:50
תודה יוסי
🕒 פורסם בתאריך: 29/08/2020 11:10
שוב - אם לא נפגוש את עצמנו בקטסטרופה כלכלית משפחתית הכוונה היא בכלל לא לגעת בכסף ולשמור אותו לגילאי 65-70 כשכבר נפסיק לעבוד כנראה ולא נוכל לסמוך על פנסיה קטנה מידי.

יש לנו ביטוח סעודי לכל המשפחה וביטוחי בריאות פרטיים מקיפים, כך שאני מחזיק אצבעות שלא נצטרך להשתמש בהם ושלפחות כלכלית יש לנו כיסוי די טוב לפינה הזו.

תודה