⬅ חזרה לאינדקס

מסלול דמי ניהול מעניין בפנסיה

🕒 פורסם בתאריך: 24/11/2015 18:55
רציתי להביא לידיעתכם על מסלול דמי ניהול חדש שהוצע לי (כחבר סגל זוטר באונ' ת"א) בפנסיה בקרן של מגדל (מקפת).

לאחרונה נערך מו"מ מחודש ובמסגרתו הציעו אחת משתי אלטרנטיבות:

1. 0.9% מההפקדה ו-0.18% מהצבירה.

2. 2.5% מההפקדה ו-0% מהצבירה.

בעיני האלטרנטיבה החדשה (השניה) היא לא פחות ממדהימה ואומרת בפשטות שלא נשלם דמי ניהול פעמיים על כל שקל שנפקיד, וגם קל מאוד לחשב את הסכום המינימלי הצבור שבו התוכנית השניה הופכת לכדאית יותר (פחות מ11 א"ש).

כדאי שתדעו שדברים כאלה קיימים בפעם הבאה שאתם מנהלים מו"מ או קבוצת רכישה.
🕒 פורסם בתאריך: 24/11/2015 19:23
כדאי שתבדוק את האותיות הקטנות.

תראה אם זה לא מוגבל תקופה ושאין התניה שאתה ממשיך להיות מועסק שלהם עם הפקדות פעילות.

לדעתי אתה תראה הגבלות שכאלו.
🕒 פורסם בתאריך: 24/11/2015 19:32
בסגל הזוטר כל התוכניות הם תמיד לכל החיים ואפשר לשמור אותם גם למעסיק הבא (הם אפילו מאפשרים הפסקת הפקדות עד חצי שנה מבלי פגיעה בתנאים) ולצרף בני משפחה (אני יודע כי צירפתי את בת הזוג שלי). דוקא בהיבט הזה אני רגוע לחלוטין.
🕒 פורסם בתאריך: 24/11/2015 20:32
אם אין לך סכום משמעותי אז המסלול הראשון עדיף.
🕒 פורסם בתאריך: 24/11/2015 20:40
@ETL, יש תנאים זהים במנורה מבטחים לחברי הסתדרות המהנדסים (עלות חברות שנתית - 200 ש"ח).

בנוסף, אם אתה חבר סגל זוטר תוך כמה שנים כנראה שתחליף מעסיק ואז ההטבה תבוטל.

עריכה: אתה טוען שלא, אבל לא עזבת את המעסיק עדיין...

לי כחבר סגל זוטר בוטלו הטבות לאחר העזיבה, אבל זה לא היה באת"א.
🕒 פורסם בתאריך: 24/11/2015 21:37
ברור.

@HHH אני מצטט מאתר הסגל הזוטר

"חברי הארגון יכולים להמשיך וליהנות מהטבה זאת גם לאחר סיום עבודתם באוניברסיטה ובלבד שיבקשו להמשיך להיות רשומים בקרן הפנסיה כאשר יגיעו למקום עבודתם החדש. ההנחה תכובד כל עוד דמי הגמולים מופרשים ישירות למקפת והקרן אינה דורשת לשלם עמלות ליועץ, לסוכן, או למנהל הסדר במקום העבודה החדש."

ושוב, אני מזכיר שבת הזוג שלי אינה חברת סגל זוטר אבל כן מקבלת את כל ההטבות שאני מקבל.
🕒 פורסם בתאריך: 24/11/2015 22:00
יש לך טעות בחישוב הסף שבו התוכנית השניה הופכת לכדאית יותר - מדובר בהרבה יותר מ-11 אלף!

הנה חישוב מקורב:

נניח שיש לך x צבירה, y הפקדה, px אחוז מצבירה, py אחוז מהפקדה. אז הסכום החודשי שתשלם הוא:

px*x/12/100+py*y/100

לכן, האלטרנטיבה השניה עדיפה בתנאי ש:

2.5y107

בהנחה שהצבירה היא בקצב קבוע, הנקודה הזאת תגיע לאחר 107 חודשי הפקדה, שהם כמעט 9 שנים!
🕒 פורסם בתאריך: 24/11/2015 23:40
@תל אביבי נראה שאכן היתה לי טעות קלה בחישוב (למרות שהפרמטרים - הצבירה הנוכחית וההפקדה הם אלה שקובעים את הכדאיות בסופו של דבר). בכל אופן, מה שלא לקחת בחשבון בחישוב שלך זה שבתוכנית החדשה על כל הרווחים העתידיים של קרן הפנסיה לא משלמים דמי ניהול.
🕒 פורסם בתאריך: 24/11/2015 23:47
תוודא שאתה תמיד יכול לעבור בין המסלולים. בדרך כלל, בהסדרים כאלו עם ועד עובדים טוב, אפשר.

אם אתה יכול - אז תתחיל בראשון. הנקודה הנכונה לעבור לשני תהיה כאשר הצבירה (כולל רווחים) תהיה 107 פעמים ההפקדה החודשית!

לי יש הסדר דומה דרך הוועד שלי, ויש כבר תזכורת ביומן לעבור בעוד שנתיים :)