⬅ חזרה לאינדקס

שקלול עמלות תיק השקעות עצמי לעומת קופת גמל מנוהלת

🕒 פורסם בתאריך: 30/08/2020 21:46
היי,

אני מתלבט בין תיק השקעות מנוהל עצמית פסיבי (פסגות/מיטב דש) לעומת קופת גמל להשקעה בהלמן מחקה סנופי שרוצים 0.6 דמי ניהול.

איך משקללים את כלל העמלות שיש בתיק ההשקעות בתוספת עמלת הקרן שאני רוצה לקנות (יש נוסחה כלשהי?) למספר אחד כדי שאוכל להשוות ל0.6 של של הלמן כדי לקבל החלטה מושכלת?

לדוגמה, איך אני משכלל את כל העלמות שקיבלתי:

עמלת ק/מ מניות בארץ 0.09

עלמת ק/מ קרנות בארץ 0.08

עלמת ק/מ קרנות חול 0.25

עלות ניהול חודשית 20 שח

עמלת פדיון/טיפול ריבית/דבידנט - פטור

+

ETF שמעוניין לקנות - בלקרוק SP500 של אלטשולר דמי ניהול 0.07
🕒 פורסם בתאריך: 30/08/2020 22:19
עמלות ק/מ זה זניח וחד פעמי, אפשר להתעלם מזה.

X = סה"כ גודל התיק בשנה

Y = דמי ניהול חודשיים

Z = דמי ניהול קרן 0.0007

פשוט תחשב לפי: (Y*12 + X*Z) חלקי X

הערות:

1. לתשובה כאחוזים תכפיל ב-100

2. ככל שגודל התיק גדול יותר כך התשובה שתקבל תהיה קטנה יותר
🕒 פורסם בתאריך: 30/08/2020 22:49
אל תשכח להוסיף ל 0.6 של הלמן גם "הוצאות ניהול השקעות" של עוד כ0.1%.

ואם אתה משווה לקרן אירית כמו בלקרוק אז אתה צריך לקחת בחשבון גם את הייתרון במיסוי דיבידנד, שיכול להגיע גם לעוד כ0.3% (לרעת הקופגל"ה).
🕒 פורסם בתאריך: 03/09/2020 16:43
איך משקללים את עלות דמי ק/מ ולמה הם זניחים?

אם דמי ק/מ = K

וסכום ההפקות לתיק = M , (כאשר X - תשואת התיק = M)

אז האם נוסחה הבאה נכונה ?

(X*Z+K*M+ Y*12) חלקי X

הכוונה שאם הרי גודל התיק הוא בסופו של דבר סכום כלל ההפקדות אליו (למעט התשואה) שמומרים לקניית ניירות ערך אז לעמלת הקניה יש משקל משמעותי בדומה לעמלת ניהול הקרן שקונים,יש משהו שאני מפספס פה?
🕒 פורסם בתאריך: 03/09/2020 17:13
בתיק פסיבי עמלת קניה\מכירה אתה משלם פעם אחת ודמי ניהול כול שנה.

קצת מוגזם להגיד שאין משמעות לעמלת קניה(בעיקר בתיק קטן)אבל היא הרבה פחות משמעותית מעמלות קבועות כמו דמי ניהול\משמורת\ניהול השקעות\שם שקר לבחירתך לטווח ארוך.
🕒 פורסם בתאריך: 03/09/2020 17:22
אא"כ אתה עובד עם IB ואז אין לה ממש משמעות.
🕒 פורסם בתאריך: 03/09/2020 18:00
משמעות קטנה מאוד.......בברוקר שבו אין עמלות בכלל(ג.נ מחזיק) אין משמעות בכלל >:D

אבל הכוונה ברורה,לתיק של 5000 שקל בבנק שקונים בו 10 ETF בחו"ל לזמן קצר יש משמעות גדולה יחסית לעמלות קניה\מכירה.
🕒 פורסם בתאריך: 03/09/2020 19:15
איפה ניתן לראות את זה? בדוחות הרבעוניים זה לא מופיע...
🕒 פורסם בתאריך: 03/09/2020 19:57
0.09% זה גרושים, גם אם תפקיד כל חודש 10 אש"ח. ואתה משלם את זה רק פעם אחת בקנייה (ובסוף במכירה). לגמרי זניח.

אבל אם אתה ממש מתעקש לחשב כל גרוש, תוסיף לתוצאת החישוב הקודמת:

(סך הפקדות חדשות בשנה * 0.0009) חלקי סה"כ גודל התיק

ושוב, ככל שהתיק יגדל התוצאה תקטן ותהיה זניחה אף יותר.

שים לב שאם יש לך עמלות מינימום אז בהתאם לסכום שאתה מפקיד וקונה כל חודש תצטרך להתאים את החלק שבסוגריים עם "או עמלת המינימום, הגדול מביניהם", בהתחשב במספר הניירות בתיק ובמספר הפעולות בשנה.
🕒 פורסם בתאריך: 03/09/2020 20:39
מופיע בדו"ח השנתי
🕒 פורסם בתאריך: 08/09/2020 00:00
בשני בתי השקעות קיבלתי הצעות עם דמי ניהול חודשיים ש'מתקזזים עם עמלות מסחר', מה הכוונה במתקזזים?

אם הבנתי נכון, אם דמי הניהול הם 19 שח ובחודש אני קונה ETFs בעמלת קניה של 8 שקלים סהכ (עמלת קניה0.0008*10000ש"ח), בפועל אשלם רק 11 ש"ח דמי ניהול בסוף בחודש?

אם כך, האם נכון להגיד בהינתן שתי הצעות עם אותם דמי ניהול חודשים מתקזזים, עדיף ללכת על הצעה שבה עמלת המינימום היא הגבוהה ביותר כי זאתי תתקזז לי עם דמי הניהול ככה שבפועל אשלם פחות?

(הכוונה לחודשים שבהם לא אבצע פעולות בסך כולל נמוך יותר מעמלת המינימום, צופה שרוב החודשים יהיו ככה)
🕒 פורסם בתאריך: 08/09/2020 00:13
לא.

אתה תרצה שדמי הניהול יהיו הכי נמוכים, שהעמלות באחוזים יהיו הכי נמוכות, ושעמלות המינימום לקנייה ומכירה יהיו הכי נמוכות.

אם לא תצליח להשיג גם וגם וגם אז כנראה שתצטרך להעריך כל כמה זמן תרכוש ובכמה (כדי לדעת אם להתחשב בעמלות המינימום או בעמלות באחוזים)

אבל תכלס רוב הסיכויים שההבדלים בין הצעות שתשיג בבתי השקעות ישראליים הם זניחים.
🕒 פורסם בתאריך: 08/09/2020 00:25
הבנתי, אני מתכוון להשקיע פאסיבית בETFs בקניה חודשית (למעט סכום ראשוני גבוה),

אם אני מראש צופה שלא אעבור את עמלת המינימום של 4 שח כל חודש, (כיוון שכדי לעבור צריך להשקיע 4/0.0007 = ~5714 שח חודשי וסכום ההפקדה יהיו יותר באיזור ה3K חודשי)

האם לא עדיף לבחור בהצעה עם עמלת המינימום הגבוהה יותר כי בכל מקרה זה יתקזז עם דמי הניהול ואשלם פחות מדי חודש?
🕒 פורסם בתאריך: 08/09/2020 21:47
תיק השקעות - קח בחשבון גם עלות המרה למט"ח (בהנחת ני"ע זרים).

קופ"ג - תלוי בסכום אבל בהחלט אפשר לקבל 0.5% .
🕒 פורסם בתאריך: 08/09/2020 22:16
בוא נעשה משחק מחשבתי.

נניח שעמלת המינימום היא 4 ש"ח ודמי אחזקה חודשיים הם 20 ש"ח ואתה עושה רכישה אחת בחודש -> אתה משלם 20 ש"ח (בהנחה ועמלות קניית מתקזזות כנגד דמי אחזקה חודשיים).

נניח שעמלת המינימום היא 8 ש"ח ודמי אחזקה חודשיים הם 20 ש"ח ואתה עושה רכישה אחת בחודש -> אתה משלם 20 ש"ח (בהנחה ועמלות קניית מתקזזות כנגד דמי אחזקה חודשיים).

עריכה: בשני המקרים הנ"ל אני מניח שהרכישה שלך קטנה מספיק כדי שלא תשלם עליה יותר מעמלת המינימום וגם אם כן, לא תשלם עליה יותר מדמי האחזקה החודשיים.

בתרחיש כזה אין יתרון לאופציה כזו או אחרת בטווח הקצר בינוני (אבל אם אתה צופה שבעתיד אולי תגדיל את ההפקדה החודשית אז יכול להיות שמינימום של 8 יהיה לרעתך. לחלופין אם אתה צופה שלמשל במשיכה תמשוך מספיק כדי לעבור את עמלות המינימום אז אולי כדאי להתייחס לעמלת מכירה באחוזים).

וכמו שאמרנו, אין הבדל גדול בין החלופות.