⬅ חזרה לאינדקס

בן 24 - בצומת דרכים

🕒 פורסם בתאריך: 31/08/2020 11:21
שלום לכולם !

אני יחסית חדש כאן (שבוע) ואני חייב להגיד שכמות המידע שצברתי היא אדירה וקודם כל אני מודה לכולם על השיתוף ובפרט לסולידית על המידע המקצועי D:

אני בן 24, מתחיל את השנה הראשונה לתואר ראשון בחשבונאות בחטיבת כלכלה באוניברסיטה הפתוחה באוקטובר הקרוב .

מאז שחרורי מהצבא עברתי לא מעט תחנות וצברתי ידע רב בכל הנוגע להשקעות, בפרט על מסחר יומי .

אני סוחר כבר שנתיים ולא רואה רווחים מספקים, בנוסף הכסף שצברתי הוא מאוד נמוך .

כרגע עובד כמאבטח ומשתכר ב7,000 ש"ח נטו .

יתרת העו"ש : 4,000 ש"ח

פיקדון : 2,000 ש"ח

חשבון מסחר ב'קולמקס' : 5,300$

קרן פנסיה : 50,000 ש"ח

קרן השתלמות : 8,800 ש"ח

פיקדון חיילים משוחררים: 14,000

אין לי רכב, אני משכיר דירה עם שותפים במרכז תל אביב וחוזר לגור עם ההורים בעוד חודשיים כדי שאוכל לשלב עבודה עם הלימודים ולא לבזבז הרבה .

שמתי לעצמי מטרה והיא להגיע לשווי מוערך של 10M ש"ח מנכסים עד גיל 35 .

כרגע ממה שזה נראה אני רק מתרחק משם וזה מתסכל אותי, אני כן לוקח טיפים ורעיונות מהבלוג וכבר בתהליך של צמצום הוצאות וחיסכון של לפחות 50% מההכנסה החודשית ובתהליך פתיחת עסק קטן מהצד כדי לנסות להגדיל את ההכנסות שלי .

אני מאוד ארצה לדעת מה דעתכם כשאתם רואים את הנתונים האלו מול עיניכם, איך אוכל להגדיל את ההכנסות/איזו השקעה תהיה טובה עבורי בשלב זה ?

מאחר ואני גם מתעניין בשוק ההון ועוקב באופן כמעט יומיומי לא כדאי לבנות תיק השקעות אקטיבי ? או האם שילוב של תיק פסיבי ואקטיבי יהיה עדיף עבורי ?

ואם אני שם את הכסף 'בצד' לא כדאי להשקיע אותו בזמן הזה? ואם כן אז איפה כדאי להשקיע בסיכון לא גבוה במיוחד ?

תודה רבה לעונים !! ;)
🕒 פורסם בתאריך: 31/08/2020 11:44
שזה מוזר, בהתחשב בשאר המספרים שהצגת:

קבע?

וזה מופרך.

אני לא יועץ השקעות ואין לי שום רשיון. אבל באופן היפותטי, אם אני הייתי במצבך:

1. יותר חשוב כרגע להגדיל את החסכון מאשר להשקיע. זה אומר להגדיל הכנסות ולהקטין הוצאות, ואם אתה רוצה לגדול מ0 ל10 מיליון תוך 11 שנה, אתה אמור לא לישון.

2. אמרת שאתה פה שבוע, אני מבין שפה זה בפורום. קרא את הבלוג. בעיקר מה שמדבר על השקעות פסיביות ולמה השקעה אקטיבית זה בזבוז של זמן וכסף.

3. תפסיק עם המסחר היומי. זה בזבוז של זמן וכסף.

4. אין תשואה בלי סיכון.

5. לא הייתי משקיע כסף שאולי אצטרך בשנים הקרובות. השקעות זה ריצה ארוכה.
🕒 פורסם בתאריך: 31/08/2020 12:36
ברוך הבא לפורום.

תסביר בבקשה למה אתה מתכוון 'סוחר'. קונה/מוכר קונה/מוכר?
🕒 פורסם בתאריך: 31/08/2020 14:13
תקרא יותר על השקעות בבלוג ובפורום.

אתה כנראה מהמר מסחר יומי ישחק לך את הכסף.

תתמקד בלהגדיל הכנסה. להפחית הוצאות ולהגדיל חסכון והשקעתו באופן פאסיבי לאורך זמן.

בנוסף כמובן להשקיע בעצמך על מנת שתוכל להשתכר בסכום גבוה יותר ממאבטח
🕒 פורסם בתאריך: 31/08/2020 15:31
לא הייתי בקבע, השתחררתי מהצבא בגיל 21 והחלפתי מאז 5 מקומות עבודה כחלק מניסוי ותהייה לאיזה תחום אני יותר מתחבר (בנק, ביטוח, אבטחה כי נוח) ולכן המספרים קצת משונים .

אני אשמח לדעת למה לדעתך מסחר יומי הוא בזבוז זמן וכסף ? העמדה הזאת נובעת מניסיון כושל או משנות הצלחה שתוצאותיהן מראות פחות יעילות אל מול השקעה פסיבית ?

מבצע עסקאות של לונג ושורט בתוך היום, לא הולך לישון עם המניות בלילה .

כמובן שעל פי אסטרטגיה, ניהול עסקה, יחס סיכוי סיכון, יומן מתועד וכדומה .
🕒 פורסם בתאריך: 31/08/2020 15:57
גוגל: פורום המשקיעה מסחר יומי
🕒 פורסם בתאריך: 31/08/2020 16:17
לדעתי החשיבה שלך קצת מסוכנת בשלב זה. אין לך ממש תוכנית להגיע ל10 מיליון מלבד להמר איכשהו על המניות הנכונות במסחר יומי וזה לא הולך לעבוד לך. הכיוון שלך נראה די סטנדרטי מבחינת כיוון הלימודים וכדומה כלומר זה לא שאתה מקים חברה או עסקים שיכולים להביא אותך ל10 מיליון. עדיף לדעתי שתעזוב את המסחר היומי, תתרכז בשלב זה בלימודים שלך בשביל שתוכל להשיג התמחות טובה ואז משרה עם שכר גבוה עד גיל 30. אם תהיה מרוכז בשלב זה בלנסות להרוויח בוחטות בבורסה הסיכוי שלך להגיע לאן שאתה רוצה נמוך מאוד. כמו כן סביר להניח שאתה לא תהיה ממוקד מספיק בלימודים וזה יקשה עליך בהמשך. חשבונאות זה תחום תחרותי מאוד ואתה הולך להתחרות עם בוגרי אוניברסיטות שיהיה להם יתרון התחלתי עליך בשוק. תתמקד בלנסות להצטיין בלימודים בשביל שתוכל להשיג משרה עם שכר גבוה בהמשך. אתה יכול להמשיך להתעניין במניות והשקעות ותחביב ולנסות לשלב את זה עם הלימודים איכשהו.
🕒 פורסם בתאריך: 31/08/2020 17:24
אין כסף קל ואין קיצורי דרך. מבאס אבל זאת האמת. ל-10 מליון כנראה שלא תגיע בגיל 35 ללא ירושה, פיס או להתחתן טוב, אבל בהחלט חיובי מאוד שיש לך מטרות. תתמקד בגדלת ההון האנושי ובלימודים שיש להם הכנסה גבוהה - חשבונאות מקצוע בסדר אבל לא להיט ורק נהיה יותר קשה להרוויח בו משנה לשנה. עדיף שתלמד חטיבה במדעי המחשב ותנסה למצוא עבודה בהייטק.