⬅ חזרה לאינדקס

שיקולים לבחירת קרן פנסיה/גמל/השתלמות

🕒 פורסם בתאריך: 04/09/2020 11:59
היי חברים,

בקשר לבחירת חברה לניהול כספים של הפנסיה, הגמל וההשתלמות. (אין לי עדיין מספיק כסף צבור לIRA)

אני יודע שתשואת עבר של חברה מסוימת לא בהכרח מעידה על תשואת העתיד, אבל בכל זאת רציתי לשאול.

בהשוואה בתשואות בין מנורה לאלטשולר למשל, יש פער גדול לטובת אלטשולר. האם זה יכול להיות בגלל כמות הכספים המנוהלים וגודל הקופה? או שזה נטו אקראי?

ההבדל בדמי ניהול שאני יכול לקבל הוא כמעט 0.5% פחות לטובת מנורה, כדאי להתיחס רק לזה?

עוד שאלה בהקשר, אילו חברות קיימות עם אופציה למסלולים מחקי מדד?

תודה רבה וסופ"ש נעים.
🕒 פורסם בתאריך: 11/09/2020 02:37
הקפצה
🕒 פורסם בתאריך: 11/09/2020 04:51
בדקת מה רמת החשיפה המנייתית?

ייתכן שרמת החשיפה המנייתית היא הגורם המכריע פה.

ככלל, תשואות חשובות הרבה יותר מדמי ניהול.

הבעיה שלא יודעים איפה יהיו תשואות טובות יותר בעתיד.

ודמי ניהול כן יודעים מה יהיה בעתיד.

לי זה גורם להעדיף מסלול מנייתי מחקה מדד על פני ניהולים כאלו ואחרים, בין אם הם היו מוצלחים בעבר, ובין אם לא.

אני מתייחס כאן למסלולים שאני מכיר שיש להם מסלול מנייתי פאסיבי ומפוזר עולמית (בלי נתח גדול מידי למדינה קטנטונת במזרח התיכון).

בפנסיה:

הפניקס מסלול עולמי פאסיבי 70% מנייתי, השאר אג"ח מיועדות. מסלול "מדדי מניות חו"ל".

הלמן אלדובי מסלול סנופי פאסיבי 100% מנייתי, והאג"ח מיועדות בנוסף (מינוף). פנסיה ברירת מחדל - רלוונטי לדמי ניהול.

בגמל ובהשתלמות:

מסלול סנופי יש בהלמן אלדובי, במור, בקל-גמל, באקסלנס ובמיטב דש.

מסלול עולמי יש בהלמן אלדובי ובאינפיניטי.

בהצלחה.

לא ממליץ. לא מייעץ. לא סוכן ביטוח. לא משווק פנסיוני. לא יועץ פנסיוני. פעל על פי גורמים רשמיים, ולא על סמך עצות של מישהו אנונימי מהאינטרנט.
🕒 פורסם בתאריך: 11/09/2020 15:55
אתה קודם צריך להגדיר לעצמך מה הקריטריונים לפיהם תדרג אפשרויות שונות - תשואה\פיזור\דמי ניהול\שירות בגוף המנהל.

אחרי זה הדברים פשוטים.