⬅ חזרה לאינדקס

עסק עצמאי - קפיצת המדרגה לעסק עם עובדים

🕒 פורסם בתאריך: 04/09/2020 19:02
לא בטוחה אם זה הפורום הנכון, אבל אנסה.

יש לי עסק עצמאי (שכירה+עצמאית) שאני מנהלת בעצמי. העסק כיום מעסיק מספר עובדים מול קבלות, להעדפת העובדים.

זה לא משרות מלאות אלא 3-5 משמרות בחודש, כך שהרווחים בעסק אינם גבוהים (עובדים רק שישי ובמשמרות). זה בעיקר תחביב שאני יכולה לפתח, שמשלמים עליו טוב ומעוניינים שאספק יותר עבודה משאני והעובדים יכולים לספק.

אני רוצה להעסיק עוד עובדים (בעיקר סטודנטים שמחפשים הכנסה קלילה ולא קבועה), אבל זה כבר דורש אופרציה מסוימת.

עולות לי השאלות הבאות:

1. זה משתלם? ההכנסות מכל משמרת של עובד אינה גבוהה, ואני אצטרך לשלם להם ביטוח לאומי.

2. אופרציה של הוצאת תלושים ותשלום ביטוח לאומי - ניתן לעשות לבד? אני חייבת רואה חשבון?

3. איך אני מצמצמת הוצאות על המעבר הזה?

אציין שהעדפה שלי היא ללמוד ולעשות לבד כמה שיותר מהצד הניהולי של העסק. העסק, מעבר לתחביב, מאפשר לי ללמוד הרבה ולפתח את עצמי לקראת מעבר מיוחל לעסק עצמאי בלבד (לא בתחום של עסק זה, לפחות לא באופן מלא)

אשמח לתובנות על הסוויצ' הזה..כרגע החששות מובילות לחוסר רצון להסדיר את נושא העובדים, על אף שזה יכול להגדיל את הרווחים שלי משמעותית.

תודה מראש.
🕒 פורסם בתאריך: 04/09/2020 19:09
לא הייתי נרתע משלם לרואה חשבון. ניהול תיק בסיסי כמו שאת מתארת עולה 300 400 שקל בחודש ויוריד ממך הרבה כאבי ראש. אין שום בעיה שתהיי מעורבת בניהול התיק זה את מחליטה בסוף כמה לשלם לרשויות איך לנהל את הדיווחים וכו'. אבל ניהול תיק זה נושא סבוך עם המון תתי סעיפים על תתי סעיפים ואני באופן אישי הייתי מעדיף לשלם 300 שקל כדי לקבל את השקט שאת מקבלת כשיש לך רואה חשבון מוסמך. אם את יכולה להעסיק עובדים ולהרוויח אני לא מבין מה הבעיה תעסיקי. זה טוב בשבילך טוב לכלכלה טוב לניסיון שתקבלי מניהול כמות עובדים. רק תראי שאת לא קופצת מעל הפופיק ומאבדת שליטה כמו שקורה ליותר מדי בעלי עסקים קטנים.
🕒 פורסם בתאריך: 04/09/2020 19:10
לגבי השאלה הראשונה שלך, את משלמת מיסים על העובדים לפי המשכורת שלהם. הם מרוויחים ממש מעט את תשלמי גם ממש מעט. קחי את הסכום נטו של העובד ותכפילי ב1.4 בקירוב זה העלות מעביד שלך.
🕒 פורסם בתאריך: 04/09/2020 19:22
בדיוק מה שאני חוששת ממנו. כרגע אני מרוויחה אולי 300-400 ש''ח על יתר העובדים עם קבלות (אני מקבלת עוד כספים על המשמרות שלי).

כלומר, ככל ואני צריכה לשכור שירותים של רואה חשבון, זה יוצא מהרווחים שלי לא גדלו..
🕒 פורסם בתאריך: 04/09/2020 19:31
חשב שכר לא אמור לעשות את זה ולהיות זול יותר?
🕒 פורסם בתאריך: 04/09/2020 21:33
מצטטת את מה שנראה לי כחיבור של נקודות שמוביל למסקנה שאין שום סיבה להעסיק שכירים. מאיפה את מוצאת כיום עובדים עם קבלות? תחפשי עוד כמה כאלה.

האמת שלא הצלחתי להבין איזו פרנסה יוצאת לך מזה (לבד ועם עובדים נוספים) אבל זה נשמע ממש מעט. לא ברור איך את מתמחרת את העבודה שלך מול הלקוח ואיך את מתמחרת מולו את עבודת העובדים שלך.
🕒 פורסם בתאריך: 04/09/2020 21:37
מכירה חשב שכר עצמאי? בדרך כלל הוא חלק מצוות של משרד הנה"ח או רו"ח. טיפול בשכירים ייקר לך את ההוצאות בכל מקרה.

אולי @קפה שחור יכול לעזור כאן
🕒 פורסם בתאריך: 04/09/2020 22:41
ניתן

צריך תוכנת שכר

דווח שנתי,דו-שנתי, וחודשי למס הכנסה וביטוח לאומי

כל חודשיים דווח ותשלום ניכויים (מס הכנסה מהעובד)

כל חודש דווח ותשלום ב.לאומי (הפרשה מהעובד+הפרשה מהמעסיק)

שימוש בתוכנת שכר זה דבר די פשוט, יש עלות רשיון של 2-5 אלף בשנה

יש גם רואי חשבון שלוקחים X על כל עובד

כאשר ה X הוא מספר שקלים ב"עשריות הנמוכות"

בנוסף, ניכויים סוציאליים

הפרשות לפנסיה, כאן העניין כבר מסתבך כי לכל עובד יכולה להיות קופה במקום אחר אז צריך לדווח X פעמים על Y עובדים 12 פעמים בשנה

בנוסף לדיווח יש את התשלום (העברת הכספים לגופים מהפרשות העובד והמעסיק ועל הפיצויים)

לדעת את חוקי העבודה

יחסי עובד מעביד הוא תחום רחב ורצוי לדעת את הזכויות והחובות של שתי הישויות

בנוסף, יש רגולציה ובקרה מאת משרד העבודה והרווחה (הBFF של המעסיק)

יש תקנות לקבלת עובד לעבודה כמו שיש תקנות לסיום עבודתו של עובד

לא מומלץ להתחיל בלי הבסיס
🕒 פורסם בתאריך: 11/09/2020 19:27
מודה לכולכם על התשובות.

החלטתי כרגע לוותר. מי שרוצה לעבוד איתי יצטרך להוציא קבלות

שנה טובה לכולם!