⬅ חזרה לאינדקס

דמי לידה ונקודות זיכוי

🕒 פורסם בתאריך: 07/09/2020 12:25
אישה שילדה , יצאה לחופש לידה וזכאית לדמי לידה .

למיטב הבנתי (ותקנו אותי אם אני טועה) דמי הלידה משולמים בבת אחת , חייבים במס הכנסה (וכל השאר) כמשכורת לכל דבר.

מס' דברים שלא ברורים לי :

1. האם נקודות הזיכוי שלהן זכאית האישה בגין הלידה נכנסות בחישוב מס ההכנסה מדמי הלידה או שהן מתחילות להשפיע רק אחרי החזרה לעבודה ? (ואם כן , איך מגישים טופס 101 למעסיק - בחופש הלידה ? ).

2.אם תשלום דמי הלידה מגיע בבת אחת - זה אומר שמדרגת המס שלה יותר גבוהה מהרגיל ? אין דרך כלשהי לחלק את זה ע"מ להוריד למדרגה הרגילה ?

3.נקודות הזיכוי לגבר - האם הן ניתנות רטרואקטיבית על כל שנת המס הנוכחית ? כי כך נראה ע"פ התלוש אבל לא מצאתי מקור לזה...

תודה !
🕒 פורסם בתאריך: 07/09/2020 12:33
1. נקודות הזיכוי מתייחסות לכל השנה בה הייתה הלידה. הילד שנולד אינו מקבל זיכוי מלא אלא חלקי ללא תלות בחודש בשנה שבה הוא נולד.

2. ביטוח לאומי לא עושה חישוב שנתי אלא מוריד סכום משוער לפי ההכנסה וכמובן, מוריד גם ביטוח לאומי ובריאות. לפעמים בחישוב זה יוצא יותר גבוה ולפעמים יותר נמוך. אנחנו בדקנו ובמידה והמס ששולם מדמי הלידה היה גבוה, הגשנו בקשה להחזר מס.

3. גם החישוב עבור גבר הוא שנתי. אתה מוריד טופס 101 חדש ומעביר למעסיק. לא תמיד המעסיק יכול לקזז את כל המס ששולם כבר (למשל אם הילד נולד לקראת סוף שנה) ואז מגישים בקשה להחזר מס.

שים לב: מכיוון שהדו"ח הוא עבור 2 בני הזוג, צריך לבדוק קודם שאין חבות מס. יש סימולטור באתר של מס הכנסה וזה לא מסובך לעשות את ה לבד.
🕒 פורסם בתאריך: 16/09/2020 16:17
מוסיף על זה שאם הארכת את חופשת הלידה אז בכל מקרה מגיע לכם החזר מס וכדאי לבקש.

אם ב 12 חודשים שאחרי קיבלתם בונוס ששווה יותר מחצי מהשכר הממוצע במשק, אפשר לבקש עדכון של דמי הלידה.