⬅ חזרה לאינדקס

לעשות סדר

🕒 פורסם בתאריך: 08/09/2020 09:01
שלום לכולם, אני חדש בפורום המדהים הזה!

קצת על עצמי :

בן 29, הנדסאי בניין ממרכז הארץ.

עוסק בתחום הבנייה והפיתוח, לפני כמה חודשים התקבלתי למשרה בחברה ממשלתית (ג'וב שנפל עלי משמיים בתקופת הקורונה הקשה ).

די נהנה בתפקיד שלי אך כמובן שרוצה להתקדם הן מבחינת תפקיד ומבחינת שכר ולשם כך התכנסנו כאן היום :)

לאחרונה אני מתעניין בלהירשם לאוניברסיטה הפתוחה אך לא סגור על מה ללמוד.

מתלבט בין 2 תארים :

1. תואר במדע המדינה - תואר שמאוד מעניין אותי, פריק של פוליטיקה ואקטואליה. התואר עצמו יכול לפתוח לי דלת לתפקיד שאני רוצה להתקדם אליו בתוך החברה שאני נמצא בה כיום (קידום מחייב תואר אקדמאי כתנאי סף באחד מהמקצועות הבאים- כלכלה, משפטים, מנהל עסקים, מדע המדינה)

2. תואר במדעי המחשב שהעניין היחיד שיש לי בזה נכון לעכשיו זה השכר של יום אחרי התואר.

למרות זאת אני מודה שאני והסילבוס של התואר לא הכי אוהבים אחד ת'שני בעיקר במתמטיקה)

אשמח לשמוע את דעתכם בנושא :)
🕒 פורסם בתאריך: 08/09/2020 10:37
היי, דעתי הלא מקצועית בנושא היא שהאופציה הראשונה תתאים יותר במקרה שלך ולכיוון אליו אתה מכוון (מקצוע שאתה אוהב, לימודים שמעניינים אותך, אפשרות קידום במקום העבודה הספציפי בו אתה נמצא כרגע). נראה שהאופציה השנייה לא באמת מעניינת אותך אלא רק הכסף שהיא עשויה להביא ולכן תתקשה להעביר מספר שנים בלימוד מקצוע שלם כזה שכולל בתוכו הרבה תיאוריה ומתמטיקה (+לא מובטח שיחטפו אותך לעבודה אחרי התואר).

אני בוגר של תואר ראשון בפתוחה ולדעתי עם קצת השקעה ומשמעת עצמית ובלי לקרוע את עצמך יותר מדיי תוכל תוך בערך 4 שנים לסיים תואר ראשון שזה יפה מאד ומעסיקים גם יסתכלו על זה בעין יפה.

עוד רעיון: ידוע לי שלבוגרי הנדסאי יש אפשרות להשלים בבר אילן תואר ראשון בלוגיסטיקה תוך שנתיים. אני מבין שזה לא עונה על הדרישות של הקידום הספציפי שדיברת עליו באופציה 1 אבל זה כן תואר אקדמי לכל דבר ובהרבה משרות ממשלתיות דרוש רק תואר ראשון ולא משנה איזה.

עוד רעיון#2: באותה אוניברסיטת בר אילן ישנן הרבה תוכניות נוספות מואצות לאנשים עובדים של תואר בתחומים כמו מדעי החברה, מדעי המדינה, מנהל עסקים וכו' תוך שנתיים. בדרך כלל פעם פעמיים בשבוע אחר הצהריים ופעם אחת שישי בבוקר במשך 6 סמסטרים רצוף (גילוי נאות-לפני לימודיי בפתוחה ניסיתי את זה בעצמי סמסטר אחד בבר אילן ולי אישית זה לא עבד).
🕒 פורסם בתאריך: 08/09/2020 20:16
ברוך הבא.
🕒 פורסם בתאריך: 09/09/2020 12:50
תודה על דעתך

תודה וברוך הנמצא, דעתך בנושא שלי :) ?
🕒 פורסם בתאריך: 10/09/2020 23:55
היי רפאל, יוסי נוהג לברך אנשים הבאים לפורום לאו דווקא אם יש לו תשובה לנושא הספציפי, זה נחמד מצידו.

לענייננו, נשמע שכבר די החלטת ממילותיך שאתה רוצה לעשות תואר במדע המדינה אבל בכל זאת אתן את שני הסנט שלי:

אני חושב שכדאי לך להמנע מתואר במדעי המחשב אם אתה לא מתחבר לתחום( מה גם שלדעתי ההנדסאי חוסך לך כלום בתואר במדמ"ח) כי יהיה לך מאוד קשה להשלים אותו ללא אהבה מסוימת לתכנות/סלידה ממתמטיקה.

בהצלחה!
🕒 פורסם בתאריך: 16/09/2020 17:22
כמו שאחרים כבר אמרוף נשמע שממש אין לך שום עניין במדעי המחשב וחבל על המאמץ, כדי לעבוד בתחום הזה צריך לאהוב את זה ברמה מסוימת כי אחרת פשוט קשה להישאר ברמת מקצועיות גבוהה אם בכלל.

בהצלחה!