⬅ חזרה לאינדקס

אנטי וירוס שאינו חינמי

🕒 פורסם בתאריך: 29/11/2015 20:42
האם נחוץ? האם התשלום שווה את הכסף?

מניסיון אישי, היו לי המון בעיות בתקופות שעבדתי רק עם חינמיים, כיום כמה שנים עם אנטי וירוס בתשלום (webroot), ללא בעיות.

אשמח לשמוע דעות.
🕒 פורסם בתאריך: 29/11/2015 20:45
אני עובד עם קומודו (חינמי) והוא עושה את כל העבודה שאני צריך.

חשוב להבין שההגנה הכי טובה זה מה שיש לך בין האוזניים ולא תוכנה על המחשב.
🕒 פורסם בתאריך: 29/11/2015 21:27
זה נכון למניעת נסיונות פישינג כמו אימייל שמבקש ממך "רק ללחוץ על על הלינק הבכלל לא חשוד הזה כאן",

אבל בשביל למנוע ניצול פרצות בתוכנה של מערכת ההפעלה שלך בלי ידיעתך די צריך תוכנה על המחשב (ופיירוול). או להשתמש במערכת הפעלה עם פחות פרצות.
🕒 פורסם בתאריך: 29/11/2015 22:20
קומודו מספק חבילה של חומת אש ואנטי וירוס בחינם (אני משתמש בה).

בכל אופן אם את יודעת לא להיכנס לאתרים בעייתיים מלכתחילה ולא לוחצת על קישורים שאת לא מכירה אז אף אחד לא יגיע אליך למחשב בשביל לנצל את פרצות האבטחה שבו.

דבר נוסף שחשוב להבין זה שפרצות אבטחה במחשב לא בהכרח יחשפו אותך לוירוסים - בשביל להידבק בוירוס את צריכה להריץ תוכנה על המחשב שלך ורוב פרצות האבטחה לא מאפשרות להריץ תוכנות לוקאליות מרחוק אלא לכל היותר להגיע למידע שלך.
🕒 פורסם בתאריך: 29/11/2015 22:38
בנושא הזה אני קצת לוקה בחסר, קרא לי איש הקש. רק רוצה לדעת אם אנטי וירוס בתשלום אכן עושה את העבודה טוב יותר או שיצא במקרה שהניסיון שלי איתו מוצלח יותר.

מבין במחשבים ברמה בסיסית מינוס.
🕒 פורסם בתאריך: 29/11/2015 22:54
האנטי וירוס הכי טוב בעולם לא יעזור לך אם תלחץ על כל הלינקים הלא נכונים.

ישנם מספיק תוכנות אנטי וירוס חינמיות שיספקו את אותה העבודה בדיוק רק בלי התשלום.

לרוב בתוכנות אנטי וירוס בתשלום אתה לא קונה "הגנה יותר טובה" אלא "תמיכה טכנית יותר טובה".

לא צריך להבין גדול במחשבים בשביל לדעת שאם מישהו שאתה לא מכיר שולח לך לינק אז לא רצוי ללחוץ עליו.

כמו כן הימנעות מפרסומות (להתקין AdBlock או תוסף דומה בדפדפן שלך) תעצור את רוב הבעיות שיכולות לקרות לך באתרים שאתה מבקר בהם לעתים תכופות.

קומודו ספציפית (מה שאני מכיר ומשתמש) מגיעים עם אפשרות ל"שולחן עבודה וירטואלי" שבה אתה יכול להריץ דפדפן ולגלוש לאתרים שאתה לא בטוח ב-100% שהם בסדר אבל כן רוצה לבקר מסיבה כזו או אחרת.

שולחן העבודה הוירטואלי הזה מגן על מערכת ההפעלה שלך מפני וירוסים שונים שיכולים להיות באתרים הלא נכונים כי הוירוסים ידביקו אותו ולא את המערכת הפעלה שלך ואז קומודו יכולים להתמודד עם זה בקלות.

מעבר לכך צריך לזכור לא להריץ תוכנות ששלחו לך בדואר ולא להוריד קבצי הרצה מתוכנות שיתוף קבצים למיניהם (אם אתה ממש חייב משהו מתוכנת שיתוף קבצים אז תחפש מישהו באזורך האישי שמבין יותר במחשבים שיוכל להביע חוות דעת על אותו הקובץ ברמה פרטנית).
🕒 פורסם בתאריך: 30/11/2015 03:55
אני עובדת עם קומבינציה של avira+פיירוול של קומודו+wireshark כדי לאתר דליפת פקטות... לא הרמטי כמובן אבל דרך טובה לבדוק אם המחשב שלך משדר משהו שהוא לא אמור לשדר.
🕒 פורסם בתאריך: 30/11/2015 06:47
חמישים האגורות שלי:

1. לא גולש באתרים רגישים (בנק, בית השקעות, אימייל וכו) במחשב עם מערכת הפעלה לא חוקית (רכשתי עותק חוקי של ווינדוז 7 ושומר על עידכונים עדכניים) או במחשב שאני לא מכיר

2. השימוש היומיומי במחשב הוא על משתמש שאינו admin
🕒 פורסם בתאריך: 30/11/2015 07:51
לא לכולם, לא עונה על השאלה, אבל יכול להועיל לקוראים מזדמנים:

אפשר להריץ אובונטו אפילו מדיסקון כיס עם אותה הבטיחות של אנטי וירוס בתשלום.
🕒 פורסם בתאריך: 30/11/2015 07:52
מאיזה תרחיש אתה מנסה להתגונן - גניבה של מידע? הצפנה של הקבצים שלך ודרישת כופר?

קח בחשבון שגם הגנה מושלמת על המחשב לא יכולה למנוע את כל התרחישים. פורצים היום יודעים להשתלט גם על הראוטר שלך ללא ידיעתך.
🕒 פורסם בתאריך: 30/11/2015 11:38
מערכת חלונות - מיקרוסופט דיפנדר.

אתמול בזמן אמת (ז"א לא ע"י סריקה מתוזמנת) תפס וחסם וירוס קטלני, סוס טרויאני.

מגיע חינם עם מערכת ההפעלה ומתעדכן יום, יום.
🕒 פורסם בתאריך: 30/11/2015 12:49
אני עם Eset NOD32 כבר שנים קניתי ב-eBay רשיון ל-3 שנים במאה ש"ח (במקום 320 ש"ח דרך הספקים בישראל), הרשיון הוא למחשב אחד אבל בתאחלס הפעלתי אותו כבר ב4-5 מחשבים בו זמנית, שווה מאד בשביל 33 שקל בשנה.
🕒 פורסם בתאריך: 30/11/2015 13:26
למחשב ממוצע, במיוחד עם מערכת הפעלה מסוימת ששמה מתחיל בW, יש הרבה מאד פורטים פתוחים להאזנה לאינטרנט, גם בלי שאתה מריץ שום תוכנה בכוונה תחילה. כל סורק פורטים יכול למצוא שיש לך פורטים פתוחים על המחשב, ואם במקרה יש פרצת אבטחה שמאפשרת להשתמש בפורט הזה כדי לפגוע או להשתלט על המחשב שלך, אפשר לנצל אותה מרחוק. הפתרון העיקרי לבעיה הזאת הוא פיירוול, אבל כיון שיש פורטים שאי אפשר לחסום ועדיין עלולים להוות פרצת אבטחה, גם אנטי וירוס כנראה נחוץ, במיוחד במערכת הפעלה פופולרית מסוימת שמי שמפתח אותה לא ממהר במיוחד להעלות עדכוני אבטחה לפרצות שמוצאים.
🕒 פורסם בתאריך: 30/11/2015 13:39
הוירוס הכי מסוכן הוא תוכנת אנטיוירוס שמנצלת כל כך הרבה ממשאבי המחשב שלך שאתה צריך לקנות מחשב חדש /חזק יותר.

הוא מגיע אחד אחרי מערכת הפעלה שדורשת כל כך הרבה מקום שצריך לקנות HD נוסף לתוכנות/תמונות.

והוא (האנטיוירוס) מתחרה לפעמים בדפדפן כרום שלא יודע לשחרר זכרון לתוכנות אחרות.

אישית, מתקין AVG (יש לו גרסה בתשלום) על המחשב... כי גם האשה והילדים גולשים על המחשב.

אבל...

פעם הילד שאל אותי, למה אני שותה קפה ליד המחשב ולו אסור.

אז בת זוגתי (שתחיה) הסבירה לו... אבא הוא זה שמתקן את המחשב. אז מותר לו גם לקלקל לפעמים.
🕒 פורסם בתאריך: 30/11/2015 13:43
טוב מאוד אבל כבד, כבד...

כן אבל, לפני זה יש את הראוטר שבו ניתן לסגור כל מה שאת רוצה. כך שאם הפורט פתוח בווינדוז זה בכלל לא משמעותי כי הוא חסום בפיירוול בראוטר ולא מגיע לפיירוול של ווינדוז.
🕒 פורסם בתאריך: 30/11/2015 13:47
תוכנה מעולה וקלה, צריכה מינימאלית של משאבים. עדיין בבנצ'מארק יש יתרון לדיפנדר (ווינדוז 8, 10) ו ווינדוז אסנשנשיאל (ווין 7)
🕒 פורסם בתאריך: 30/11/2015 15:40
microsoft security essential

הוא הכי אינטגרלי ומותאם לווינדוס (כי הוא מגיע ממיקרוסופט), הוא מגיע פירוול+אנטיווירוס, הוא חינמי ובמבחן שעשו לפני כשנתיים לא נמצא שום הבדל מהותי בינו לבין כל האנטיוירוסים האחרים שקיימים (בדקו את כולם על מאגר של רוב הוורוסים שקיימים).,

אז לא רואה סיבה להתאמץ.
🕒 פורסם בתאריך: 30/11/2015 17:17
עוברים למק ולא צריך אנטי וירוס
🕒 פורסם בתאריך: 30/11/2015 17:49
הסיבה היחידה של-לינוקס/מק אין וירוסים, מכיוון שכותבי הוירוסים לא ישקיעו מזמנם ב"כזה נתח שוק קטן" - ביום מספר המחשבים שמריצים "יצדיק זאת" - גם הם יצטרכו להריץ אנטי-וירוס.

נ.ב.

יש "וירוסים" שמנצלים פרצות בדפדפן... יהיה זה IE, FF, CHROME ו/או/ ספארי.
🕒 פורסם בתאריך: 30/11/2015 18:04
כבר 4 שנים עם מק ובלי לפתוח פה (שום בצל מלח מים) אין שום וירוס (משתמש רק בפיירפוקס, מורידה טורנטים בלי סוף).
🕒 פורסם בתאריך: 30/11/2015 18:07
בווינדוז 10 החליפו אותו בווינדוז דיפנדר.
🕒 פורסם בתאריך: 30/11/2015 19:08
בלינוקס זה לא קורה :-)
🕒 פורסם בתאריך: 30/11/2015 19:21
צודק, אבל אין תוכנות מסחר יעודיות ללינוקס וניתן לסחור רק דרך ממשק וובי מחורבן ללא ציטוטטים בזמן אמת (צריך ללחוץ כל הזמן על כפתור רענן)..

לכן תוכנת המסחר שלי מותקנת על נייד בלי אף תוכנה אחרת ואני מתכוון בלי שום כלום - מערכת הפעלה + טרייד וואן בלבד.
🕒 פורסם בתאריך: 30/11/2015 19:30
יש לי חשבון גם במיטב וגם באיביאי. שניהם עובדים על אורדרנט וזה עובד גם בלינוקס (ההתקנה של SILVERLIGHT דורשת קצת זמן, אבל יש הסברים באינטרנט). אני לא משתמש בציטוטים זמן אמת, אבל נדמה לי שיש אותם גם באורדרנט.

חוץ מזה, גם למיטב וגם לאיביאי יש אפליקציות לאנדרויד. פחות נוח ממשק מלא, אבל אפשרי בהחלט לסחור איתן. במיוחד לסוחר הסולידי, שעושה פעולות פעם ב...
🕒 פורסם בתאריך: 30/11/2015 19:40
ובנוסף, בלינוקס יש אמולציה של וינדוס. ז"א שלא מעט תוכנות שמיועדות לוינדוס רצות גם על לינוקס.

ויש גם אפשרות להריץ את וינדוס ב- Virtual Machine בתוך לינוקס. אבל זה כבר למקרים "קיצוניים" ששום דבר אחר לא עוזר.
🕒 פורסם בתאריך: 12/12/2015 18:06
את משתמשת ב WIRESHARK? ויי את ממש רחבת אופקים!

הכלי הזה הוא ממש לגיקים. כל הכבוד לך!

אפשר לשאול מאיפה למדת לבד על הנושא?
🕒 פורסם בתאריך: 12/12/2015 18:26
codeacademy