⬅ חזרה לאינדקס

קרה למישהו פעם ? מכירה רעיונית

🕒 פורסם בתאריך: 11/09/2020 10:36
שבוע שעבר מכרתי קרן מחקה טכנולוגיה בשקלים בבנק דרך האינטרנט(אמור היה להיות רווח 14%) וקניתי יומיים אחרי אותו סכום שהשער היה נמוך )אחרי ירידות חדות של יומיים. הייתי מבסוט מעצמי , מכרתי יחסית בגבוה וקניתי יחסית נמוך - אחרי יום ירידות חדות מכרתי, אחרי יומיים מכירות חדות קניתי מחדש ויום אחרי כבר עלה שוב....

אז זהו שלא !! מסתבר שהמכירה התבצעה אחרי היומיים שח הירידות החדות והקניה ביקר אחרי העליות... מאוד מוזר לי.

יש מצב הבנק "תיחמן" "עשה עלי סיבוב" ??

אני 99% בטוח שמכרתי לפני יום ירידות חד

וקניתי לפני יום עליות חד. ידוע לי שהפעולה מבוצעת בשער סוף יום המסחר ולכן ... ממש תמוהה
🕒 פורסם בתאריך: 11/09/2020 10:39
יכול להיות שהיה יום חמישי? קרן ישראלית שמחזיקה נכסים בארה"ב?
🕒 פורסם בתאריך: 11/09/2020 10:52
איזה נייר קנית באיזה יום ובאיזה שעה? סתם מתוך עניין.. כי תמיד יכול להיות שאתה התבלבלת אבל אם תגיד את הזמנים נדע שלא זה המצב
🕒 פורסם בתאריך: 11/09/2020 10:55
יש דיליי רציני בין הבורסות כאן ובעולם, במיוחד בגלל שבישראל ימי הפעילות הם א'-ה' ובחו"ל ב'-ו'.

בנוסף, סוג אחד של קרנות עוקבות (קרן סל) מבצע מיידית את המכירה שלך והסוג השני (קרן מחקה) עושה זאת רק לאחר יום המסחר.

לכן יכול לקרות מצב שפקודה שנתת בחמישי תבוצע רק בשני.

אם זה המצב, תזכור להבא לבצע פקודות רק בימים שני עד רביעי ושים לב אם לא נופל על חג כאן או בארץ המדד הרלוונטי.

תשכח מזה, אתה לא חשוב לאף אחד שם ואין שום דבר אישי כלפיך בהתנהלות שלהם.
🕒 פורסם בתאריך: 11/09/2020 13:25
מה שעשית זה לא מכירה רעיונית. מה שעשיתה זה מסחר.

מכירה רעיונית בדרך כלל מוצעת ע"י הבנקים או בתי ההשקעות כאשר יש אירוע משמעותי שחברה מחליפה ידיים או ווטאבר.

חסרים כל כך הרבה פרטים כך שבכלל לא ניתן לדסקס את זה...
🕒 פורסם בתאריך: 11/09/2020 14:08
תה אים לא יודע באיזה שער תימכר הקרן, שערי הקניה והמכירה נקבעים *אחרי* שעתה נותן פקודה, תקרא בתשקיף איך זה עובד.

אם היה אפשר לעשות את מה שחשבת לעשות, כולנו היינו מיליונרים