⬅ חזרה לאינדקס

עטלף גור מתחיל את דרכו

🕒 פורסם בתאריך: 20/09/2020 16:57
אהלן :)

נותן צ'אנס לפלטפורמת הבלוגינג כאן, קודם כל כי אני מאמין שזה ייתן לי דרך לעקוב אחרי התמונה הגדולה הכלכלית שלי, ואחר-כך כי לקבל תגובות, לשמוע דעות וסתם לשתף זה תמיד נחמד (במיוחד שביומיום לדבר על כסף זו פרה קדושה שלא נוגעים בה).

סחבק לוחם משוחרר בן 21. מתכנן להתחיל ללמוד כלכלה באוקטובר 2021 במטרה להשתלב בתחילת הדרך בשירות הציבורי (תכנית פכ''מ - אם יש כאן בודדים מחוץ לעולם ההייטק ומכירים). עד אז, יש לי כמה מטרות עיקריות:

- להגיע לתחילת הלימודים עם המקסימום האפשרי של גב כלכלי - אני לא יודע מה העתיד צופה לי: האם אצליח לשלב עבודה כסטודנט ולא לפגוע בציונים - המטרה שתהיה לי את החירות לקחת החלטה נכונה לכאן או לכאן בלי "חרב כלכלית" מונחת מעל הצוואר.

- ללמוד כמה שיותר, בין אם זה לכאורה רלוונטי ובין אם לא: מהצד הכלכלי-פיננסי - ממשיך לקרוא את כל הפוסטים של הבלוג ומקורות מקבילים על כל נושא ההשקעות. ומהצד השני - לומד לתכנת בפייתון כבר זמן מה, מעוניין להוסיף לארגז הכלים שלי גם R ו-SQL לכיוון ה-DS/ML, די נהנה מזה למען האמת ורק רואה איך זה תורם לי.

ההנחה גם כאן זהה - אני לא יודע מה צופן העתיד, מעוניין להגיע לתואר עם מידה כמה שיותר גבוהה של ורסטיליות, ככה צעדים דרמטיים לכאן או לכאן יהיו הרבה פחות מפחידים.

- טריגר "א-סולידי": ליהנות ולטייל. שביל ישראל, מזרח, אפריקה, להיזרק בסיני - מה שבא בא בהתחשב בתקופה. זה יעלה הרבה כסף ויפגע לי במטרות, אבל אלו חוויות ותקופות שאני רוצה יותר מהכל.

שווי נוכחי:

עו''ש - 10K

יתרת פיקדון - 14K (יממן את השנה וחצי הראשונות של הלימודים, עדיין לא יודע אם זכאי ל-"ממדים ללימודים").

תיק השקעות ("אגרסיבי"-מבוסס מניות עם דמי ניהול של 0.8%) - 48K

פוליסת חיסכון - 100K

הפוליסת חיסכון ותיק ההשקעות מנוהלים ע"י אחד מהוריי שעוסק בתחום עוד מלפני שהייתי בתכנון, ברגע שארגיש עם מספיק ידע וביטחון - אקח חלק קטן מהסכום ואזרק עם חיוך למים העמוקים.

כרגע שכיר בשני מקומות עבודה בתחום המסעדנות - הסגר הנוכחי פוגע ומצמצם לי את ההכנסה ביותר מחצי, אבל אחריו מצליח להגיע למשכורת ממוצעת של 8-12K (נטו=ברוטו כי חייל משוחרר D: ). נמצא לאחר תקופה של פסיכומטרי ושיפור בגרויות, ככה שזה מאחוריי לשמחתי.

ההוצאה החודשית הגדולה שלי היא רכב דיי חסכוני שבבעלותי וגוזל ממני באיזור ה-500 ש''ח בחודש, חוץ מזה אדם סולידי מטבעי - גר אצל ההורים, לא מרבה לאכול בחוץ, מבלה בזול, ולא נופל להוצאות קטנות או גדולות על שיט מיותר. כל היתר הולך ישירות לחיסכון.

טיפים, עצות או סתם ברכות שנה טובה וחג שמח יתקבלו באהבה רבה :)
🕒 פורסם בתאריך: 20/09/2020 17:20
ברוך הבא (אחלה תמונה באווטאר).

הדמי ניהול בתיק השקעות מאד גבוהים, מניח שבפוליסת חיסכון קרוב לזה גם. מציע לך להתחיל להתעניין במה הכסף מושקע שם ואיך ניתן להוזיל.

לפי השכר שלך וההוצאות שלך, אתה חוסך סכום מאד מכובד. תוכל לממן איתו את התואר+מחייה.

תראה איך תתקדם בלימודים בהתחלה בלי עבודה, ואז תנסה לשלב אם תראה שאתה מסוגל ורוצה. כסף אמור להיות לך לממן את כל התואר ללא עבודה ( גם אם לא תגור אצל ההורים בזמן הזה).

איפה בעצם נעלם שאר הפיקדון שלך?
🕒 פורסם בתאריך: 20/09/2020 17:31
קורס פסיכומטרי + משיכת החלק המקסימלי שיכולתי לחיסכון כי נתנו את האופציה בגלל הקורונה.

לגבי הדמי ניהול - אני בהחלט מודע לכך, וכמו שכתבתי, בורכתי באנשים בחיים עם ידע עצום בתחום וכרגע יש לי את הפריבילגיה לתת להם את המושכות וללמוד מהם כמה שאוכל. הפוליסת חיסכון עם דמי ניהול נמוכים יותר והרכב אחר (50-50 בין מניות לאג''חים בניגוד ל-100% מניות של התיק השקעות), וגם מטרתה לטווח הרחוק באמת ואני לא רואה את עצמי נוגע בכסף הזה איפשהו בחמש-שבע שנים הקרובות.
🕒 פורסם בתאריך: 20/09/2020 17:34
ברוך הבא!

לגבי ה"טריגר א-סולידי" - אל תתנצל על זה. לדעתי, הדברים היחידים שניקח איתנו עד סוף החיים הם זיכרונות וחוויות. ה"טיול אחרי צבא" שלי הוא ה-30k הכי טובים שהוצאתי בחיי, לא משנה אם בעוד 30 שנה הם היו יכולים להיות שווים 230k~.
🕒 פורסם בתאריך: 20/09/2020 17:39
ברוך הבא לפורום.

נראה שיש לך משנה סדורה לעתיד ואין ספק שאם תדבק, תצליח.

בסדר, אבל לא להתפרע. מזרח אפריקה ל 4-3 שבועות ברכבי שטח יהיה נהדר.
🕒 פורסם בתאריך: 20/09/2020 17:47
ציינתי את זה מתוך מבט לא-מתנצל על העניין - אני יודע שבהשקפה כלכלית צרה מדובר בהחלטה לא חכמה, אבל אנחנו נמשכים בחיים ע"י אינסוף וקטורים, ופה אני מבצע החלטה כלכלית מטומטמת מתוך כוח אחר שמושך אותי, וזה לגמרי בסדר כל עוד לוקחים על זה אחריות :)
🕒 פורסם בתאריך: 20/09/2020 18:42
מעולה,תמשיך ללמוד לדעתי תופתע ותגלה שפוליסת חיסכון זה מוצר יחסית נחות לאפשרויות האחרות.

בהצלחה בהמשך מקווה שיתאפשר לך לטייל בקרוב.
🕒 פורסם בתאריך: 20/09/2020 20:27
בהשקפתי הכלכלית, אתה עושה החלטות נהדרות. כל מה שיפתח אותך וילמד אותך על העולם ועל עצמך - מאפשר לך גם להתפתח כלכלית.

אם תבזבז את הטיולים על סטלנות ושביל החומוס זה יהיה חבל אבל לא נראה לי שאתה בכיוון :)
🕒 פורסם בתאריך: 20/09/2020 20:45
+

[אמן שתצא לטייל כי זו תקופה שלא תחזור. אמן שתצא לטייל כי זו תקופה שלא תחזור. אמן שתצא לטייל כי זו תקופה שלא תחזור. אמן שתצא לטייל כי זו תקופה שלא תחזור. אמן שתצא לטייל כי זו תקופה שלא תחזור. אמן שתצא לטייל כי זו תקופה שלא תחזור. אמן שתצא לטייל כי זו תקופה שלא תחזור.]

ברוך הבא, שנה טובה.
🕒 פורסם בתאריך: 20/09/2020 21:15
וואי ממש
🕒 פורסם בתאריך: 20/09/2020 22:04
ככל הנראה שה"יעד" הקרוב הוא שביל ישראל, ככה שלפעמים אין מנוס משביל החומוס, אשתדל להפוך את החומוס לאחד מפנק מאיזה חומוסייה ולא מגעיל מהסופר לפחות :)

תודה לכולם! :)
🕒 פורסם בתאריך: 21/09/2020 00:44
שביל ישראל הוא ממש לא חומוס...

אגב, יש שבילים נוספים בארץ מחוץ לשביל הזה. שביל רמת הגולן ושביל עמק המעיינות למשל.

אני חושבת שאתה מתאר את השינוי המחשבתי שמתחיל להתגבש אצל חלק מהדור הצעיר בעקבות משבר הקורונה. הבנה שהחיים אינם יציבים ובטוחים וכדאי להיות בעלי מגוון כישורים ולשנות כיוון במהירות כשצריך. מקווה ששאר הצעירים, אחרי שיגמרו ליבב בתקשורת ולהאשים את כל העולם ואשתו, יגיעו להבנה הזאת גם.
🕒 פורסם בתאריך: 21/09/2020 14:12
אני בדיוק עכשיו על שביל ישראל... [פעילות ספורטיבית, ללא אנשים איתי, יש עמי שופר]

מצד אחד, כיף ממש כי הכל ריק וכל הטבע בשבילי.

מצד שני, 12:00 אתה חודל.

לצערי אני אחכה עוד חודש חודשיים עד יעבור זעם, חם מדי ולא סימפטי.

אם אתה צריך רעיונות אחרים לבינתיים, תגיע לפרטי.

או שנתראה עוד חודשיים על השביל מחדש.

*מצטרף לעצה של בת הזקונים של העמק. שביל הגולן הוא שוויץ לכל הפחות.
🕒 פורסם בתאריך: 21/09/2020 17:18
בונה על יציאה מצפון איזור אמצע אוקטובר, נמצא בכושר הליכה טוב ולא מפחד מללכת גם שטיפה חם (יש ניסיון, לא לדאוג)

מכיר את השבילים בארץ פלוס מינוס, עשיתי ים אל ים, ואפשר להגיד שעשיתי את שביל הגולן פשוט עם ב' ותיק הרבה יותר כבד ממה שאסחב עוד אי פעם :)
🕒 פורסם בתאריך: 21/09/2020 19:09
לך בצניעות ובענווה, לא בשחצנות טיפוסית של יוצא צבא קרבי. אין לך מושג בכמה חילוצים השתתף בעלי, אפילו במקומות הכי מטוילים שיש, רק בגלל תחושת ה"סמוך" (החיילים על עצמם, החרדים על אלהים). תנסה לשים לב (ואולי אפילו לזהות) בעלי חיים, צמחים, עצים וציפורים... זה ידרוש ממך יותר רוגע ותשומת לב לסביבה ופחות עניינים של נ"צ וכמות ק"מ ביום.
🕒 פורסם בתאריך: 21/09/2020 19:22
יש לי את הספר האדום ומפות באופליין על הטלפון, מתכנן לרדת לרזולוציות היותר קטנות בבוא השעה, ונכון לרגע זה לרובו ככולו של השביל - יש לי שותף.

צחוק וכיף בצד, מכיר את הסכנות ואם יש משהו שהצבא שרט אותי עליו הוא כמה תחושת ה"סמוך" יכולה להיות קטסטרופלית (ע"ע תאונות הניווט שהיו בצה''ל בשנתיים האחרונות, ואני מניח שמי שבעניינים מכיר בדיוק את המקרה עליו אני מדבר).

לא מכיר את בעלך ופועלו אבל בטוח שהוא עושה עבודת קודש, תודה גם על הטיפ - בהחלט אקח את זה בחשבון.
🕒 פורסם בתאריך: 21/09/2020 21:07
אני פה בשביל להגיב על תכנית הפכ"מ שאתה מתעתד להגיע אליה, מתוך היכרות עמוקה עם התכנית והיוצאים ממנה, ובגלל שנשמע שאולי אתה חושש:

זו הדרך הטובה ביותר היום להגיע לתפקידים מעולים במגזר הציבורי.

אני ממליץ בחום, תכנות אתה יכול ללמוד גם בבית, המגזר הציבורי הרבה(!) פחות גמיש להשכלה א-פורמלית
🕒 פורסם בתאריך: 21/09/2020 22:09
אני לא באמת חושש, פשוט ריבוי האופציות והזמן שנוצר לנדידת מחשבות עושה את שלו.

התכנון תמיד היה להתחיל במגזר הציבורי לטוב ולרע, ואם הקורונה לא הייתה מגיעה והציון פסיכו היה מגיע קודם - כבר הייתי מתחיל בחודש הבא.

פכ''מ (בעברית) תמיד היה ה-go to שלי מכל ההיבטים, אני בסה''כ מפלרטט בתקופה האחרונה עם שילובים כמו אמירים-כלכלה, מדמ''ח-כלכלה או אפילו אמירים-פכ''מ (אפילו שהבנתי שזה לא הכי אפשרי)

אם יש לך את הידע ותוכל לשפוך מעט אור בשבילי על שילוב כמו אמירים-כלכלה מול פכ''מ בהיבט הסופי של הגעה לתפקידים (מעולים) במגזר הציבורי, זה יהיה מדהים!
🕒 פורסם בתאריך: 21/09/2020 22:20
מההיכרות שלי, פכ"מ קנתה לה מקום של כבוד במגזר הציבורי, כנראה בעקבות כמה פקידים מצטיינים שהגיעו משם. אמירים-כלכלה זה גם שילוב מצוין, אבל ההנחה הלא מושכלת שלי היא שזה פחות נפוץ. כמובן שמי שלמד ב'עברית' מכיר את זה, אבל פחות.

אם יש שיקולים אחרים להעדיף אמירים-כלכלה אולי תשתף אותם וכך נוכל להעריך האם זה שווה את זה.
🕒 פורסם בתאריך: 21/09/2020 22:36
כשאני מסתכל על תואר כמו פכ''מ ומנסה לנתק כל "הילה של כבוד", מוניטין וכן הלאה - התמונה דיי פרווה: תואר תלת-תחומי שבו בקצה בוגר כלכלה חד-חוגי למד יותר כלכלה מפכמ''יסט, בוגר מדע המדינה (לא שזה תחום-דעת רלוונטי באספקט תעסוקתי) לקח יותר קורסים ממנו, וכן הלאה. במילים אחרות - תפסת מרובה לא תפסת.

שילוב כמו אמירים-כלכלה מהצד השני, ואני שם בצד את המלגה המלאה לשכר לימוד ואת הסמסטר בחו''ל (שזו חוויה אישית ואני מאמין גם אינטלקטואלית יוצאת דופן) מולידה לך בקצה אדם שמחד יש לו תואר פרופר בכלכלה, ומאידך יש לו את ה-prestige של "תכנית מצטיינים" (עם כמה שזה פלצני, במדעי החברה-רוח זה ה-game changer כמו שאני רואה את זה).

אבל הכל שטויות - את הכסף סופרים במדרגות. בשביל להתקבל לאמירים צריך לעבור ראיון מעבר לסכם פסיכו+בגרויות, ככה שנגיע לגשר ונחצה אותו.
🕒 פורסם בתאריך: 20/12/2020 21:59
חזרתי בימים האחרונים משביל ישראל וירד לי האסימון שפתחתי את היומן הזה והזנחתי אותו מאז, אז עכשיו נראית לי אחלה הזדמנות לאיזה עדכון.

מצפון לדרום (דן -> אילת) לקח חודשיים וקצת. חוויה מטורפת, הכרתי אינספור אנשים, מקומות ומילאתי קצת מן החסך בטבע, טיולים וכיף שבער בי עם כל הקורונה, פסיכומטרי ושטויות אחרות.

ככל הנראה אחד הדברים היותר מיוחדים שעשיתי עד עכשיו בחיי הקצרים, ועוד ייקח לי זמן לעבד את התקופה הזו.

התכנון במאקרו נשאר כפי שהיה (פכ''מ / פכ''מ-אמירים באוקטובר הקרוב, עד אז לחסוך, להשקיע וללמוד כמה שיותר).

המיקרו? בעיה. הן כי התיאבון לטייל עוד ועוד כל-כך נפתח שאני לא רואה את עצמי נשאר סטטי אצל ההורים ועובד ללא הפסקה עד אוקטובר, והן כי התיאבון לקחת את התקופה הזו ולעבור מהעיר (לכל מקום, ובפרט מקומות מדהימים שהתאהבתי בהם בשביל) נפתח עוד יותר. זוג תהליכים מקבילים שיגרמו להחלטות "א-סולידיות". דילמה. יהיה מעניין זה בטוח.

עם זאת, ובשביל שהעדכון הזה יניב גם גאווה מסוימת - רוב ה"הון" (=תיק ההשקעות + פוליסת חיסכון) עבר לאפיק השקעה אחר (ברובו מבוסס מחקות מדד, עם דמי ניהול נמוכים). פירוט יותר רציני יגיע בהמשך, אם אזכור.

שבוע טוב :)
🕒 פורסם בתאריך: 20/12/2020 23:42
תודה שעדכנת.

שאלה כללית מדוע מטיילים דווקא בוחרים את "שביל ישראל", כי זה נוח שבחרו להם מסלול?

כאשר אני חושב לטייל בוחר איזור והולך בשבילים שיש שם לפי עניין וזמן. לא צריך שיבחרו בשבילי
🕒 פורסם בתאריך: 21/12/2020 00:03
קודם כל - כן, זה נוח ש"בוחרים" לך מסלול כשאתה רוצה לעשות טרק בסדר גודל שכזה והמטרה היא לחצות את המדינה מצפון לדרום, או להפך.

בנוסף, יש "תשתית" על השביל שמצדיקה את ההחלטה הזאת: מלאכי שביל (אנשים שפותחים את הבית שלהם לשביליסטים שבד"כ מצויים בישובים בהם השביל עובר), הטמנות מים בחלקים הדרומיים ספציפית בחניוני לילה בהם השביל עובר וכו'.

חוץ מזה, בבואך לנסות לתכנן טיול מצפון הארץ אל הדרום, כזה שרוצה לשלב כמה שיותר סוגי נוף (גליל עליון, כרמל, מישור החוף, איזור ירושלים, כל המכתשים ועוד ועוד) ו"לדקור" את האזורים השווים - ככל הנראה שתתכנן מסלול מקביל ברובו ככולו לתוואי של השביל בלאו הכי (להוציא את הגולן והשומרון שמחוץ לשביל מסיבות פוליטיות).
🕒 פורסם בתאריך: 21/12/2020 01:47
שביל ישראל מפספס חלק גדול מהמקומות השווים בארץ, בתוך הקו הירוק, ולעומת זאת מתארך סתם ליד חוף הים ובגוש דן.

הוא מפספס את הגליל המערבי המופלא, את עמקי המזרח (עמק הירדן, עמק חרוד, עמק יזרעאל) ואת אזור עמק חפר והשרון הצפוני.

מי שתכנן אותו כנראה כיוון לכך שלא יעברו ליד כפרים ערבים (ישראלים) ככל האפשר :(
🕒 פורסם בתאריך: 21/12/2020 02:52
נקודה קטנה:

עדיף כנראה python.

python היא השפה השולטת בתחום הנ"ל,

ואם תחליט להתרחב לתחומים אחרים, python כמעט תמיד תשרת אותך טוב יותר מ R.
🕒 פורסם בתאריך: 21/12/2020 09:39
תקרא טוב את מה שכתבתי שם :)