⬅ חזרה לאינדקס

חשבון IRA

🕒 פורסם בתאריך: 24/09/2020 12:04
שלום לכולם,

אני מנהל חשבון השקעות פרטי במיטב ד"ש טרייד ולאחרונה החלטתי להתייעל ולהעביר את קה"ש (בשווי 200K+) לניהול בIRA. פניתי למיטב ד"ש מספר פעמים על מנת לקבל הצעה ואף ביצעו מסלקה אך הם אינם חוזרים אלי ואני מרגיש כרודף אחריהם. לכן אשמח לשמוע איפה אתם מנהלים את הIRA, האם נאלצתם גם אתם למרדף עד לפתיחה ומה דמי הניהול שהציעו לכם?

האם באמת קיים המצב שבתי השקעות לא מעוניינים בחשבונות IRA?
🕒 פורסם בתאריך: 24/09/2020 13:01
חשבונות IRA "רגילים" מתנהלים בדרך כלל במיטב דש, הלמן אלדובי וקל גמל

כל חברה והמדיניות שלה, אני מניח שבתיק של 200 אלף דמי הניהול בכל החברות יהיו דומים.

(גילוי נאות: אני עובד בהלמן אלדובי. וכאמור מטפלים אצלנו בחשבונות IRA).

לגבי המלצות ודיס המלצות נשאיר את זה ליתר החברים בפורום.
🕒 פורסם בתאריך: 24/09/2020 13:14
לי יש חשבונות בהלמן כי הייתי ב-ibi והלמן קנו אותם.

המערכת שבה קונים ני"ע היא של בנק מזרחי והיא פחות נוחה ממערכות מסחר של בנקים אחרים לדעתי (למשל לא ניתן לקנות ני"ע בלונדון אונליין אלא רק דרך יצירת קשר עם הבנק). חיסרון נוסף הוא חובת התייצבות פיסית בסניף כלשהו של בנק מזרחי כדי לפתוח חשבון. הנציגה של בנק מזרחי הייתה מעולה אבל בסוף בעולם האמיתי בסניף רנדומלי שהיא בחרה עבורי היה צריך לבזבז זמן מיותר כדי להסביר מה אני צריך.

הנציגים של הלמן מאוד נחמדים אבל לפעמים לא כל כך מקצועיים בתחום ה- ira. רציתי שיניידו לי קופת גמל עוקבת מדד ל- ira וזה לוקח מעל חודש בלי הסבר מוצדק.

בסך הכל אני מרוצה כי אני לא עושה הרבה פעולות ומדובר בקופות לא פעילות. 99.9% מהזמן לא קורה שום דבר, אני רק צריך לוודא שנכנסו מספיק דיבדנדים לחשבון ולהמיר אותם לשקלים כדי שיוכלו לגבות דמי ניהול.
🕒 פורסם בתאריך: 24/09/2020 15:53
היי נדב,

מהו סכום המינימום לפתיחת קרן השתלמות IRA בהלמן אלדובי? יש לי קרן פנסיה מנוהלת אצלכם ובעוד חודש אוכל לפתוח קרן השתלמות, אני מעדיף לנהל את שתי הקרנות בגוף אחד ולא מצאתי מידע על סכום מינימום ב IRA באתר שלכם.
🕒 פורסם בתאריך: 24/09/2020 19:14
זה תלוי בבנק שבו תנהל את הכספים. בגדול כרגע 200K, אם זה קרוב לזה אפשר לפנות אלי וננסה לסייע.

בקרן השתלמות שמתחילה מ- 0 אני ממליץ לא לפתוח . עדיף שתשקיע במחקה מדד. יחסוך לך התעסקות והמתנה עד שהכסף יקלט בחשבון