⬅ חזרה לאינדקס

השקעה ראשונית, גיל 23.

🕒 פורסם בתאריך: 27/09/2020 01:09
שבוע טוב,

רקע קטן, אני בן 23, ללא רקע בהשקעות, כמובן שעכשיו לומד את התחום באתר, במקביל לעבודה ועוד מספר דברים,

עד כה חסכתי כ-87,000 אש״ח מאז שיחרורי מהצבא,

הבנק הציעו לי להכניס כ-60 אש״ח לתיק השקעות בשם Videa (חברת בת של לאומי), מישהו ניסה, שמע, יודע איך הם בניהול השקעות + התשואה?

הסיבה לכך, שכרגע הכסף שלי יושב בחסכון ולא עושה כלום מלבד ל-0.01% ריבית, שזה כמה אגורות בחודש..

אשמח לשמוע לדעתכם,

ארצה שבינתיים סכום של 60,000 יעשה עוד קצת כסף, לטווח של 5 שנים,

במקביל אמשיך לחסוך וללמוד את התחום, בזמן שיש לי (יחסית לא הרבה).

המטרה של כל החסכונות שלי הם כמובן סכום ראשוני לדירה, משכנתא.

תודה!
🕒 פורסם בתאריך: 27/09/2020 02:18
ברוך הבא!

לא רע

בלי להתייחס לתוכן ההצעה של הבנק, הייתי במקומך זוכר שהאינטרס של הבנק הוא הרווח האישי של הבנק (ולאו דווקא הרווח שלך).

במקומך היית מתחיל מלעבור על הבלוג (בעיקר על פוסטים בנושא השקעה) ו/או בודק בפורום.

השקעה לטווח קצר (5 שנים כפי שציינת) שהיא לא מסוכנת (וכנראה שאם אתה מרגיש מחויב לקנות דירה עוד 5 שנים, אתה לא רוצה לסכן את הסיכוי שלך להשיג הון לדירה באמצעות השקעה מסוכנת) זה כנראה רק בפק"מ ו/או אג"ח ממשלתי.

אבל בהקשר הזה יכול להיות שיהיו לאנשים אחרים דעות אחרות.

עדיף שלא יעשה כלום מאשר שתבזבז אותו על דברים שאתה לא צריך, לצורך העניין חסכון שנשחק מהאינפלציה הוא עדיף על כלום.

לא יודע למה הכנסת לשם את המילה כמובן, לכל אחד יש יעדים שונים בחיים.
🕒 פורסם בתאריך: 27/09/2020 08:35
למה אין לך הרבה זמן? כי אתה עסוק?

אתה מאד צעיר, אל תמהר, קח את הזמן ותלמד עד שתבין מה האפשרויות העומדות בפנייך. אולי פתאום גם מטרותייך ישתנו ולא תרצה בית.
🕒 פורסם בתאריך: 27/09/2020 10:37
בגדול זהו שירות "רובוטי" שמתאים תיק השקעות ע"ב פרופיל לקוח (אתה עונה על שאלון והמערכת בונה תיק השקעות).

כשהתעניינתי (לפני מעל 6 חודשים) העמלות היו יקרות אז בוודאי שהבנק ימליץ לך על המוצר. בדקת השקעה דרך ברוקר חבר בורסה?.
🕒 פורסם בתאריך: 27/09/2020 10:52
תודה לכולם,

לא יצא לי לבדוק דרכים אחרות,

להבנתי בניית תיק השקעה ראשוני לכ-5 שנים יניב יותר מאשר ״ההצעה״ של הבנק.

המטרה האישית שלי היא נכס (דירה).

דמי ניהול התיק הם 0.7 מצידם וזה ניתן להורדה ככל שסכום ההשקעה עולה.
🕒 פורסם בתאריך: 27/09/2020 11:25
+1

אם המטרה היא חיסכון לטווח קצר עבור דירה, אני הייתי מתעסק פחות במניות או אגחים קונצרניים.

הרי המטרה היא לחסוך וגם לשמר את ערך המזומנים ותיק מנייתי אגרסיבי לא יכול להבטיח לך את זה.
🕒 פורסם בתאריך: 27/09/2020 13:19
באתר שלהם הם גם כותבים:

״חשוב לציין, בדומה לכל שירותי ניהול תיקים המנהלים כספים בבנקים, יתכנו עלויות נוספות, כגון עמלות קניה, מכירה ודמי משמרת, אותן גובה הבנק.״

בסכומים כאלה, הבנק לדעתי צפוי לקחת דמי משמרת בסדר גודל של 0.3-0.6%.

ביחד זה כבר משיק ל-1.0% מלמעלה.

תוסיף לכך גם עמלות קניה ומכירה.

לא ברורה לי מה מדיניות ניהול התיק, אבל אם היא כוללת שינויים תכופים, עמלות הקניה והמכירה צפויות להיות משמעותיות.

אני לא אתפלא אם יש להם הסדר מול הבנק במסגרתו הבנק מעביר להם (אבל לא אליך) חלק מדמי המשמרת ו/או הקניה והמכירה. לפי הבנתי, הסדרים כאלו היו נהוגים בעבר.

במידה וזה המצב (ואדגיש שאיני יודע שזה המצב), יהיה להם אינטרס לבצע פעולות מיותרות בחשבון המנוהל.