⬅ חזרה לאינדקס

בירוקרטיה בפתיחת תיק - עריכה

🕒 פורסם בתאריך: 27/09/2020 10:47
היי, השאלה הראשונה שלי ננעלה כיוון שכנראה נראה כאילו אני שואל משהו ספציפי בנוגע ל-IB. ברור לי שזהו לא פורום תמיכה של IB, אבל השאלה ממש לא היתה קשורה אליהם. רלוונטי רק שהם לא בית השקעות ישראלי, מה שמשפיע על הבירוקרטיה הכרוכה בפתיחת תיק השקעות אצלם.

אז אני מבהיר - אני לא שואל איזו בירוקרטיה דורשים IB, אלא איזו בירוקרטיה נדרשת בפתיחת תיק השקעות חדש שלא דרך בית השקעות ישראלי, בתור אזרח ותושב של ישראל. ממש קשה לי להאמין שתמיכה טכנית מטעם IB תדע לתת תשובה על זה, וגם אם יענו לי אני לא אוכל להרגיש בנוח שהמידע שלהם מדויק.

אני כולל פה את גוף הפוסט הקודם שלי, אבל מבהיר שוב ליתר ביטחון - לא מדובר על שאלה ספציפית ל-IB.

,

אחרי קריאה מרובה (בבלוג, בפורום ובמקורות נוספים) אני סגור על מבנה התיק שלי ויודע שאני רוצה לפתוח אותו דרך [נערך ברוקר אמריקאי - יוסיק]. נותרה לי שאלה טכנית אחת (ממש בסיסית) שעוד לא הצלחתי למצוא לה תשובה.

אני יודע שמבחינת דיווח לצורכי מס, אני מדווח רק על אירועי מכירה. אבל לפני שאני פותח חשבון ומתחיל לשים בו סכומי כסף משמעותיים היה לי חשוב לוודא קודם שאני לא מפספס כלום? יש עוד בירוקרטיה כלשהי בפתיחת/ניהול התיק?

פרטים נוספים שעשויים להיות רלוונטיים - התיק מורכב ממוצרים אמריקאיים בלבד (VTI, VXUS, BND, VNQ), יש לי אזרחות ישאלית ואזרחות גרמנית, אני מועסק כשכיר.

המון תודה, גם על המשאבים שכבר קיימים פה וגם מראש על התשובות לפוסט!
🕒 פורסם בתאריך: 27/09/2020 11:10
ייתכן מאד שעליך לדווח גם על אירועי קבלת דיבידנדים מהמוצרים שציינת (אלו תעודות מחלקות דיבידנדים מספר פעמים בשנה).

באם הנחת שלא תצטרך למלא דו"ח שנתי כי לא תמכור שום דבר אז זה עשוי לשנות את החלטתך.

הדיעות בפורום חלוקות. למס הכנסה הישראלי לא איכפת ממגוון הדיעות באיזשהו פורום אינטרנטי.

אינני יודע כיצד עדיף או נכון לפעול, וייתכן שבאופן ספציפי עבורך יהיה עדיף לקבל חוות דעת רשמית של רואה חשבון שתשמש כאסמכתא משפטית.