⬅ חזרה לאינדקס

הלכה למעשה

🕒 פורסם בתאריך: 29/09/2020 13:46
מרגישים שאתם מצליחים לעבור את הקורונה בשלום בזכות הידע הפיננסי שלכם?

איך זה מתבטא?

מה עוזר לכם לעבור את הקורונה ?

מה הטיפים שלכם?
🕒 פורסם בתאריך: 29/09/2020 13:47
לדאוג שההורים יחלו וימותו בגיל צעיר כדי לרשת אותם*

*למען הסר ספק, אני צינית בטירוף כאן.
🕒 פורסם בתאריך: 29/09/2020 14:11
קודם שיהיה מה לרשת ;)
🕒 פורסם בתאריך: 29/09/2020 14:13
זו שאלה מעניינת, אם מסתכלים עליה מהזווית של צרכנות. זה פורום שרוב משתמשיו הם לא מי יודע מה צרכנים מהוללים, אז אני מניח שהקורונה הייתה יכולה ליצור שינוי גדול ומשמעותי יותר אצל אנשים שרגילים לצרוך, והרבה.

נגיד מישהו שהיה רגיל ללכת לחדר הכושר, ומכיוון שנסגרו, דווקא למד שהוא נהנה להתאמן בחוץ, בשמש, באוויר הצח תחת השמיים הרחבים. או מישהו שהיה רגיל להזמין חבילות מחו"ל לשם שעשוע ועניין בכל מיני גאדגטים וחפצים, למד שאפשר גם בלי זה.
🕒 פורסם בתאריך: 29/09/2020 14:16
כמה אנשים נהנים להתאמן בקיץ בחוץ?

עריכה: עם כל חיבתי לסולידיות, זה מזוכיזם.
🕒 פורסם בתאריך: 29/09/2020 14:46
אני מאד נהנה.שמש קופחת ושמיים כחולים זה דבר נפלא. לא עניין של סולידיות אפילו. חדרי כושר מרגישים לי לא נעים. אני מניח שזה עניין של הרגל ושל מיקום גיאוגרפי. אני גר במישור החוף הדרומי (מה שאומר שיש גם רוח), מזג האוויר פה הרבה יותר נעים מאשר מה שיצא לי לחוות בבאר שבע נאמר. בתרבויות של מרכז אסיה הקיץ חם מאד, ובכל זאת הם עובדים קשה בחוץ. אחר כך הם חוזרים הביתה, ושותים צ'אי. חם.

אבל אני גם גדלתי בלי מזגן , וגם לא היה רכב במשפחה, ככה שאני רגיל מאז ומתמיד ללכת בשמש ומטיב לכת. שמעתי באיזה פודקסאט שחשיפה ארוכת טווח למזג אוויר מסוים גורמת גם לשינויים גנטיים. מה שמזכיר לי את הפרק על מזגנים בחיות כיס, שדיבר על התלות של ישראלים במזגנים. היום גם פורסמה כתבה בהארץ על עוני אנרגטי. מעניין.

בסוף הרבה דברים הם עניין תרבותי ושל הרגל. במדינות אסיה ובהודו לא מבינים למה בהרבה מדינות בעולם משתמשים בנייר טואלט או מגבונים לחים במקום בבידות אחרי השירותים. עבורם זה שגעון.

בסין לא שותים מים קרים ולא מגישים מים קרים במסעדות. גם לא לובשים נעליים בבית.

בכל מקרה לא נסטה מהשרשור. לא באופן אישי עוזר וויסקי, ובזכות הידע הפיננסי שלי אני קונה וויסקי בלאק בוש של בושמילס שנותן תמורה הגונה מאד תמורת הכסף.(99 שח במבצע)
🕒 פורסם בתאריך: 29/09/2020 14:50
גם אני גדלתי ככה - למעשה, בגלל הנכות שלי, מעולם לא הוצאתי רשיון נהיגה - והיום לא תשכנע אותי לחזור לילדות הזו.
🕒 פורסם בתאריך: 02/10/2020 21:48
-_

אני חושב שמשבר הקורונה הוא קודם כל בריאותי וחברתי (בידודים, מרחק ומסכות). ברוב המקרים הנקודה הכלכלית פחות חשובה.
🕒 פורסם בתאריך: 03/10/2020 09:14
מרגיש שהתוכנית הפיננסית שקבעתי לעצמי מחזיקה גם בתקופה הזו. זה משרה רוגע מסוים ותחושת ביטחון.

מגישים מים חמים (מי ברז מורתחים) בגלל האיכות הירודה של הצנרת ברוב המקומות.
🕒 פורסם בתאריך: 03/10/2020 10:33
אני מעדיף להתאמן בחוץ, בחדר כושר יש משהו מאוד נרקיסיסטי (כל הקירות מראות) ואווירה כללית שאני פחות אוהב. זה גם לא מטעמים סולידיים, יש לי חדר כושר בחינם מהעבודה.
🕒 פורסם בתאריך: 03/10/2020 12:48
גם אני אוהבת נניח ללכת בחוץ כשהתנאים מאפשרים, אבל המרק החם של יולי-ספטמבר הוא לא בשבילי.
🕒 פורסם בתאריך: 03/10/2020 13:38
אני חושב שהצעד הפשוט של מעקב פיננסי יכול מאוד לעזור במצבים של שינוי על מנת לראות את התמונה האמיתית.

זה יכול לעזור לשים דברים בפרופורציה ולא להכנס לסרטים או מצד שני להדליק נורות אדומות ולקחת דברים בשתי ידיים.