⬅ חזרה לאינדקס

השקעות והגירה

🕒 פורסם בתאריך: 02/10/2020 16:47
בן 22, עובד הייטק ומתכנן להגר לארצות הברית/קנדה/ניו זילנד או מדינה דומה ב-5 השנים הקרובות.

כרגע בעל תיק של 100K, מתכוון להשקיע עוד לפחות 10K בכל חודש.

מחזיק עוד 25K בפנסיה, לקראת פתיחת קרן השתלמות.

האם אני צריך לשנות את התכנון לקראת הגירה? האם אפשר להעביר סכומים גדולים בזמן ההגירה? האם כדאי להשאיר את התיק בארץ?

נקודה שמעניינת אותי היא האפשרות שבמדינת היעד אין מיסי רווח הון/מס נמוך יותר, האם זה משהו שכדאי להתחשב בו ולכן לשמור את הכסף לקראת המעבר?

בנוסף אם תוכלו לצרף מקורות רלוונטים לנושא, או הצעות למקורות לימוד על השקעות במדינות אחרות (לדוגמה ניו זילנד) חוץ מגוגל.
🕒 פורסם בתאריך: 02/10/2020 16:52
תצטרך לבצע מכירה רעיונית ולשלם מס יציאה פה על הרווחים שלך באותו זמן. לא רו"ח, לא ממליץ.
🕒 פורסם בתאריך: 02/10/2020 17:00
שאלת המשך, ואם זה הפוך, יש הפסדים

מה קורה במצב הזה?
🕒 פורסם בתאריך: 02/10/2020 17:35
שאלה מעניינת, אולי תוכל לקזז את זה עם רווחים מאותו סוג אחרים שיש לך, נגיד רווחי הון מנדלן. צריך לבדוק
🕒 פורסם בתאריך: 02/10/2020 18:33
לא, כי "עוד חמש שנים לניו זילנד או ארצות הברית" זאת לא תוכנית, זה הרהור.

אפשר ובסבירות גדולה אפילו רצוי.

בהנחה שב"הגירה" כוונתך למעבר לצורך מגורי קבע לזמן בלתי מוגבל - האם היית ממליץ לתושב ניו זילנד להעביר את תיק ההשקעות שלו למדינת סף עולם ראשון קטנה בקצה הים התיכון?

בהתחשב בכך שמס רווחי הון משולם רק מרווחים לא כל כך הבנתי את השאלה... האם להימנע מהשקעות על מנת להימנע מרווחים בשביל שבמימוש בעת המעבר לא תצטרך לשלם חלק מהרווחים כמס?
🕒 פורסם בתאריך: 02/10/2020 18:53
אינני מתכוון להמשיך לחיות בישראל בחיי הבוגרים, הסיבה לכך שאין מדינה אחת בתיאור הינה בגלל תנאי ההגירה היותר קשים בארה"ב.

האם יש מדינות שמגבילות את כמות הכסף שאפשר להביא? האם בהוצאת הכסף מישראל יש תשלום מס כלשהו?

אכן למגורי קבע. השאלה מתייחסת לאפשרות שבהוצאת הכסף מהארץ חל מס כלשהו.

בדיוק.

תוכל להרחיב על מכירה רעיונית/מס יציאה?
🕒 פורסם בתאריך: 02/10/2020 18:56
בעצם רואים כמה רווחים יש לך על הנייר וגובים עליהם מס כאילו מכרת אותם באותו רגע, רק שאתה לא באמת מוכר בפועל.
🕒 פורסם בתאריך: 02/10/2020 18:58
אני חושב שאתה נותן לזנב לכשכש בכלב.

ההחלטה לאן להגר, איך ומתי היא הרבה יותר הרת גורל ממס רווחי הון שתשלם על התיק שלך (שהוא די קטן בשלב זה, בלי להעליב). תטפל בזה אחרי שתסגור את הנושא העיקרי.
🕒 פורסם בתאריך: 02/10/2020 19:17
לפי סעיף 100א לפקודה יש אפשרות אחרת מאד אטרקטיבית ליוצאים של דחייה התשלום למועד המימוש.

ככה שאם יש רווחים אולי כדי לבחור את האפשרות של דחייה ואם יש הפסדים אז אולי כדי את האפשרות של תשלום ביום היציאה

דעתי האישית שזה אולטרה טיפש מצד המחוקק מבחינת הביטי גבייה אבל אאל"ט זו אפשרות ....

" 100א. (א) נכס של אדם תושב ישראל שחדל להיות תושב ישראל, ייחשב כנמכר ביום שלפני היום שבו חדל להיות תושב ישראל.

(ב) אדם כאמור בסעיף קטן (א) שלא שילם את המס במועד שבו חדל להיות תושב ישראל, יראו אותו כאילו ביקש לדחות את תשלום המס למועד מימוש הנכס, ובמועד המימוש ישלם את המס החל בשל מכירת הנכס במועד שבו חדל להיות תושב ישראל, בסכום השווה לסכום המס החל על חלק הרווח החייב; ואולם הפרשי הצמדה וריבית, כהגדרתם בסעיף 159א ייווספו רק החל במועד המימוש ועד לתשלום המס בפועל. "

פות"ש תנסה לעבור על סעיף 100א ועל התקנות הנלוות

לא מייעץ, לא יועץ מס או רו"ח - ממליץ לך להתייעץ עם איש מקצוע וכו'...
🕒 פורסם בתאריך: 02/10/2020 19:28
כמובן, אך אלו עיניינים אישיים שלא רלוונטים לתיק ההשקעות שלי.

תודה על התשובות, אז היפוטתית כדאי "לחדול להיות תושב ישראל" בזמן ירידה בערך התיק ולשלם מס נמוך? האם ניתן לתזמן את נקודת הזמן החל ממה אינני תושב ישראל?
🕒 פורסם בתאריך: 02/10/2020 19:35
שמע אתה מנסה לתזמן ולעשות מהלכים שיותר מתאימים למיליארדים מאשר למישהו עם תיק של כמה מאות אלפי שקלים. לחדול להיות תושב ישראל זה לא איזה כפתור שלוחצים עליו זה הרבה יותר מסובך מזה. מציע שתתייעץ עם עו"ד ורו"ח. באופן כללי לנסות לתחמן את המערכת לא נגמר טוב ברוב המקרים...
🕒 פורסם בתאריך: 02/10/2020 19:39
לפי מה שעולה מהפקודה

יש הפסד הון --> בחרתה במסלול "נחשב כנמכר" ביום היציאה --> אתה תושב חוץ (כי יצאתה) ויש לך הפסדי הון ישראלים שתוכל לקזז כנגד רווחי הון שמוקרם בישראל בעתיד.

יהיה מעניין לבדוק גם אם בפועל אפשר לבחור מסלולים שונים לנכסים שונים - נראה שכן (?)

לא מייעץ וכו'
🕒 פורסם בתאריך: 02/10/2020 19:39
בסך הכל אני מנסה לתכנן כך שממדינת ישראל תגנוב ממני כמה שפחות כסף שלא שיך לה, בזמן שתיק ההשקעות שלי עוד באמת קטן. בשום מצב לא אמרתי שיש כפתור ואני מודע לכך שיש תנאים ולכן אני מתייעץ בפורום המשקיעה. תודה לך על התשובה.
🕒 פורסם בתאריך: 02/10/2020 19:54
האם יש צדדים חיוביים כלשהם בהשארת חשבון השקעות פאסיבי בארץ? (עם הניירות שנמצאים בו, בלי לגעת בחשבון עד מכירה בעתיד הרחוק מאוד)

בהנחה שעוברים לגור במדינה בלי מס רווח הון, כמובן.
🕒 פורסם בתאריך: 02/10/2020 19:59
זה חוק אתה יודע.. נהנת מהמשאבים של המדינה כשהית פה ונעזרת בהם לייצר הון אז המדינה רוצה את החלק שלה, אגב לא רוצה להרוס לך אבל גם בארה"ב זה ככה, גם שם יש מיסים ובחלק מהמדינות, לא פחות מישראל. בהצלחה
🕒 פורסם בתאריך: 02/10/2020 20:35
כמובן, אך עד שג'ון גאלט יציל אותנו, thats the best we've got
🕒 פורסם בתאריך: 02/10/2020 20:37
לדעתי סעיף מס היציאה הישראלי זה סעיף שלא מבייש את מקלטי המס המקלים ביותר ובטח שלא מתקרב לתיאור שנתת פה בתגובה , תקרא את החומרים בנושא ותתייעץ עם איש מקצוע, לדעתי נראה שאין הרבה מה "לתכנן" במיוחד בסכום/מורכבות החיסכון שלך.
🕒 פורסם בתאריך: 03/10/2020 14:40
אין כאן שום דבר מיוחד, רווחי הון נגבים בישראל רק בעת מימוש הרווחים, הסעיף רק בא מצורך משפטי להדגיש שהעקרון הזה נשמר גם אם מתישהו בדרך ניתקת תושבות. מאחר שניתוק תושבות כמעט תמיד נעשה בדיעבד הסעיף למעשה מתבקש (ולא מ ווה שום הטבה).

מעניין אבל נראה לי מאוד תיאוריטי. אם אתה לא תושב ישראל למה שיחול עליך מס על רווחי הון בישראל?
🕒 פורסם בתאריך: 03/10/2020 16:21
נניח שהחזקת עסק ישראלי ומכרת אותו אחרי 10 שנים שאתה בחו"ל
🕒 פורסם בתאריך: 03/10/2020 16:59
באמת שאני מבין מעט בנושא, אבל האם זה לא כך שברגע שאתה תושב חוץ יש לך פטור ממס רווחי הון גם על מכירה של, לדוגמא, מניות לא סחירות? כלומר, ככל שחל מס רווחי הון במכירת עסק כך גם חל הפטור עליו לתושב חוץ, לא?
🕒 פורסם בתאריך: 03/10/2020 17:54
מבחינת מיסוי רווחי הון אין פה משהוא מיוחד , אבל הסעיף לא מדבר על רווחי הון אלא על מס יציאה.

אין חשיבות למס יציאה אם בפועל לא קורה כלום ביציאה ואתה תחת משטר רווחי הון רגיל - זה דבר מאד מיוחד ביחס למדינות מפותחות אחרות (EU / USA ), בדגש על העבודות הבאות:

הדחייה אין סופית - אפילו אם הניתוק נעשה בדיעבד מה שתבקש זה דחייה של כמה שנים בתשלום לא דחייה אינסופית.

יש לך בחירה על המסלול - דחייה / לא דחייה.

נראה שלא קיים חובת דיווח על עליות ערך בתקופה הבלתי מוגבלת של הדחייה ואאל"ט אין דיווח ביום היציאה - סומכים עליך תושב חוץ לבוא לדווח לישראל ביום המכירה מתי שהיה.

זה פשוט בדיחה ונראה כאילו היוצא יכול רק להרוויח מ"מס היציאה" ולא להפסיד

או שמכרתה את הדירה שלך בישראל אחרי שעברתה לחו"ל , מניות / קרנות מחקות ישראליות .

הפטור לתושב חוץ מחושב על פי השיטה הלינארית - הייתה תושב חוץ חצי מזמן ההחזקה בנכס - פטור על חצי מהרווח הון

לא מעייץ לאף אחד ! הדברים לעיל נאמרים במסגרת דיון רעיוני על מדיניות מס
🕒 פורסם בתאריך: 03/10/2020 18:42
גם אם אתה בטוח שאתה רוצה להגר -אתה לא יודע מה תחשוב עוד 10 שנים . אתה עדיין בגיל שבו אתה לא מודע לעובדה שהרצונות והאמונות שלך ישתנו בהמשך הדרך.

לכן אני חושב שלגבי תיק של 100,000 שח ,הדבר הנכון לעשות זה לא לתכנן איך להעביר אותו בפחות מס החוצה (עניין של אלפי שקלים כנראה), אלא איך לתכנן את המעבר בצורה כזו שאם תחליט לחזור עוד 10 שנים -תחזור בתור תושב חוזר ולא בתור ישראלי שלא ניתק תושבות.

לעובד הייטק החלטה כזו יכולה להיות שווה מאות אלפי שקלים.

ואל תטרח לקרוא תקנות מס הכנסה , לכל תקנה יש תקנה שעוקפת אותה ועל כל זה יש פסקי דין וקשקושים.

תתייעץ עם רואה חשבון ועורך דין שמתעסקים בזה.