⬅ חזרה לאינדקס

האם ניתן ל"אזרח" תיק מבוסס על Bogleheads 3 Funds?

🕒 פורסם בתאריך: 08/10/2020 11:06
הי,

אחת מהחלופות שאני רוצה לבחון עבורי היא בניית חלק מתיק ההשקעות שלי לפי מודל Bogleheads 3 Funds.

התיק המקורי אם ירכש כולו באמצעות מוצרים אמריקאים ובדולרים אמור להיות מורכב משלוש קרנות (אין חובה כמובן שיהיו דווקא של אוונגרד):

VTI - Vanguard Total Stock Market Index

VXUS -Vanguard Total International Stock Index

VGLT - Vanguard Long-Term Government Bond Index

לפני שאני רוכש אותן בדולרים בדולרים ובארה"ב, אשמח לדעת אלו קרנות ישראליות יש, שבאמצעותן אני יכול להגיע הכי קרוב להרכב התיק הזה? כלומר, אני מחפש את המקבילות הישראליות של השלוש קרנות האלה (דרך אקסלנס? אלטשולר בלאקרוק? מגדל? וכו').

תודה לעוזרים ולמגיבים.
🕒 פורסם בתאריך: 08/10/2020 12:05
בבלאקרוק, הכי קרוב יהיה:

iShares MSCI ACWI UCITS ETF: חפיפה של ~83% עם VT

iShares $ Treasury Bond 7-10yr UCITS ETF: הכי ארוך שיש בבלאקרוק, לעומת 10-25 ב-VGLT
🕒 פורסם בתאריך: 08/10/2020 14:26
למה לא שילוב של 3 הקרנות- ארה"ב, אירופה ושווקים מתעוררים ?
🕒 פורסם בתאריך: 08/10/2020 15:19
ארה"ב זה iShares Core S&P 500 UCITS ETF?

כבר כאן מאבדים 20% מארה"ב מול VTI.

קצת יותר קשה לי לנתח את שאר הכיסויים.

בכל אופן, ב-ACWI המשוואה היא הנוחות של החזקה בנייר בודד, אל מול דמי הניהול המעט גבוהים.
🕒 פורסם בתאריך: 08/10/2020 18:04
תיקון קל - מרבית הבוגלהדס מחזיקים עבור הפלח האג״חי את BND, לא את VGLT.
🕒 פורסם בתאריך: 08/10/2020 19:00
תודה, אני יודע. עשיתי את ההתאמה כך שתתאים יותר עבורי.
🕒 פורסם בתאריך: 08/10/2020 20:45
כן.

השילוש להבנתי נותן חשיפה של 75% לעולם בדמי ניהול נמוכים יותר על מול - ACWI.

האם ניתן לדעת מה אחוז החשיפה לעולם של ACWI ?
🕒 פורסם בתאריך: 09/10/2020 08:07
איך שהייתי מנסה לעשות משהו כזה זה להחליט מה נחשב מבחינתי 100% חשיפה (נגיד FTSE all cap), ולראות כמה חפיפה יש בינו לבין ACWI. כיוון שACWI מכוון להיות מדד שווי השוק הכי מקיף של MSCI, מניח שהנתחים העיקריים שלא מופיעים בו הם סקטורים למיניהם, אז אפילו ללכת לFTSE all cap זה סוג של פוזיציה נגד large caps לדעתי (אני עדיין כנראה הייתי אומר שFTSE all cap מרגיש לי החשיפה העולמית הכי רחבה, ודי חבל לי שבסכומים שלי אני סוחר רק בארץ).

אני לא חושב שאפשר לכמת "חשיפה לעולם" במונחים של אחוזים, כי תמיד יש דברים שאתה לא מתפזר עליהם (נדלן, זהב, מניות ערך וכו'). הייתי פשוט מסתכל על הפיזור שאתה מקבל מACWI אבסולוטית ומחליט אם הוא טוב מספיק בשבילך.