⬅ חזרה לאינדקס

צינור בנין התפוצץ

🕒 פורסם בתאריך: 12/12/2015 17:33
שלום לחברי הפורום,

אשמח לעזרתכם בהתיעצות.

אני גר בקומה ראשונה בבנין קומות ישן בר"ג. צינור הביוב בין קומה 2 ל 3 יצא ממקומו וכל הביוב נשפך לי על האדניות ועל החלון. כשניסיתי לדבר עם דיירי הדירות של קומות 2-3 כל אחד מהם האשים שזה באחריות הועד-בית לתקן את זה. כאשר פניתי לועד-הבית נאמר לי ממנה שמכיוון שצינור הביוב הזה יוצא מהדירה ועוד לא הגיע לצינור ביוב הראשי זה באחריות דיריי הדירה.

ניסיתי להתקשר לעירית ר"ג אך לא קיבלתי מהם שום עזרה - "כל עוד זה במתחם הבניין זה באחריות הדיירים והעיריה לא מתערבת" נאמר לי מהם.

האם מישהו יודע מהסיפור הזה מי האשם בביוב שנשפך לי על הראש?

ומה בכלל ניתן לעשות בנידון אם אף אחד לא רוצה לטפל בזה?

אשמח לעזרתכם ;)

תודה
🕒 פורסם בתאריך: 12/12/2015 18:52
אולי תנסה באגודה לתרבות הדיור?
🕒 פורסם בתאריך: 12/12/2015 19:12
הדירה שלך או שאתה שוכר? אם אתה שוכר דבר עם בעל הבית, כמובן.

נסה להתקשר למוקד העירוני 106, אני מכיר מישהי שעובדת שם ויש להם כל מיני נהלים איך לטפל בדברים האלה. אולי אשאל אותה אפילו בהזדמנות.

כדאי גם לא להזניח את זה כי אני יודע שאפשר לקבל הרעלה מהדברים האלה. שאיפת ביוב זה עלול להיות מסוכן.
🕒 פורסם בתאריך: 12/12/2015 20:44
הי אלכס,

כמו שרשמתי מקודם בהודעה, התקשרתי כבר לעירית רמת גן -106 וזה מה שנאמר לי:

"כל עוד זה במתחם הבניין זה באחריות הדיירים והעיריה לא מתערבת"
🕒 פורסם בתאריך: 12/12/2015 20:56
תבקש מועד הבית שיתקן ואחכ שיחליטו באחריות מי כי זה מפגע ציבורי ובריאותי ותדבר עם תרבות הדיור ותנסה לדבר עם הדיירים +'הועד ביחד

דרך סבירה זה להזמין אינסטלטור והוא יקבע איפה הנזק והאם זה בתחרויות דירה או כללי אם זה לא עוזר אז תודיע שאתה מזמין על חשבונך ומחייב את הגורם הרלבנטי בתשלום על כל הנזק כולל מה שקרה בדירה שלך
🕒 פורסם בתאריך: 12/12/2015 21:42
הבעיה היא שזה לא דיון אינטלקטואלי של מי האחריות לשלם על הדבר הזה. בדברים האלה למרבה הצער הכל הולך רק בכוח.

ההורים שלי באחת הדירות שלהם תבעו 2 משפחות שכנות לדירה על מפגעים שהם יצרו אבל הועד אמר שזה לא בתחום שלו לטפל בזה. בסוף ב-2 התביעות הם ניצחו וכמובן דרשו גם פיצויים, אבל הנקודה שלי היא שככל הנראה אף אחד לא יתנדב לשלם את החשבון גם אם זה בתחום אחריותו או יותר גרוע - בגללו.

אז לדעתי אתה צודק, שיזמין אינסטלטור שיקבע איפה הנזק ואז עם החשבונית ילך גם לעו"ד אם צריך.
🕒 פורסם בתאריך: 13/12/2015 10:08
זה תלוי בנפשות הפועלות, כל ארוע בפני עצמו, יש מקרים שבהם זה מגיע לתביעות ויש מקומות שלא

גרתי בבניין שהייתה הצפת ביוב באחת הדירות, הועד הזמין ביובית, ורק אח"כ ביצעו ברור איפה זה קרה, ומי שהיה צריך לשלם שילם.

בבנין אחר שבו קרוב משפחה השכיר דירה היה בעיה של נזילה, שוב ועד הבית טיפל וחייב את בעל הדירה שגם שלח צביעה לשאר הדירות.

אצל ההורים שלי היתה נזילה, אחרי התיקון, שנעשה על חשבונם הם שלחו צבע שיבצע תיקוני צבע לשכן מלמטה.

האם זו דגימה של כל הבניינים בארץ ? לא ? האם זה מייצג ? לא יודע וזה גם לא חשוב, יש דרך סבירה להתנהל לפני ששולפים איומים: מדברים, מסבירים , מציעים פתרונות הוגנים ללא אמוציות,לא עובד? מסתדרים לבד ותובעים.
🕒 פורסם בתאריך: 13/12/2015 10:17
צינור ביוב בין קומה 2-3?

כלומר זה "החרא" של קומה 3.

כי אני עוד לא שמעתי על שרותים בקומה 2 שהצינור מהם יוצא מהגג.

תפוס בבקשה את יו"ר הועד וגש איתו ביחד לדיירים - שישברו את הראש אחד לשני.

אם עדיין אין התקדמות - תודיע לכל הנוכחים במקום שאתה ניגש לתקן ותובע כל אחד ואחד מהם בתביעות קטנות על כל הנזק (אני מניח שמדובר ב2~4 דיירים).

כי מדובר במפגע בריאותי.

נ.ב.

אתה יכול לפנות לחברת המים של רמת גן (איך קוראים להם בכלל?) ולשאול לעצתם.