⬅ חזרה לאינדקס

חוות דעת על תיק השקעות ושאלה על איזון עם IRA

🕒 פורסם בתאריך: 10/10/2020 09:43
שלום לכולם,

יש ברשותי תיק השקעות, לטווח ארוך של מעל 20 שנה, בברוקר ישראלי בשווי 350K לפי החלוקה הבאה:

70% - בלאקרוק אלטשולר S&P500

25% - בלאקרוק אלטשולר EUROPE

5% - בלאקרור אלטשולר EMERGING

אני כעת בתהליך של העברת קרן ההשתלמות לIRA וכמו כן, סגירת קופת הגמל להשקעה כך שמתפנה לי כסף חדש להשקעה.

אני שוקל לחלק מחדש את התיק באופן הבא:

45% - בלאקרוק אלטשולר S&P500

15% - בלאקרוק אלטשולר EUROPE

5% - בלאקרוק אלטשולר EMERGING

35% - USSC (US Small Cap Value Weighted Index)

כאשר את USSC חשבתי לקנות במלואה בIRA (שכן זוהי הקרן בעלת הסיכון, אך גם הסיכוי לתשואה הגבוהה ביותר ולכן ארצה שתהיה נטולת מס רווחי הון). ומכיוון שגודל קרן ההשתלמות לא מספיק כדי להגיע לאלוקציה הרצוייה, אאלץ לקנות עוד USSC גם בתיק הממוסה.

כעת מספר שאלות עולות לי:

1) מה דעתכם על האלוקציה בתיק? האם נחשב ספקולטיבי מדי? בעייתי לאיזון? בעייתי מסיבות אחרות?

2) אני מודע לעובדה שזה לא אידיאלי להחזיק קרנות איריות בתיק הממוסה, ועלו לי בראש אופציות נוספות כמו לקנות פשוט VT (לא מצריך איזון כלל), אבל אני קצת חושש מפתיחת תיק בברוקר זר והצורך לדווח למס הכנסה + מס עיזבון, וכמו כן - המצב הקיים הוא שכבר יש לי תיק בברוקר ישראלי, לא בטוח שמוצדק להתחיל למכור הכל ולשנות בצורה כזאת דראסטית. קניית VT בברוקר ישראלי זה גם לא נעים בגלל העמלות הגבוהות ומינימום רכישה. מה דעתכם?

3) אני מוצא קושי טכני בהחזקת USSC גם בתיק הממוסה שכן כדי לקנות אותו ולא לשלם עמלות גבוהות, צריך לרכוש בסכומים גבוהים מאד. זה לא מאד יקשה על איזון התיק? האם ישנה "טכניקה" לקנות קרן זרה בברוקר ישראלי (בתיק הממוסה), להימנע מעמלות מינימום אבל גם שיהיה אפשר לאזן את התיק בצורה פשוטה כלשהי?

המון תודה!
🕒 פורסם בתאריך: 10/10/2020 10:06
1. לי זה מרגיש ספקולטיבי מדי אבל זה לא אומר שלך זה יהיה ספקולטיבי מדי. לגבי איזון זה גם יותר "מורכב" ממה שאני רוצה בתיק שלי אבל אולי בשבילך זה מספיק טוב (ויש לך את היתרון של עמלות קנייה נמוכות בברוקר ישראלי על הקרנות של בלקרוק)

2. "לא אידיאלי להחזיק קרנות איריות (צוברות) בתיק הממוסה", לטווח השקעה ארוך מספיק זה בסדר וגם לטווח קצר יותר יש לזה גם יתרונות (מס ירושה, מנגנון יותר נוח להשקעה מחדש של דיבידנדים). בסוף אין כאן "טוב" ו"רע"

3. כן, לא שאני מכיר

עריכה:

בהנחה שאתה לא לחוץ על זה שמתחילת הדרך תהיה בדיוק בחלוקה X שקבעת בין 4 הנכסים אתה יכול להחליט שתתמקד ב-USSC ב-IRA ובתיק הממוסה תחלק על פי יחס שתבחר ל-3 הקרנות האחרות.

יום יבוא וב-IRA (אם הכל ילך לפי המתוכנן ו-USSC באמת ישיג תשואות עודפות) אולי תרצה ל"אזן" על ידי זה שלא תקנה רק USSC.
🕒 פורסם בתאריך: 10/10/2020 10:28
סביר להניח שהתזרים לתיק הממוסה יהיה משמעותית גדול יותר מאשר לIRA (כי בקרן השתלמות אני מוגבל בהפקדות), כך שגם אם יהיו תשואות עודפות לUSSC, במידה ולא אקנה ממנו עוד בתיק הממוסה הוא כנראה ידולל יותר ויותר עם הזמן, לא?

במידה ולא אקנה בקרן השתלמות רק USSC, אלא נגיד גם S&P500 אז אני קצת "מבזבז" את היתרון האדיר של המס רווחי הון בקרן השתלמות.
🕒 פורסם בתאריך: 10/10/2020 12:54
אפשר לתת נימוקים מתקבלים על הדעת גם לחלוקה הקיימת וגם לזו הנשקלת. מה שכנראה חשוב יותר לטווח הארוך, זה שתדבוק בתוכנית שבחרת, ולא תשנה אותה בכל כמה שנים.

לא בטוח שהבנתי. מגודל התיק שהצגת אני לא רואה בעיות כאלו.
🕒 פורסם בתאריך: 10/10/2020 13:05
אני מסכים לחלוטין. מה שגרם לזה, זה המעבר לקרן השתלמות IRA ורצון להשקיע שם באפיק שעשוי לתת את התשואה הגבוהה ביותר. אני לא צופה עוד שינויים מהותיים אחרי שאסגר על זה.

לא הבנתי למה זה קשור לגודל התיק? עד כמה שאני יודע, קניית VT בברוקר ישראלי פשוט פחות משתלמת כי שערי ההמרה גבוהים ויש גם מינימום מאד גבוה בשביל לקנות מבלי להשלים לעמלת מינימום, כך שצריך לחסוך הרבה זמן עד שניתן לקנות. ראיתי שהדעה הרווחת בפורום כאן זה לקנות VT מIB ולא מברוקר ישראלי. אני מפספס משהו?
🕒 פורסם בתאריך: 10/10/2020 14:56
לא יודע, אולי זו החלטה אישית, בעיני זה לא גבוה. משלם $5 עבור רכישת VTI בברוקר ישראלי.
🕒 פורסם בתאריך: 10/10/2020 20:19
למה זה לא אידיאלי?
🕒 פורסם בתאריך: 10/10/2020 20:43
בגלל שיש כפל מס, שאין בקרנות אמריקאיות, שמתקזז רק כעבור תקופת השקעה של 20 (יש האומרים יותר) שנה.
🕒 פורסם בתאריך: 12/10/2020 12:47
מה מספרי הניירות הר"מ ? ובאיזה סקטורים הם משקיעים?

1.בלאקרוק אלטשולר EMERGING

2. USSC (US Small Cap Value Weighted Index)

בנוסף מה בחרת ברכיב הסולידי שלך בתיק ? איזה ניירות אמורות להיות רכיב סולידי שלך בתיק?

לעניות דעתי יש לקחת את חלוקת האחוזים שהחלטת לתיק ליישם אותם על כלל ההשקעות שלך בלי קשר למקורות הכספים שלך

תיק השקעות קרה"ש ואו תיק השקעות מבית השקעות - מקור הכספים אינו רלוונטי למדניות החלוקה של של אחוזי האחזקה שהחלטת