🕒 פורסם בתאריך: 12/10/2020 11:21
לאחר תקופה ארוכה בה אני קורא ומעמיק בהשקעות פסיביות הגעתי לתמהיל רצוי ואשמח לקבל את דעתכם.
נתונים:
בן 26, בעל עבודה מסודרת ובטוחה לשנים הקרובות, ללא צפי להוצאות גדולות ב-5 השנים הקרובות.
טווח השקעה ארוך בסכום התחלתי של 200K וחיסכון חודשי של כ-4 אלף שקלים שיוקצו להשקעות ואיזונים כל חודש/רבעון.
משקיע בבית השקעות ישראלי.
בנוסף:
קופת גמל להשקעה באלטשולר במסלול מנייתי, כ-120K.
קרן השתלמות אותה אעביר למסלול מחקה סנופי כ-20K.
פיזור התיק:
50% - iShares Core S&P 500 UCITS ETF
15% - Vanguard Small-Cap Value Index Fund ETF
20% - iShares Core MSCI Europe UCITS ETF
15% - iShares Core MSCI EM IMI UCITS ETF
התלבטות בנוגע לחלק סולידי -
אג"ח זה עולם ומלואו, טרם הצלחתי להבין אותו לעומק ולכן אני נמנע מלהשתמש מלהשקיע בו כרגע. נראה לא מספיק אטרקטיבי (סביבת ריבית אפסית וכו') ולא משתלם לאחר חישוב עמלות למול התשואה והסיכון.
מתלבט אם לשמור במזומן בעו"ש (כ-20K) עד לשלב שאבין מספיק, או לחילופין לשים את הכסף בתוכנית פיקדון בבנק.
לא מכיר מספיק לעומק אלטרנטיבות אחרות, אשמח לשמוע גם כאן.
תודה!
נתונים:
בן 26, בעל עבודה מסודרת ובטוחה לשנים הקרובות, ללא צפי להוצאות גדולות ב-5 השנים הקרובות.
טווח השקעה ארוך בסכום התחלתי של 200K וחיסכון חודשי של כ-4 אלף שקלים שיוקצו להשקעות ואיזונים כל חודש/רבעון.
משקיע בבית השקעות ישראלי.
בנוסף:
קופת גמל להשקעה באלטשולר במסלול מנייתי, כ-120K.
קרן השתלמות אותה אעביר למסלול מחקה סנופי כ-20K.
פיזור התיק:
50% - iShares Core S&P 500 UCITS ETF
15% - Vanguard Small-Cap Value Index Fund ETF
20% - iShares Core MSCI Europe UCITS ETF
15% - iShares Core MSCI EM IMI UCITS ETF
התלבטות בנוגע לחלק סולידי -
אג"ח זה עולם ומלואו, טרם הצלחתי להבין אותו לעומק ולכן אני נמנע מלהשתמש מלהשקיע בו כרגע. נראה לא מספיק אטרקטיבי (סביבת ריבית אפסית וכו') ולא משתלם לאחר חישוב עמלות למול התשואה והסיכון.
מתלבט אם לשמור במזומן בעו"ש (כ-20K) עד לשלב שאבין מספיק, או לחילופין לשים את הכסף בתוכנית פיקדון בבנק.
לא מכיר מספיק לעומק אלטרנטיבות אחרות, אשמח לשמוע גם כאן.
תודה!