⬅ חזרה לאינדקס

השקעה ראשונית - התייעצות

🕒 פורסם בתאריך: 12/10/2020 11:21
לאחר תקופה ארוכה בה אני קורא ומעמיק בהשקעות פסיביות הגעתי לתמהיל רצוי ואשמח לקבל את דעתכם.

נתונים:

בן 26, בעל עבודה מסודרת ובטוחה לשנים הקרובות, ללא צפי להוצאות גדולות ב-5 השנים הקרובות.

טווח השקעה ארוך בסכום התחלתי של 200K וחיסכון חודשי של כ-4 אלף שקלים שיוקצו להשקעות ואיזונים כל חודש/רבעון.

משקיע בבית השקעות ישראלי.

בנוסף:

קופת גמל להשקעה באלטשולר במסלול מנייתי, כ-120K.

קרן השתלמות אותה אעביר למסלול מחקה סנופי כ-20K.

פיזור התיק:

50% - iShares Core S&P 500 UCITS ETF

15% - Vanguard Small-Cap Value Index Fund ETF

20% - iShares Core MSCI Europe UCITS ETF

15% - iShares Core MSCI EM IMI UCITS ETF

התלבטות בנוגע לחלק סולידי -

אג"ח זה עולם ומלואו, טרם הצלחתי להבין אותו לעומק ולכן אני נמנע מלהשתמש מלהשקיע בו כרגע. נראה לא מספיק אטרקטיבי (סביבת ריבית אפסית וכו') ולא משתלם לאחר חישוב עמלות למול התשואה והסיכון.

מתלבט אם לשמור במזומן בעו"ש (כ-20K) עד לשלב שאבין מספיק, או לחילופין לשים את הכסף בתוכנית פיקדון בבנק.

לא מכיר מספיק לעומק אלטרנטיבות אחרות, אשמח לשמוע גם כאן.

תודה!
🕒 פורסם בתאריך: 12/10/2020 11:23
זה אותו דבר מבחינת ריבית שתקבל.
🕒 פורסם בתאריך: 12/10/2020 11:24
ברוך הבא לפורום.
🕒 פורסם בתאריך: 12/10/2020 13:02
ברוך הבא לפורום, סך הכל תיק מעניין.. כמה שאלות שעלו לי:

1. עם איזה ברוקר אתה הולך לעבוד? במידה ובחרת ב IB, למה לא לקנות VT או VWRA + Small caps?

2. שקלת לאחד את קופת הגמל להשקעה עם תיק ההשקעות?

כמה נקודות:

- אני שומר תמיד סכום של כמה עשרות אלפי שקלים בעו"ש, זה נותן לי להרגיש ביטחון.

- אני באופן אישי לא מחזיק אג"ח, החלק הסולידי שלי הוא מזומן. (כ 10% מהתיק).
🕒 פורסם בתאריך: 12/10/2020 14:46
לגבי החלק הסולידי, אנשים פה לא אוהבים אג"ח קונצרני כי מחיר השוק שלו תנודתי כמו מניות.

אבל בתכלס אם אתה רוכש כמה אג"חים קונצרניים בדירוג גבוה (aaa) אתה בסבירות גבוהה תשמור על הקרן שלך בתוספת ריבית 2%-3%.

אישית זו נראית לי השקעה סולידית, אבל כאמור אנשים מייחסים חשיבות גדולה למחיר השוק ולתנודתיות.
🕒 פורסם בתאריך: 12/10/2020 16:36
אשמח להסבר קצר נוסף בהשוואה ביניהם ולמה זה אותו דבר (אינפלציה)?

תודה רבה :)

1. עובד עם אקסלנס - לא מצאתי פתרון מספיק טוב לחשיפה ל small cap value (ואף חשבתי על שילוב של VOE לmedium cap). אם יש משהו שאני מפספס אשמח לשמוע.

2. שקלתי. דמי הניהול שלי הם נמוכים (יחסית) 0.39. ברור לי שזה גבוה יותר מלהעביר הכל לתיק ההשקעות העצמאי.

לגבי עו"ש ואג"ח - מתאים יותר לאופי שלי וכנראה שזו תהיה הגישה כרגע.
🕒 פורסם בתאריך: 13/10/2020 15:11
אשמח לקבל דעות או ביקורות נוספות
🕒 פורסם בתאריך: 13/10/2020 17:59
והתנודתיות שלו מתואמת עם מניות, כך שעל העקום היעיל ההסטורי, עבור רוב התיקים הסבירים, לא היה בהן צורך.

ג"ן: מגדר אג"ח ממשלתיות מוארכות עם קונצרניות קצרות.
🕒 פורסם בתאריך: 13/10/2020 18:31
ובכל זאת מדובר בהשקעה פחות מסוכנת ממניות. אם יש לך הון שאתה צריך בעוד X שנים, ותשקיע אותו במספר אג"חים בדירוג גבוה עם זמן פדיון X, אתה בסבירות גבוהה תקבל חזרה את הקרן בתוספת הקופונים.
🕒 פורסם בתאריך: 13/10/2020 19:27
מדובר בהשקעה יותר מסוכנת ממניות + משלתיות.

אם יש לך הון שאתה צריך בעוד X שנים, ותשקיע אותו בפיזור טוב של מניות ואג"ח ממשלתיות, אתה בסבירות גבוהה תקבל חזרה את הקרן בתוספת הקופונים ועליית הערך.
🕒 פורסם בתאריך: 13/10/2020 19:47
תלוי בשיעור החשיפה למניות.

לא נכון, כל כמה שנים יש נפילה של מחירי המניות ואין לך יכולת לדעת אם עוד X שנים תוכל למכור את הני"ע במחיר שאינו הפסדי.