⬅ חזרה לאינדקס

פרישה מוקדמת באמצעות חברת ארנק

🕒 פורסם בתאריך: 13/10/2020 01:13
ערב טוב

ככל הנראה תהיה לי אפשרות לקבל חלק מהשכר באמצעות תשלום לחברת יחיד שאקים ותהיה בבעלותי (חברת ארנק) וזאת תחת המקרים שבהם לא יחול מס כשכיר לאור אופי העבודה שלי.

במקרה זה נראה שיכול להיות יתרון של צבירת רווחים בחברה והשקעתם תוך משיכת משכורת בתוך שכיר בחברה בתקופת הפרישה המוקדמת. גובה המשכורת כנראה יהיה במדרגות המס הנמוכות ועל כך יש להוסיף ביטוח לאומי גם כן במדרגה נמוכה יחסית. מעבר ליתרון של תשלום מס חברות בלבד בתקופת העבודה, נראה שאפשר לייצר לאחר מכן משיכה של הסכומים במיסוי יחסית נמוך.

כיצד יטופלו רווחים מהשקעות? נראה כי פה ישנו חסרון במס (מס חברות בתוספת מס על מדינת השכר) אך היתרון של הפחת המס מעבודה עולה על כך.

אשמח לשמוע מחשבות מחברי פורום שיצא להם לבחון או לחשוב על הכיוון.

תודה!

י.
🕒 פורסם בתאריך: 13/10/2020 01:59
לא בטוח אבל נראה לי שזה נופל תחת תכנון מס אגרסיבי ומס הכנסה ייקח ממך מס כאילו זו הכנסה מיגיעה אישית (אם הוא ישים לב וירוויח מזה)

עריכה: בדקתי והחל מ-2017 מס הכנסה ימסה בעל שליטה בחברת ארנק בעבור הכנסות החברה כאילו היו הכנסה מיגיעה אישית של בעל השליטה (להבנתי זה נכון לחברות ארנק שיש בהן עד 5 בעלי שליטה אז לכאורה אם תשיג 6 חברים שמוכנים להקים חברת ארנק ביחד "תעקוף" את הוראת המס הרלוונטית)
🕒 פורסם בתאריך: 13/10/2020 02:19
מה שאמר @KickR , זו פרצה שנסגרה כבר לפני שנים. היה אפילו מקרה מתוקשר של *מישהו מפורסם שלא אציין את שמו* שניסה לעשות דבר כזה גם בלי לנסות אפילו לטשטש את זה וכמובן שזה נבלם.

חברות ארנק אישיות כאלה זה כבר לא יותר מאשר מיתוס על קומבינה יפה מהעבר. כמו חנ״זים ובנקים שוויציים.
🕒 פורסם בתאריך: 13/10/2020 08:49
היי, תודה, מכיר את החוזר אך הוא מחריג שותפויות, כך שנותני שירותים שהינם שותפים במשרדי עורכי דין לדוגמה אינם נכנסים תחת ההגדרה החדשה.
🕒 פורסם בתאריך: 16/10/2020 11:15
אין איך לעקוף את זה.

אם מעניין אותך, תנסה להפוך לעסק לגיטימי במקום רק שוק ההון שלצערי הם לא מחשיבים כעסק.

בכסף, תפתח חברה, תקים חנות תעשה משהו עם הכסף שיצור לך הכנסה נוספת.

מס הכנסה לא בודק אותך בשנה הראשונה, יש לך 4 שנים.