⬅ חזרה לאינדקס

מכירת דירה לעמידר החדשה

🕒 פורסם בתאריך: 14/10/2020 09:52
אני מנסה למכור את הדירה, בינתיים פנו 2 מתווכי נדל"ן שהציעו למכור את הדירה לעמידר.

אני יודע שלא צריך מתווכים, ואפשר להציע את הדירה לבד לעמידר דרך האתר שלהם, וזה תהליך קל ופשוט.

אבל זרקתי ואמרתי כן לאיזו מתווכת, כי חשבתי לעצמי, ויכול להיות שאני טועה - ששמאים, לא משנה מאיפה ואיזה, נוטים להעריך את הדירה די הרבה מתחת למחיר שאפשר למכור בשוק הפרטי.

החשד שלי מבוסס? אמרתי את זה גם למתווכת, היא מצדה אמרה שאלה שמאים פרילנסרים ובלה בלה בלה, ואם המחיר שבו הדירה פורסמה לא היה ריאלי היא לא הייתה פונה ומבזבזת זמן.
🕒 פורסם בתאריך: 14/10/2020 11:19
בסדר לעבוד עם מתווך אבל חד וחלק ללא בלעדיות כדי שתהיה לך אופציה למכור בפרטי בלי לשלם למתווך 50% מהעמלה שלו..
🕒 פורסם בתאריך: 14/10/2020 13:23
האמת ששכחתי לתת קצת יותר פירוט ורקע בתחילת הפוסט....

עמידר רוכשים דירות מאנשים פרטיים, ויש להם משרדי תיווך שעובדים איתם. גם אדם פרטי יכול לפנות אליהם ולהציע להם את הדירה שלו למכירה דרך האתר שלהם, בסך הכל צריך למלא כמה טפסים, להוציא נסח טאבו. אחרי בדיקה ראשונית אם נראה להם, הם שולחים מהנדס ושמאי לבדוק ולהעריך את הדירה.

במקרה כזה אין בלעדיות ואין התחייבות כלפי המתווך, הם גם מציינים את זה.

השאלה שלי יותר הייתה , האם באמת שמאים , לא משנה מאיפה , נוטים להעריך דירות באופן נמוך יותר ממה שמקובל בשוק הפרטי.
🕒 פורסם בתאריך: 14/10/2020 13:28
השאלה והתשובה היא זה אם זה שמאי שלך או שמאי שלהם..
🕒 פורסם בתאריך: 14/10/2020 13:29
לא.
🕒 פורסם בתאריך: 14/10/2020 13:32
השמאים שבאים הם עצמאיים, מה שנקרא בלתי תלויים.

תודה אורי ,קצר ולעניין. אז מסתבר שטעיתי. הייתי צריך לשאול קודם כאן במקום למהר ... הייתי מגיש את הבקשה לבד. אבל כשטועים, משלמים.
🕒 פורסם בתאריך: 14/10/2020 14:08
לעניות דעתי - לא נכון.

מה גם, ברגע שאתה מסודר ומגיש לשמאי מסמכים תומכים, אישורים בתב"ע, תוכניות של התפתחות האיזור, וכל דבר אחר שיכול לתרום, שווי הדירה בשמאות יעלה.