⬅ חזרה לאינדקס

קופת גמל (לא להשקעה)

🕒 פורסם בתאריך: 14/10/2020 18:01
שלום, יש לי קופת גמל שההורים שלי פתחו שנולדתי (של לפני 2008 שפטורה ממס) שצברה הון של 26,000 ש''ח, לאחר בדיקה גיליתי שאני משלם דמי ניהול אסטרונומיים של 1.05% מהצבירה ו4% על הפקדה. אם זה רלוונטי איכשהו אני חייל בן 19.

דיברתי עם sliceגמל והם הציעו לי להעביר את הקופה לניהול עצמי בדמי ניהול של 0.3% ו0% מהפקדות (לא רלוונטי כי ההפקדות הופכות להיות ממוסות אז משקיע בחשבון השקעות הממוסה הרגיל), עכשיו לשאלה שלי:

הבנתי שבחשבון ממוסה האופציה המועדפת היא קרן מחלקת עקב הכפל מס ובחשבון לא ממוסה האופציה המועדפת היא קרן צוברת, תקנו אותי אם אני טועה.

בקופת גמל לניהול עצמי אי אפשר לקנות קרנות סל זרות לכן אני עומד בפני 2 אופציות:

לקנות את הקרן של בלאקרוק מחקה כלל עולמית אבל עם דמי ניהול 0.60%, או את ה3 קרנות של בלאקרוק בחלוקה של 60\25\15 (סנופי אירופה ושווקים מתעוררים), הבעיה היא שאני לא מפקיד לקרן הזאת שוב ואם ארצה לעשות איזון מחדש אצטרך למכור ואז להשקיע מחדש ואז בעצם הכסף שאפקיד מחדש הופך לממוסה שזה אובדן רציני להטבה שיש לי, מה אתם חושבים עדיף לשלם את הדמי ניהול הגבוהים של ה0.60% או פשוט לא לאזן את התיק, או לאזן את התיק ולאבד את ההטבת מס על הכסף שאפקיד מחדש?

תודה רבה לכל העוזרים!
🕒 פורסם בתאריך: 14/10/2020 18:25
למה לא להעביר את קופת הגמל למסלול מחקה מדד (יש בslice )?

גם יחסוך דמי ניהול וגם יחסוך כאב ראש..

לא ממליץ ולא מיעץ ,אבל זה מה שאני עשיתי באופן אישי עם קופת גמל וותיקה..

בהצלחה
🕒 פורסם בתאריך: 14/10/2020 18:39
למה לא בעצם?

למה למכור? אם מראש קנית את 3 הקרנות לפי משקל שווי השוק שלהם, הם עדיין יישארו בשיווי משקל (=מאוזנות) גם כאשר חלקן ירדו וחלקן יעלו.
🕒 פורסם בתאריך: 14/10/2020 19:10
האמת שלא הציעו לי את האופציה אבל אבדוק אותה, מתאר לעצמי שהדמי ניהול במסלול זה יהיו גבוהים יותר? יודע לאיזה מדדים יש מסלול מחקה? (משהו עולמי)
🕒 פורסם בתאריך: 14/10/2020 19:11
זה נכון, אבל תהיה סיבה אחרת למכור, והיא קשורה לזה:

זו גם סיבה שאולי היה כדאי להעדיף קרן מחלקת, לפחות על חלק מהסכום, כי בקופה שאין הפקדות חדשות, צריך לשלם מאיפשהו את דמי הניהול.

אבל האמת, שאני לא רואה סיבה שלא ללכת על ההצעה הזו:

זה גם ככה סכום יחסית קטן, והעמלות של המשחקים למיניהן יכולות לעלות יותר מכל השטויות מסביב.

אפשר תמיד להשלים את החלקים החסרים מהעולם בחשבון החייב.

בהצלחה

לא מייעץ לא ממליץ. לא בעל רישיון כלשהו בתחום.
🕒 פורסם בתאריך: 14/10/2020 19:11
כי אי אפשר פשוט, זה מה שקבעו לצערי.

צודק, לא חשבתי על זה, נראלי שאלך על האופציה הזאת.
🕒 פורסם בתאריך: 14/10/2020 19:12
אבדוק את העניין של המסלול מחקה מדד, תודה רבה על התשובה.
🕒 פורסם בתאריך: 14/10/2020 19:13
בבקשה עשה ש"ב על החברים שציינת.
🕒 פורסם בתאריך: 14/10/2020 19:16
לא יודע מי אמר לך את זה, אבל זה פשוט לא נכון.

לי יש קופת גמל בניהול אישי (מה שנקרא גם IRA) ואני מחזיק שם קרן סל זרה (ספציפית ETF שנסחר באירופה). וכמוני גם הרבה אנשים פה בפורום.
🕒 פורסם בתאריך: 14/10/2020 19:17
יש מסלול סנופי גם בסלייס (קל גמל לשעבר), גם במור (אינטרגמל ז"ל), גם בהלמן אלדובי (ירושה מIBI), גם בהפניקס וגם במיטב דש.

יש מסלול עולמי אחד (MSCI ACWI) באינפיניטי, ומסלול נוסף (שילוב מדדים של סנופי אירופה יפן ומתפתחות) בהלמן אלדובי.

למיטב ידיעתי אפשר, זה עשוי להיות עם עמלות שלא תמיד שוות את זה, אבל יש כאן בפורום אנשים שמחזיקים איריות ואולי אפילו אמריקאיות בחשבון פטור.

בכל מקרה, נראה שאתה בכל מקרה הולך לכיוון של מחקה מדד, כך שזה לא משנה.

ושוב:
🕒 פורסם בתאריך: 14/10/2020 19:21
לא הבנתי אותך?

בהצעה שקיבלתי רשום בבירור: "קרנות נאמנות בארה''ב - לא ניתן"

*עריכה- לא שמתי לב שרשום קרנות נאמנות, טעות שלי אתם צודקים.

אוקיי תודה.
🕒 פורסם בתאריך: 24/11/2020 12:54
קופת גמל ישנה [הונית]

המבוטח מעל גיל 75

האם ניתן להנזיל/למשוך חלק מן הקופה והיא תמשיך בשלה ?

@נדב
🕒 פורסם בתאריך: 24/11/2020 16:46
אלה כספים הונים פטורים ממס, אפשר לעשות עם הכסף מה שרוצים. משיכה מלאה, חלקית לשיעורין וכד'

רק הפקדות חדשות יהיו הפקדות לקצבה
🕒 פורסם בתאריך: 24/11/2020 17:36
ברשותך, אחדד למען הסר ספק:

יש לי בקופה 100 ש"ח.

משכתי 10 ש"ח.

90 ש"ח ממשיכים להיות בקופה מושקעים במסלול בבית ההשקעות, פטורים ממס, הכל כרגיל.

10 ש"ח אצל החוסך, פטורים ממס.

?
🕒 פורסם בתאריך: 25/11/2020 11:18
נכון