⬅ חזרה לאינדקס

קרן השתלמות בניהול אישי

🕒 פורסם בתאריך: 14/10/2020 20:29
היי יש לי קרן השתלמות עכשיו אצל הלמן אלדובי לאחר המיזוג עם אייביאי.

קרן מחקה מדד בגובה דמי ניהול 0.5 אחוז גם זה לאחר מספר ניסיונות מצידם להעלות את הדמי ניהול בלי שאני ישים לב.

ראיתי שמדברים פה הרבה על קרן בניהול אישי אבל תמיד שניסיתי לעשות את המעבר הזה זה התעכב נדחה תתקשר מחר בעוד שבוע והתמסמס בסוף.

הקרן נכנסת לשנה השישית שלה והיא בגובה של 100 אלף בערך.

למביני עניין יש אפשרות להעביר את הקרן לניהול אישי? ואם כן איפה יש שירות נורמלי לעניין הזה?

אם אני משלם על הקרן עצמה 0.2-0.3 אחוז ואז משקיע לבד בSPY נגיד שלוקח עוד 0.1 זה כבר יוצא די אותו דבר או שאני מפספס משהו?
🕒 פורסם בתאריך: 14/10/2020 23:30
כנראה התכוונת למשקיע בCSPX דרך הבורסה הישראלית. אבל זה לא משנה.

עניין מרכזי של IRA זה שאתה שולט בתמהיל ובהוצאות ניהול השקעות וככה תופעות העדר חולפות מבלי להרפריע לכסף שלה לעבוד.

עניין נוסף הו שבעת מעבר לגוף אחר בIRA שום דבר לא משתנה (אין תאריך ערך, פשוט התיק עובר). מה שכן זה מצריך מעורבות אישית
🕒 פורסם בתאריך: 14/10/2020 23:52
כן. מעבר לשליטה שאיליה הזכיר יש שני דברים מרכזיים שמשפיעים על התשואה:

1. בקה"ש מנוהלת יש "הוצאות ניהול השקעות" של עוד כ0.1-0.2% בשנה.

בקרן בניהול אישי אומנם גם יש הוצאות מסוג דומה (עמלות קניה/מכירה), אבל במקרה הזה העלות לא תלויה בגודל התיק הכולל אלא רק בהפקדות שלך.

2. יש לך אפשרות לקנות קרן אירית (למשל CSPX שהזכירו קודם) שבגלל ענייני מיסוי ויעילות דיבידנדים בעצם נותנת תושאה של כ0.3-0.4% בשנה יותר מקה"ש מנוהלת.
🕒 פורסם בתאריך: 15/10/2020 12:09
לא התכוונתי ללהעביר את הקרן לחשבון בניהול אישי להמיר לדולרים ולרכוש ישירות SPY או VOO. זה לא אפשרי?
🕒 פורסם בתאריך: 15/10/2020 12:10
בתיק הממוסה שלי אני לא רוכש קרנות בשקלים כי לא מצאתי אחת שמחזיקה ממש את נכסי הבסיס ולא איזושהי תערובת של חוזים.
🕒 פורסם בתאריך: 15/10/2020 12:33
זה אפשרי. אבל השאלה למה לקנות SPY או VOO במקום לקנות CSPX או VUAG?

לא חבל לשלם סתם עוד 10% מיסים לדוד סם על כל דיבידנד?

תסתכל על הקרנות האיריות של ishares שנסחרות בארץ בשקלים.
🕒 פורסם בתאריך: 15/10/2020 15:03
אני משלם 25 אחוז לא יודע מאיפה הבאת את התוספת של ה10 אחוז.

את האמת לא הכרתי בזמנו את הניירות שציינת. זה ניירות שנסחרות בשקלים אבל מחזיקות את הנכסים עצמם ממש כמו SPY?

החזקתי מין קרן מחקה כזו שנסחרת בשקלים פעם והתשואות לא הסתדרו לי ומאז אני מעדיף להחזיק את הנכס עצמו.

חוץ מזה שזה לא נראה לי אף פעם נוראי שאזרח ישראלי שעובד בישראל ורוב ההון שלו בשקלים להחזיק גם דולרים.
🕒 פורסם בתאריך: 15/10/2020 15:17
אתה משלם 25% במקום 15%.

מכאן התוספת של ה 10% :>

אלו קרנות אחריות

חפש בפורום, יש המון מידע על זה.

חלקן נסחרות גם בארץ בשקלים.

מה הקשר בין זה לבין הקרן?

כשאתה מחזיק קרן עוקבת סנופי אתה לא מחזיק לא שקלים ולא דולרים אלא רק מניות
🕒 פורסם בתאריך: 15/10/2020 17:58
אני מחזיק מניות שנקובות בדולר. הערך השקלי של האחזקה רגיש לשינויים במטבעות. אם השקל קורס בגלל משבר כזה או אחר.

רגע רגע אתה מלמד אותי פה משהו חשוב אבל על דיבידנד בישראל משלמים 15 אחוז מס? את האמת שזה לא נשמע לי הגיוני וזה לא מה שאני מכיר. חח שנים אני משקיע רק בארהב ולא ידעתי את זה.

קצת קשה לי לדמיין קרן שנקובה בשקלים ומחזיקה נכסים בדולרים יוצא מכך שאתה גם ככה חשוף לשינוי בשער הדולר שקל פשוט זה מאחורי הקלעים.

אני יקרא על קרן אחריות יותר מאוחר תודה.
🕒 פורסם בתאריך: 15/10/2020 18:00
דרך אגב גם מגיגול קצר המס הוא 25 אחוז? ה15 אחוז זה מיוחד לקרנות המדוברות?

חוץ מזה שחוקי המס של ארהב לא חלים על משקיע חיצוני לפי מה שאני יודע. אני משלם מס למדינת ישראל לא לארהב.
🕒 פורסם בתאריך: 15/10/2020 18:07
זה שהקרן נקובה בדולר לא אומר שהיא צמודה לדולר.

ובאמת שאין לי כוח לעוד דיון סרק על השטות הזאת. יש מליון שרשורים כאלה כבר. תחפש בבקשה אחד מהם, תקרא אותו עד הסוף ואם עדיין לא ברור אז תצטרף אליו.

לא.

אירים משלמים על דיבידנד אמריקאי 15% מס לארה"ב

ישראלים משלמים על דיבדנד אמריקאי 25% מס לארה"ב.

לישראל אתה לא משלם בכלל מס על דיבדנד בחשבון פטור.

מאחר והקרן אירית והיא זאת שמשלת את המס לארה"ב התשלום הוא 15%. אח"כ על הדיבדינד שאירלנד מחלקת לך אין מס כי אתה בחשבון פטור. (או שהקרן בכלל צוברת, ואז זה לא משנה אם החשבון פטור או לא).

שוב - ברגע שאתה מחזיק מניה אתה לא חשוף לא לדולר ולא לשקל אלא רק למניה

בדיבידנד לפי החוק זכות הראשונים היא למדינת התושבות של החברה שחילקה את הדיבדנד. אח"כ מדינת התושבות שלך יכולה לגבות עוד אם היא רוצה.

נניח אם אתה מחזיק מניה בזימבבואה שמחלקת דיבדנד ונניח שזימבבואה לפי החוק גובה רק 10% מס מזרים על דיבדנדים אז תשלם 10% לזימבבואה ותשלם אח"כ עוד 15% לישראל (אם זה בחשבון ממוסה) להשלמה של 25% מס שיש בארץ. אם זה בחשבון פטור ממס אז לא תשלם בארץ וישאר רק ה10% שהלכו לזימבבואה.
🕒 פורסם בתאריך: 15/10/2020 19:07
אוקיי תודה על ההבהרות עכשיו ירדתי לסוף דעתך. היתרון בקרנות הללו הוא רק בחשבון לא ממוסה לא בחשבון הרגיל הממוסה שלי. תודה!
🕒 פורסם בתאריך: 15/10/2020 19:15
לא מדוייק.

יש יתרונות לקרנות איריות גם בחשבונות ממוסים.

למשל אין בעיה של מס ירושה.

והן גם משתלמות יותר בהשקעה לטווח ארוך (לפי החישובים שאני זוכר - מעל 30 שנה).

אבל שוב, יש על זה המון דיונים בפורום. ממליץ לך לחפש "המשקיעה קרנות איריות" :-)