⬅ חזרה לאינדקס

שאלה לגבי מכירה של ניירות ערך

🕒 פורסם בתאריך: 16/10/2020 11:27
הי לכולם. שאלה טכנית לגבי פקודות המכירה.

יש לי תיק של קרנות סל עוקבות מדדים. בשנים האחרונות אחת לכל חודש/כמה חודשים הייתי קונה לפי פקודת לימיט בהגבלת שער של~3 אחוז. אני כרגע רוצה למכור את התיק/חלק ממנו.

עשיתי את אותו דבר בדיוק רק הפוך - מכירה בפקודת לימיט בהגבלה של 3 אחוז, לאותו יום. לא תפס באף אחד מהניירות. אני קצת מבולבל לגבי שאר הפקודות/איך כדאי להגביל את השער בצורה אחרת, ובנוסף מה החסרונות אם אני מאריך את תוקף הפקודה.

תודה
🕒 פורסם בתאריך: 16/10/2020 14:05
אתה מתכוון שלמחיר יש 3% לזוז עד שהוא פוגע בפקודה שלך?
🕒 פורסם בתאריך: 16/10/2020 14:08
אם אני מבין נכון, שיגרת הוראת מכירה לתעודת הסל במחיר הגבוה ב 3% ממחיר השוק. כנראה לא היה אף קונה שמוכן לקנות במחיר הזה ולכן לא הצלחת למכור.

אםא הת מאריך את הפקודה נניח ליומיים וביום השני פתאום יש קפיצה גבוהה בערך הנייר, אז אתה תמכור את הנייר במייר נמוך ממחיר השוק.

בהנחה ותעודות הסל שאתה מחזיק הן עם מחזור יחסית סביר וההפרש בין מחיר ההיצע לביקוש עומד על עשיריות אחוז בודדות, אם תשים פקודת לימיט למכירה במחיר הקרוב למחיר השוק, אין סיבה שזה לא ימכר.

לחלופין, אתה יכול לקרוא על פקודת מרקט, אני אישית פחות אוהב להשתמש בה, מעדיף לשים פקודת לימיט עם מחיר שמופיע בספר הפקודות או מחיר קרוב לזה.

לא המלצה לביצוע פעולה כלשהי
🕒 פורסם בתאריך: 17/10/2020 21:43
תודה על התגובות.

אני חייב לתת הגבלה כלשהי. וההגבלה עובדת רק לכיוון אחד. בכמה אתה מגביל את השער בד"כ?

המחזור הוא בהחלט סביר.
🕒 פורסם בתאריך: 17/10/2020 22:19
לא חושב שיש פה בדכ.

אם ההפרש בין היצע לביקוש עומד על כמה עשיריות אחוז בודדות, אפשר לרשום בפקודת המכירה את מחיר הקניה הגבוה ביותר שמופיע בספר הפקודות. לא חושב שבהשקעה לטווח ארוך הפסד חד פעמי של כמה עשיריות אחוז בודדות משמעותי ככ או שווה את ההתעסקות.
🕒 פורסם בתאריך: 17/10/2020 22:28
תודה