⬅ חזרה לאינדקס

רכישת קרן REIT

🕒 פורסם בתאריך: 18/10/2020 03:59
היי, אני רוצה להוסיף לתיק שלי קרן REIT מסוימת שנסחרת בבורסה בחו"ל שתהווה כ1%-2% מהתיק שלי (סה"כ כמה אלפי שקלים).

כמה שאלות:

1. עדיין לא יצא לי לרכוש מנייה שנסחרת בבורסה בחו"ל, האם אני חייב לרכוש את הקרן במטבע של הבורסה בה היא נסחרת? איך אני מבצע את המרת המטבע (החשבון שלי בפסגות)?

2. לפי מה שקראתי גובה הדיבידנד עומד על כ9%, זה לא נשמע טוב מדי? מה אני מפספס פה?

3. האם כל חודש הכסף של הדיבידנד יכנס לחשבון ההשקעות שלי וניכוי המס יתבצע באופן אוטומטי?

לא הצלחתי גם להבין בדיוק מה גובה המס, האם זה משתנה בהתאם למדינה בה נסחרת הקרן?

הערה: בגדול אני מאמין בקרן הספציפית בה אני רוצה להשקיע, אבל הבחירה בה לא הייתה בהכרח משיקולים כלכליים (אחרת הייתי נשאר עם הקרנות המחקות שלי).

תודה.
🕒 פורסם בתאריך: 18/10/2020 10:02
תפנה לברוקר ותשאל אותו. אצל חלק ניתן בממשק אונליין, אצל אחרים יש להתקשר.

לא עומד, אלא עמד (בעבר), וזאת אם קראת נכון (אין לי מושג איפה קראת למה ולאורך איזו תקופת זמן). תנסה להבין מהן ההתחייבויות לגבי החלוקה.

זה בדרך כלל רבעוני או חצי שנתי, תוכל למצוא זאת בדפי המידע של הקרן, שמומלץ מאד לקרוא אותן לפני שאתה מחליט לבצע את הרכישה.

וכן, הכסף ייכנס לחשבון ההשקעות שלך, ואם מדובר בברוקר ישראלי ינוכה לך מס. לגבי גובה המס כדאי להבין מראש מה הוא יהיה.

לא ברור מה ההגיון שלך כאן, אבל זכותך.
🕒 פורסם בתאריך: 18/10/2020 10:03
1. אאל"ט הברוקר הישראלי מבצע בשבילך המרת מט"ח.

2. גבוה אבל לא הזוי, ריטים מחלקים 90% מהרווחים שלהם כדי לקבל הטבות מס.

3. לא יודע אם כל חודש, אבל אם הקרן אמריקאית אז יכנס אחרי ניכוי 25% במקור.
🕒 פורסם בתאריך: 18/10/2020 17:52
תודה על התיקון ועל ההתייחסות.

לפי מה שקראתי גובה הדיבידנד (לא באחוזים) נמצא בעלייה ב15 השנים האחרונות ונראה דיי יציב.

אתה יודע איפה ניתן לקרוא על התחייבויות החלוקה של החברה?

האם יש מקום רשמי שמפרסם את המידע? או שצריך לברר את זה באתרים כמו yahoo?

הקרן קנדית, ניסיתי למצוא מידע על זה אבל לא הצלחתי.

האם המס נקבע אך ורק על פי המדינה?

את האמת שאין הגיון, זאת החלטה רגשית ולא רציונאלית (יש פה עוד אנשים שביצעו השקעות מסיבה דומה?) .

אני אוהב, מעריך ומאמין במייסד ובעל המניות העיקרי של החברה, אז פשוט בא לי להיות חלק ממנה.

יש גם כמה סיבות הגיוניות:

1. כפי שציינתי, המייסד הוא בעל המניות העיקרי (הוא גם ממשיך להגדיל את ההחזקה שלו בחברה) ואני חושב שהוא איש עסקים טוב.

2. המניה ירדה חזק בגל הראשון ורחוקה מאוד מהשווי שלה מלפני פרוץ המשבר.

3. אני לא חושב שהחברה בסכנה.

4. מצב הקורונה במדינה דיי טוב באופן יחסי.

אשמח לקבל טיפים נוספים ומתנצל מראש על השאלות הרבות שאולי נשמעות מטופשות (מודה שלא עשיתי יותר מדי שיעורי בית עקב חוסר בזמן וגם בגלל שההשקעה קטנה).

תודה.
🕒 פורסם בתאריך: 18/10/2020 20:32
תפנה לקרן אם אין לה דף בית שניתן למצוא בה את המידע. בטח שלא ב-יאהו!!!