⬅ חזרה לאינדקס

תחליף לאג"ח בתיק השקעות פאסיבי

🕒 פורסם בתאריך: 19/12/2015 01:38
שלום,

בתיק השקעות פאסיבי פשוט להבנתי אמור להיות רכיב של אג"ח ממשלתי שיאזן את תנודתיות המניות. עם זאת קראתי בכמה מקומות שבשל הריבית הנמוכה אג"ח ממשלתיות וקונצרני אינן השקעה טובה. האם יש אפיק אחר שיכול למלא את אותו תפקיד?
🕒 פורסם בתאריך: 19/12/2015 08:00
מזומן וזהב.

אתה חייב כמובן להבין את ההשלכות של כל אחד מהם לפיי שתשקיע בהם (להחזיק מזומן זה להשקיע במזומן).

כמו כן יש כל מיני סוגים של אגח, זר, מקומי, צמוד, לא צמוד, קצר, ארוך, ממשלתי, קונצרני, מפותח, מתפתחות וכד.

אני לא חושב שאפשר להגיד שאגח ככלל זאת לא השקעה טובה, זה תלוי איזה ולאיזה מטרה.
🕒 פורסם בתאריך: 19/12/2015 16:53
יש לך אולי הפניה למקור שיכול להציע אלטרנטיבות? הרעיון הוא לבנות תיק השקעות פאסיבי לטווח של לפחות 10 שנים.
🕒 פורסם בתאריך: 19/12/2015 17:56
אתה לא רואה סתירה בבניית תיק השקעות פאסיבי שמרכיביו נבחרים לפי סביבת הריבית הנוכחית?
🕒 פורסם בתאריך: 19/12/2015 19:54
אני לא רואה סתירה.. פאסיבי!=עיוור לשוק. במיוחד שעכשיו הייתה העלאה אחת ומעכשיו צפויות רצף של עליות לפי הפד והנגידה.

המשמעות הישירה של זה, זה אובדן השקעה אלטרנטיבית כי כל האג"חים החדשים שיצאו יהיו כנראה בריבית יותר גבוהה, בנוסף לזה כל פעם שהריבית תעלה האגח"ים יפסידו קצת ולא יהיה ניתן לפדות אותם לפני הסוף בלי לנעול הפסדים.

אז כן יש מה לחשוב לפי דעתי.
🕒 פורסם בתאריך: 19/12/2015 20:15
בתיק השקעות פסיבי לטווח הארוך, תוכל לבחור את אגרות החוב שלך לפי הYTM (בהנחה שאתה מחזיק אותם עד לתקופת הפדיון - זאת הריבית שתקבל, בלי קשר לריבית בשוק).

בנוסף, אני מעריך שהרבה מאגרות החוב מתומחרות בהתאם לציפיות עליית הריבית (עקום הריביות עולה), כך שעליית הריבית לא בהכרח תשפיע על מחירי האג"ח ותפגע בתשואה שלך.
🕒 פורסם בתאריך: 19/12/2015 21:35
נכון, אבל גם בהנחה שהתשואות מגלמות את ציפיות העתיד ולא תהיה ירידה - התשואות כרגע אפסיות. בהשוואה למזומן, לא נראה שהתשואה מצדיקה את ההתחייבות לסגור את הכסף לטווח ארוך / הסיכון שהערך בכל זאת ירד ובסוף ההשקעה תהיה לטווח קצר או האג״ח ימכרו לצורך איזון.
🕒 פורסם בתאריך: 19/12/2015 21:41
אם אתה מוכן לוותר על נזילות לשנתיים - פיקדון ריבית מובטחת בבנק ירושלים :פיקדון לשנתיים בריבית משתנה עם הבטחת ריבית מינימום. ריבית שנתית : 0.75% (פריים פחות 0.85%), קבועה (מובטחת) 1%. אולי זה לא הרבה אבל גם אין שום סיכון לקרן.
🕒 פורסם בתאריך: 19/12/2015 22:06
ברור שיש. הסיכון שבנק ירושלים יפשוט רגל. זה סה״כ בנק, חברה בע״מ, וגם די בנק קטן בארץ.
🕒 פורסם בתאריך: 19/12/2015 22:19
אני מאמין שגם אם אין ביטוח פיקדונות רשמי, יש ביטוח פקדונות משתמע, והממשלה תפצה את הלקוחות של בנק קורס, כדי למנוע אפקט של היסטריית משיכות (ראה ערך המעילה בבנק למסחר).
🕒 פורסם בתאריך: 20/12/2015 00:05
אני גם מאמין. אבל זה לא אומר שאין סיכון.

ב2008 חלק מהבנקים ניצלו עי הממשל האמריקאי. חלק עצום לא.

משברים מטבעם הם לא צפויים וקיצוניים.
🕒 פורסם בתאריך: 20/12/2015 00:18
נכון, אבל דווקא שם הפיקדונות מבוטחים בכל מקרה (עד סכום מסויים).