⬅ חזרה לאינדקס

תיק חדש, הבדלי Listing

🕒 פורסם בתאריך: 19/10/2020 18:01
הי לכולם,

שאלה עקרונית - מה המשמעות של הlisting השונים של מניות.

למשל:

מניות ואנגרד האיריות הבאות נסחרות בבורסת לונדון תחת שני שמות שונים, פעם בפאונד ופעם בדולר:

vuag-vuaa

veua-vwcg

vfea-vfeg

אם אני סוחר דרך IB ישראל וממיר ש"ח לדולרים, יש סיבה מיוחדת להמיר שוב לפאונד (או יורו) במקום לרכוש את המניה בצורתה הדולרית?

אם המניות הן בדומיסיל אירלנד, הן לא אמורות להיסחר בבורסה האירית ולא בלונדון?

אשמח לרעיונות על חלוקה עולמית שמבוססת על איריות צוברות של ואנגרד

תודה ורק בריאות
🕒 פורסם בתאריך: 19/10/2020 18:10
קרן יכולה להיות נקובה במספר רב של מטבעות ולהיסחר במספר רב של בורסאות (ללא קשר למדינה בה הקרן מאוגדת)

מבחינתך לא אמורה להיות כנראה סיבה להמיר לפאונד / אירו ולרכוש גרסה בפאונד / אירו (אלא אם בלאו הכי תרצה בעתיד למשוך את הכסף בפאונד / אירו).

מבחינת רעיון על חלוקה עולמית שמבוססת על איריות צוברות של ואנגראד -> VWRA (ג"נ, אני מחזיק ב-VWRA בחשבונות הפטורים שלי).

שים לב שזה לא מדד שמחקה את העולם כולו (אם אני זוכר נכון חסרות מניות קטנות ואולי כמה שווקים מתפתחים).
🕒 פורסם בתאריך: 20/10/2020 15:04
אחלה, תודה

אז אני מבין שבאמת אין סיבה להמרה כפולה גם לפאונד.

לגבי הרכב התיק - vwra מכסה את מניות העולם המפותח והמתפתח (emerging) וראיתי שהוא נמצא בקורלציה כמעט מושלמת עם הs&p.

כשאני חושב על זה, בהנחה שנתח גדול יותר מהכסף שלי כבר מצומד ל s&p (פנסיית הלמן, קרן השתלמות), לטווח רחוק יש הגיון לתרום דווקא לפיזור על ידי התרחקות מהאמריקאיות, לא?

למשל:

vfea - עולם מתפתח

veua - בינוניות וגדולות באירופה (כולל אנגליה)

vapu - בינוניות וגדולות באסיה והפסיפיק (ללא יפן)

רעיונות נוספים?

איך כדאי לפזר ביניהם?
🕒 פורסם בתאריך: 20/10/2020 20:50
אני אישית לא הקפדתי כל כך (כשקופת הגמל שלי וקרן ההשתלמות היו במסלולים מחקי מדד S&P 500 עדיין השקעתי בתיק הממוסה ב-VT ופשוט כשעברתי ל-IRA אז קניתי VWRA).

גם עכשיו אני לא "מפצה" על זה שחלק נכבד מה"שווי" שלי נמצא במנייה של החברה בה אני עובד.

אם לך זה מאוד חשוב אז כן, יש קרן אמריקאית של העולם לא כולל אמריקה (VXUS) ואני מניח שיש אופציות איריות שמשיגות משהו דומה לזה (יש את השילוש הקדוש של קרנות בלקרוק שאם אתה מוותר על s&p 500 אמורות לייצג בסדר את השווקים המתפתחים ואת אירופה אבל לא ממש כיסוי עולמי).
🕒 פורסם בתאריך: 21/10/2020 13:41
נכון,

אבל החלטתי ללכת על ואנגארד והשילוב שרשמתי למעלה נותן לדעתי כיסוי די טוב.