⬅ חזרה לאינדקס

סגירת עסק באמצע שנה ענייני מיסוי

🕒 פורסם בתאריך: 21/10/2020 15:19
היי, רציתי לשאול אם יש פה מישהו שמבין מניסיון בסיטואציה כזו.

מכרתי את החלק שלי בעסק באמצע השנה כלומר מחודש יוני אני כבר לא עובד.

מבחינת מס הכנסה אני יודע שזה לא כל כך משנה הרווח מתחלק על כל השנה (לא יהיו עוד הכנסות השנה חוץ מזה).

מבחינת ביטוח לאומי לפי הרוח שלי לא סגרתי את התיק והיא פרסה לי את הרווח לכל השנה כי אם הייתי מחלק את הרווח לחמישה חודשים בלבד אז המדרגות של הבטל היו עולות והייתי משלם יותר.

אני מעוניין לסגור את התיק כדי לפנות לבטל ואולי בעקבות הקורונה מגיעות לי איזושהן זכויות.

אני יודע שלפי החוק היבש כנראה שלא מגיע לי כיוון שאני עצמאי אבל מניסיוני עם ביטוח לאומי אם יודעים לדבר עם הפקיד והוא מעוניין לעזור הם כן מצליחים להעביר כסף לפי איזשהו סעיף.

רציתי להתייעץ אם כדאי לקחת את הסיכון לסגור את התיק וזהו או שיש איזושהי דרך שגם בלי לסגור את התיק ולהעלות סכום הבטל השנתי יש דרך להוציא איזה מסמך שמעיד שאין לי הכנסות מחודש יוני וללכת איתו לבטל.
🕒 פורסם בתאריך: 21/10/2020 16:02
אני מניח שהיה לך גם תיק במע"מ ולעניות דעתי זה הראשון שצריך לסגור כי אז תוכל לדווח לביטוח לאומי שאתה לא עובד והתשלומים ירדו לרמה של מובטל.

במקרה שלך אני חושב ורצוי ליווי של רואה חשבון שיתנהל מול מס הכנסה. זה לא בדיוק סגירת תיק במס הכנסה, זו התאמה למצב חדש כי עדיין תחוייב להגיש דיווחי מס לשנת 2020. אני פנסיונר ויש לי תיק במס הכנסה ורק כך אני יכול לקבלי החזרי מס על ריווחי הון/דבידנדים/ריביות.

אני מציע לא 'לסגור וזהו', זה עלול לחזור אליך כבומרנג עוד שנה, שנתיים או מתי שתצטרך אותם.

מה? לא נתת לעצמך משכורת ולא דיווחת? אז עכשיו רואה חשבון ימסור את חוזה מכירת חלקך בעסק לרשיות המס ואם מכרת 'מתחת לשולחן' אז אתה בבעייה.
🕒 פורסם בתאריך: 21/10/2020 19:02
שום דבר לא היה מתחת לשולחן, התיקים נמצאים בניהול של רואה חשבון.

הסיטואציה היא רווח גדול שהצטבר מינואר עד מאי ומכירת העסק במאי. מיוני העסק מדווח 0 הכנסות. מעמ אני לא בטוח אם התיק סגור או לא זה לא כל כך משנה כי ההכנסות הן כאמור 0. מס הכנסה זה לא כל כך משנה גם מתי אני יסגור את התיק כי הרווח מבחינת מס הכנסה מתפרש על כל השנה גם אם הרווחת אותו רק בינואר. הבעיה מתחילה עם ביטוח לאומי שבגללה אני לא יכול לסגור את התיק לגמרי. מבחינת ביטוח לאומי הרוח המליצה לחלק את הרווח ל12 חודשים במקום ל5 וככה לחסוך כמה אלפי שקלים מה שאומר שהתיק שם פתוח אני עדיין משלם לשם מקדמות כביכול עד סוף השנה.

השאלה שלי הייתה אם כדאי לסגור את התיק בכל מקרה לשלם את העלייה במדרגות של הבטל (בערך 10000) ואז לגשת לבטל בתור מובטל.

שוב לפי החוק היבש וההמלצה של הרוח אין טעם בכלל לגשת לבטל בתור עצמאי שיצא לאבטלה כיוון שאין לנו שום זכויות ולא מגיע לי שקל.

אני מניסיון יודע שפנייה לביטוח לאומי לפעמים נותנת פירות גם אם לפי החוק היבש לא מגיע לי כלום.

זו שאלה קצת מסובכת אני מבין בגלל זה אמרתי למי שיש ניסיון במקרה ספציפי כזה של מכירת עסק באמצע השנה.