⬅ חזרה לאינדקס

לימוד יסודות הכלכלה

🕒 פורסם בתאריך: 24/10/2020 20:14
בין מספר תחומים שהצבתי לעצמי להתחיל להתעמק בהם, כלכלה נמצא כבר מזמן.

אלא שאני לא חושב שיש תחום כל כך שנוי במחלוקת שאפילו פרשנות טכנית של המושגים הבסיסיים בו כ"כ "מגוונת".

אין לי הבנה של רוב המושגים הכלכליים ואיך הם עובדים באמת.

לא הרעיון של מטבע זר והשפעתו, לא הרעיון שלפעמים אינפלציה יכולה לשרת מטרה כלשהי, לא קביעת הריביות של בנק ישראל ולמה היא משמשת.

אני מרגיש שאנשים סביבי לרוב מקבלים כל מיני אקסיומות בכלכלה פשוטה שהם אימצו כדי לגלגל שיחה עם אנשים.

כשאני מנסה להקשות על מושגי הבסיס ("זה הולך לעלות... זה להתרסק...") יש בעיקר גמגומים.

יש לי את הספרים יסודות הכלכלה ועימות בין השקפות של תומס סואל, אך אני בספק אם זה יגבש את היסודות האלו.

הייתי שמח להמלצה שבסופה אוכל לפרוש כנפיים ולקרוא גם חומר מתקדם ולו במינימום של ביקורתיות :)
🕒 פורסם בתאריך: 24/10/2020 20:57
Man, Economy, and State: With Power and Market
🕒 פורסם בתאריך: 25/10/2020 14:36
תודה.

אעמיק עוד, אבל בהקדמה ולאחריה הוא נראה שהוא יוצא מהנחה שהקרוא מבין גם מבין במושגים אלו.

נראה שישר הכל "מולבש" על אירועי עבר בארה"ב.
🕒 פורסם בתאריך: 25/10/2020 15:08
המלצה לא פופולרית:

מבוא לכלכלה א' ו-ב'. כן, שני קורסים אקדמיים. לא, הם לא ילמדו אותך את מה שכתבת בפוסט. אבל הם יתנו לך את המושגים, ואת הבסיס, ואת צורת החשיבה שתאפשר לך להעמיק בנושא אחר כך.

יש גם ספרים מעולים לקורסים האלה, גם ללימוד וגם לתרגול, אז אם אתה אוטודידקט פשוט קנה ספר ותלמד את הקורס בעצמך
🕒 פורסם בתאריך: 25/10/2020 22:49
למדתי קורס שיש לו דמיון לקורס כזה.

קיינס, סמית' וכו'.

כל כך עצבן אותי השקר הזה, הדיבור לסטודנטים כאילו ברומו של עולם כשבפועל כולם יודעים לדקלם קיינס ואף אחד לא יודע מה זה כח קניה או מטבע זר.

האמת שהמרצה שם המליץ לי בחום על יסודות הכלכלה.

אם יש לך המלצה לספר ספציפי, אשמח.

אני לא יודע אם אני אוטודידקט, אבל ברוב המקרים מורים ומרצים פשוט מפריעים לי, אז זו ברירת המחדל :)
🕒 פורסם בתאריך: 25/10/2020 22:55
גיליתי שביוטיוב, שינוי מהירות הסרט משנה לגמריי את ה"טון" של המורה, משחק על ה 0.75-1.25X

אם אף אחת מהאפשרויות לא טובה, Next teacher...
🕒 פורסם בתאריך: 25/10/2020 23:11
עברו 6 שנים אז אל תתפוס אותי במילה, אבל נאמר עליו אולי משפט אחד במבוא לכלכלה א'

לא דקלום בכלל, במבוא לכלכלה ב' ממש למדנו את המשוואות והמודלים וההגיון מאחוריהם. זה מה שהקנה לי את ההבנה הראשונית של המושג "הרחבה פיסקלית"/"מדיניות פיסקלית מרחיבה", ההגיון מאחוריו ומתי ולמה נכון להשתמש בו.

בהמשך הלימודים כמובן שדנים בזה יותר לעומק ומבילים מגבלות וכו', אבל זה בסיס טוב מאוד.

ספרים מומלצים:

"מיקרו כלכלה בגובה העיניים" ו"מאקרו כלכלה בגובה העיניים" של דני באומן זכורים לי כספרי תרגול טובים, אני לא זוכר להגיד אם הם מלמדים את החומר עצמו מאפס או לא. שווה לבדוק. ואם לא, אז בטח לפתוחה יש ספרים או שסתם גיגול יכול לגלות לך מה עוד קיים בעברית.

אם אנגלית זו אפשרות טובה עבורך, אז אני משוכנע שיש את כל זה ביוטיוב.