⬅ חזרה לאינדקס

אם תיק 100/30 כ"כ טוב לפנסיה למה לא גם בתיק האישי ?

🕒 פורסם בתאריך: 27/10/2020 17:49
אני מניח שרובנו כבר ראינו את המסלול החדש של הלמן אלדובי שמציע 100% חשיפה לS&P500 ובנוסף 30% חשיפה לאג"ח ערד.

בדיונים שראיתי ניקרת התלהבות לא קטנה מהמסלול והעובדה שהוא מציע בעצם S&P500 + 1.4%...

אז למה לא לעשות משהו דומה גם בתיק האישי ?

נכון, אני לא יכול לקבל את ה4.8% הבטוחים של אג"ח ערד, אבל אפשר להשתמש ב TLT או EDV, תנודתיים בהרבה אבל השיאו יותר לאורץ זמן.

כלומר:

חוזה עתידי על כל הסכום שיש לי גם ככה היום בETF על הS&P500, העלות לפי מה שהבנתי זה 5% מהסכום.

בשאר ה 95% קונים נניח 40% TLT או אגח אחר לצורך העניין, ו55% נשאר כבטחונות לחוזה העתידי...

דעות ?
🕒 פורסם בתאריך: 27/10/2020 17:56
כמה עולה לגלגל חוזים בחשבון אישי?

מה צפויה להיות שגיאת העקיבה?
🕒 פורסם בתאריך: 28/10/2020 19:36
אתה רוצה חשיפה של 100% מניות בתיק ה"רגיל"?
🕒 פורסם בתאריך: 28/10/2020 19:53
כי אין לך שום דבר שדומה לאג"ח ערד.

זה אג"ח ממשלתי (כלומר סיכון אפסי) עם תשואה מובטחת וגבוהה יחסית.

חוזים עם אג"ח רגיל זה מה שכל תעודות הסל הישראליות עושות וזה נותן תשואה של סנופי NTR בערך.

ראית מה העלות המינימלית של חוזה כזה?

זה לא משהו שאתה יכול לעשות לבד בצורה יעילה.

ושוב - כל הת"ס הישראליות (וגם חלק מה ETFים הזרים) עובדים עם חוזים. בפועל התשואה דומה (ואפילו פחות טובה) מ ETF שמחזיק ישירות את המניות
🕒 פורסם בתאריך: 28/10/2020 21:09
טוב אז קודם כל, כל נושא החוזים ירד מהפרק לבנתיים, אני לא הולך להחליף ברוקר והוא לא מאפשר עבודה עם חוזים.

אני עם 100% S&P500 מהיום הראשון שלי כמשקיע.

ידוע וגם רשמתי את זה, אבל יש אגחים אחרים, אולי לא בסיכון 0 אבל תחלס הם אפילו השיאו יותר.

עלות המדד X50, או נניח משהו כמו 160-170K, ויש את המיקרו שזה עשירית מזה אז זה בכלל נגיש למדיי.

משמע שזה אמור להיות יעיל יותר ואת האקסטרה רווח הן לוקחות לעצמן במקום לחלק אותו כמו במקרה של הלמן.

אחרת למה להן בכלל להתעסק עם חוזים ולא לקנות את המניות בעצמן כמו רוב הגופים האמריקאיים למשל...

אז למה שזה לא יקרה גם בפנסיה של הלמן ?

תודה :)
🕒 פורסם בתאריך: 28/10/2020 21:15
1. כי השווי לבטחונת של TLT וכו' לא כזה גבוה.

2. כי הוא תנודתי בטירוף ויתכנו MC.

3. כי אתה יכול להפסיד את התחתונים בTLT אבל לא בערד.

4. כי התשואה של TLT הרבה יותר נמוכה מערד.
🕒 פורסם בתאריך: 28/10/2020 21:20
אם אתה רוצה להגדיל סיכון יש הרבה דרכים לעשות את זה.

כל היופי במסלול הפנסיה המדובר זה שאתה מקבל תשואה עודפת בלי להגדיל את הסיכון.

לא.

שוב - הסיבה שבהלמן התשואה גבוהה יותר זה בגלל התשואה הגבוהה של אג"ח ערד.

תשואה של מעקב אחרי חוזים במצב הכי אופטימלי היא CATR שזה אומר תשואת המדד (כולל דיבידנדים) פחות הריבית חסרת הסיכון.

זה אומר שאם אתה מחזיק בשאר הכסף אג"ח "חסר סיכון" אז תקבל במקרה הכי טוב תשואת TR.

בפועל, בגלל כל מיני ענייני עלויות וכו' (צריך לגלגל חוזים) אתה מגיע לפחות מזה ורוב הק"ס בארץ מגיעות למשהו שקרוב ל NTR.

לא. חד משמעית אסור להן.

אין יותר תעודות סל, היום יש בארץ רק קרנות סל אשר מחוייבות להעביר את כל הרווחים הללו ללקוח הסופי.

יש מספר סיבות. למשל מיסוי ויעילות.

בגדלים מסויימים יותר משתלם להחזיק חוזים מאשר לקנות את כל החברות במדד.

ומבחינת מס, בהחזקה ישירה בהכרח הולך 25% מכל דיבדנד לדוד סם (במקרה של קרן ישראלית). בעבודה עם חוזים אפשר בתאוריה להגיע לתשואה גבוהה מNTR.

בגלל אג"ח ערד.

(אני מרגיש שאני חוזר על עצמי...)

יש 2 דרכים לעקוב אחרי המדד שבסופו של דבר נותנים תשואה דומה:

1. אחזקה ישירה

2. חוזים. מה שאומר שאתה מחזיק 95% מהכסף שלך באג"ח/מק"מ ושאר מקומות "בטוחים".

עכשיו נניח שאתה קרן פנסיה שיש לך "ג'וקר" בדמות יכולת לקבל נכס בטוח (מאותו סוג שמתמשים בו באופציה 2) אבל עם תשואה גבוהה בהרבה. באיזה מהאופציות אתה חושב שתצליח לקבל תשואה גבוהה יותר?