⬅ חזרה לאינדקס

אפשרויות להשקעה שפתוחות רק לתושבי חוץ?

🕒 פורסם בתאריך: 29/10/2020 00:24
אני עומדת לקבל סכום כסף גדול (בשקלים) ואני מעוניינת להתחיל להשקיע אותו. התכנית שלי היא מאד פשוטה - להשקיע בהדרגה במדדים מחקים כלל עולמיים, לאזן פעם בחצי שנה-שנה עם אופק השקעה של לפחות 5 שנים.

הטוויסט הוא שאני סטודנטית באנגליה ותהיתי אם זה פותח בפני אפשרויות שפחות מדברים עליהן בפורומים האלו כמו ברוקרים זרים שהם לא IB וכיוב'?
🕒 פורסם בתאריך: 29/10/2020 01:53
אם את תושבת חוקית באנגליה, את יכולה להשקיע כמו שאר האנגלים. זה כנראה ידרוש ממך להעביר את הכסף החוצה מישראל לחשבון בנק אנגלי ואז להשקיע אותו כאוות נפשך. אם את רוצה להשאיר את הכסף בארץ, האם את תושבת חוץ "רשמית" ? ניתקת תושבות בארץ ואת לא נחשבת כאן תושבת לצרכי מס? במקרה כזה הבנק בישראל יגדיר אותך כתושבת חוץ ויחולו עלייך חוקי מיסוי שונים.

אם את עדיין תושבת ישראל לצרכי מס ומשקיעה בארץ תשלמי מיסים כמו כל ישראלי.
🕒 פורסם בתאריך: 29/10/2020 02:29
לא תושבת מלאה, נמצאת פה על ויזה. לא ניתקתי את התושבות בארץ ולכן בכל מקרה אצטרך לדווח לצרכי מס גם באנגליה וגם בישראל.

פחות חשבתי על ענייני מיסים אלא שאולי יש לי גישה לדברים שאין למי שנמצא בארץ.

לדוגמא הבנתי ש-Degiro יותר זולים מ-IB אבל מחייבים חשבון בנק בריטי כדי לפתוח תיק אצלם.
🕒 פורסם בתאריך: 29/10/2020 05:37
ברוכה הבאה לפורום

בהחלט. לדוגמה:

לא בטוח שהם יותר זולים, וגם אם כן לא בטוח שזה השיקול המכריע באיזה ברוקר להשתמש. שקלי מאפיינים נוספים כגון רגולציה ובטחונות וכמו כן ניכויי מס שונים על טרזאקציות/רווחי הון/דיבידנדים שלפעמים עדיף שהברוקר ינכה במקור ולפעמים לא. ניתן למצוא ברשת דיונים נרחבים ספציפית על מי שציינת. חשוב מאד גם שתביני את השלכות המיסוי מבחינת המדינה והיכן עדיף להשקיע לטווח הארוך.

אבל השאלה המרכזית לדעתי היא כאמור מהן תכניותייך לטווח הרחוק עבור הסכום שאת עומדת לקבל. אם תזדקקי לו שם אז ייתכן שיש טעם להעביר את הסכום, אבל אם תזקקי לו בארץ אז כנראה שלא (שוב לאחר בדיקת הנושאים שהזכרתי ובהתחשב בעלויות העברות מטבע או ניירות ערך).

את יכולה גם לסקור קבוצות בוגלהאדס מקבילות היכן שאת נמצאת.

אינני רואה חשבון ואינני יועץ מס ואין לי שום ידע פורמלי בפיננסים.

אגב -

יש תוכנית פשוטה יותר, ועל פי כל המחקרים היא בתוחלת גם כדאית יותר - להשקיע בבת אחת.

כמו שאמרתי אין בדברי המלצה, אינני רואה חשבון ואינני יועץ מס ואין לי שום ידע פורמלי בפיננסים.
🕒 פורסם בתאריך: 29/10/2020 10:54
לא כתבת מאיפה מגיע הכסף אבל שימי לב שבבריטניה קיים מס ירושה, ואם אני לא טועה גם מס מתנות. מכיוון שכתבת שאת סטודנטית אני מניח שאת לא נמצאת שם הרבה זמן כבר אז יכול מאוד להיות שאת פטורה (מס ירושה חל רק כשהמוריש הוא תושב אנגליה או שהיורש הוא תושב אנגליה יותר מ-X זמן) אבל במקרה כזה את בכל זאת צריכה להצהיר על הירושה/מתנה ולקבל פטור.

כמובן שהעניין הזה חשוב שבעתיים אם את מתכננת להישאר באנגליה לטווח ארוך ואת רוצה לוודא שהכסף שלך ״חוקי״. אם גם ככה את חוזרת לארץ בשנה הבאה אולי באמת יותר קל להשאיר את הכסף בארץ ופשוט לא להגיד כלום לרשויות. לא ממליץ כמובן אבל אם זה כסף שגם ככה לא חייב במס זה לא נראה לי הדבר הכי נורא שאפשר לעשות.