⬅ חזרה לאינדקס

קורסים ראשונים במדעי המחשב

🕒 פורסם בתאריך: 04/11/2020 18:09
אני כנראה אתחיל ללמוד לתואר במדעי המחשב באוניברסיטה הפתוחה החל מהסמסטר הבא, ומתלבטת עם איזה קורסים להתחיל.

כמובן שאני מעוניינת לסיים עם התואר כמה שיותר מהר, ועם כמה שפחות מתמטיקה.

איזה קורסים כדאי לי לקחת? (בכללי, וגם עם איזה קורסים להתחיל)

(חשבתי אולי לקחת בסמסטר הראשון- סמסטר אביב- 1. קורס מבוא למדמ''ח וג'אווה א'. 2. מתמטיקה בדידה.

או: קורס מבוא למדמ''ח הקורס המלא.)

איזה קורסים כדאי לי לקחת? (בכללי, וגם עם איזה קורסים להתחיל)

(אני כרגע תלמידת תיכון, אז אולי בכלל יש כללים אחרים)
🕒 פורסם בתאריך: 04/11/2020 18:26
כתבת הודעה כזאת בדיוק בשרשור אחר שפתחת ועניתי לך בדיוק על זה שם.

אגב, דעתי האישית היא שהגישה הזאת של כמה שפחות מתמטיקה בתואר מדמ"ח אינה בריאה.
🕒 פורסם בתאריך: 04/11/2020 18:41
התכוונתי שאני רוצה לקחת את כל בקורסי מתמטיקה שהם חובה.

את השאר - עדיף לי דברים שיתנו ידע מעשי
🕒 פורסם בתאריך: 04/11/2020 19:18
אופציה 1 נשמעת לי טוב.

אם את יודעת לתכנת (ואם בפרט בגאווה אז יותר טוב) אז אפשר אפילו את הקורס המלא + בדידה
🕒 פורסם בתאריך: 04/11/2020 19:30
עכשו מתברר לי שבתור תלמידת תיכון אוכל לקחת כנראה רק קורס אחד בסמסטר...

כדאי לקחת מבוא למדמח-הקורס המלא?
🕒 פורסם בתאריך: 04/11/2020 19:37
תקראי באתר שלהם מהו חומר הלימוד בכל אחד מן החלקים.

לדעתי חלק א' הוא קל מאד ולא תופס יותר מידי זמן ללמוד אותו. לעשות את הקורס המלא כקורס יחיד נשמע אופציה טובה.

בעקרון, אוניברסיטה מטרתה ומהותה - מחקר. הקשר בין אונ' לבין הכנה לשוק העבודה מקרי.
🕒 פורסם בתאריך: 04/11/2020 21:06
בדידה - כדי שתתחילי לקבל מושג אוניברסיטה - מה היא. הקורס השני סתם שטות.
🕒 פורסם בתאריך: 04/11/2020 21:49
מה הכוונה? זה קשה מידי?
🕒 פורסם בתאריך: 04/11/2020 22:16
לדעתי דווקא בקורסי בחירה כדי לקחת את הקורסים המעשיים - הקורסים מתמטיים לא יעזרו לה בהמשך והיא תשכח אותם.

אם לאומת זאת היא תקח קורס כמו מערכות בסיס נתונים - אז בנוסף לאלגברה של מסדי נתונים היא תלמד גם SQL בסיסי ושימוש בDB - דברים סופר נפוצים ושימושיים.
🕒 פורסם בתאריך: 04/11/2020 23:01
אף אחד לא אוכף את זה בשום צורה שהיא. זה ההמלצה שלהם פשוט.

אם את לוקחת רק קורס אחד אכן תקחי את הקורס המלא.
🕒 פורסם בתאריך: 04/11/2020 23:07
לא, 2 קורסים נחשבים קלים מאוד.

העניין הוא שבדידה זה הבסיס של שאר המתמטיקה וזה חדש לעומת מה שאת מכירה מהתיכון.

הקורס השני לא באמת מייצג את שאר הלמידה באוניברסיטה, זה תכנות בסיס א.
🕒 פורסם בתאריך: 04/11/2020 23:41
רק קחי בחשבון שלקורסים אקדמיים יש תוקף. שבע שנים, אני חושב.

הרבה אנשים שלומדים בפתוחה מותחים את התואר אפילו לחמש שנים, ככה. אבל קורס אחד בסמסטר זה מעט מדי כדי להספיק בשבע שנים.

תואר ראשון זה מעל 30 קורסים, ואין לך 30 סמסטרים ללמוד. מי שרוצה תואר איטי, לרוב לוקח שניים בסמסטר וזה כולל גם בקיץ.
🕒 פורסם בתאריך: 05/11/2020 00:11
אני בכלל לא בטוח אם לקורסים אקדמיים יש תאריך תפוגה - שווה שתבררי את זה לפני שאת נרשמת

מה שבטוח לתוכנית לימוד מאושרת יש תאריך תפוגה(5 שנים מיום האישור) - ואז תצטרכי להגיש בקשה לאישור תוכנית לימוד חדשה.
🕒 פורסם בתאריך: 05/11/2020 06:25
לא יודע איך זה הולך בפתוחה וכמה הידע שלך חזק

שלי לא היה ממש חזק אז לקחתי מבוא למדעי המחשב, בדידה וחדווא 1 (מניח שיש משהו שמקביל לזה לפתוחה)

אם אתה חזק בידע ורוצה להריץ את זה כמה שיותר מהר אפשר להוסיף גם אלגברה לינארית ואולי עוד איזה קורס בסיסי

תלוי בך
🕒 פורסם בתאריך: 05/11/2020 07:06
לא. הפוך. כדאי לך ללמוד כמה שיותר מתמטיקה.

תעשי לעצמך טובה, במיוחד בפתוחה, תתחילי מהקורס הכי קל שהוא לא בזבוז זמן. זה כנראה יהיה אחד מ: לינארית, בדידה, מבוא למדמ"ח. אם למדת מחשבים בתיכון אז מבוא. בפתוחה יהיה לך אוסף אחד של אתגרים שלא קשור לחומר הלימוד.

קורסים תקפים לנצח....

אבל, אם את רוצה שיכירו לך בקורס לתואר, אז יש לך חלון של 7 שנים (תלוי במוסד). בפתוחה מרגע שהגשת בקשה לתוכנית לימודים (אחרי שסיימת את רוב התואר), כל הקורסים שעשית יחשבו בכל מקרה.
🕒 פורסם בתאריך: 05/11/2020 08:52
מתמטיקה בדידה .
🕒 פורסם בתאריך: 05/11/2020 09:21
עשיתי לינארית ואינפי בפתוחה.

תתחילי מבדידה/דיסקרטית ותמשיכי לאינפי/חדווא או/ו לינארית.

אני מאוד ממליץ על הקורסים של השנה הראשונה בפתוחה כי הם כתובים נהדר.

את מכירה את התכנית של אפיק מעבר? לשם את מכוונת?
🕒 פורסם בתאריך: 05/11/2020 09:32
לפחות בשנתיים הראשונות של התואר לך אין ממש שליטה על כמות הקורסים במתמטיקה. כלומר, כל קורסי המתמטיקה הם חובה ממילא.

מומלץ מאוד לקחת אותם כמה שיותר מוקדם ולא לדחות אותם, אחרת זה ימנע ממך להירשם לקורסים המעניינים בשלבים מתקדמים של התואר.

כמה פנאי יש לך בשביל להקדיש לתואר בתור תלמידת תיכון?

בדידה וג'אווה זו התחלה טובה. אם יש לך ניסיון כלשהו בתכנות אז תיקחי את הקורס ג'אווה המלא.

ואם את יכולה לדחוף עוד קורס (כי השנים האלו הם יחסית קלים) אז אלגברה לינארית 1.
🕒 פורסם בתאריך: 05/11/2020 11:09
אני מסיימת השנה י''ב, כך שקורס אחד זה רק סמסטר הבא, אח''כ זה כבר לא משנה..

וחוץ מזה- לינארית נחשב קל או קשה?
🕒 פורסם בתאריך: 05/11/2020 11:48
קשה - עמוס בחומר, דורש צורת חשיבה וכתיבה שונה מבתיכון,

בדידה זה קורס הרבה יותר טוב למתחילים.
🕒 פורסם בתאריך: 05/11/2020 12:00
למה?

אם היא אוהבת מתמטיקה אני מבין אחרת אין לזה שום יתרון, עדיף ללמוד קורסי בחירה כמו רשתות, מערכות בסיס נתונים, תכנות מתקדם, בינה מלאכותית, תכנות מונחה עצמים וכדומה - שיכולים לעזור לה קצת באזרחות.

בקורסי המתמטיקה אלא אם אתה עובד בתפקיד מאוד ספציפי לא יהיה לך שום שימוש ואחרי כמה חודשים אתה תשכח מהם.

*אני כמובן לא מדבר על קורסי חובה שאין לה ברירה אלא עם הבחירה/סמינר/סדנה

אגב בפן המקצועי אני חושב שקורס כמו "תכנות מתקדם" צריך להיות קורס חובה - לא הגיוני שסטודנט יסיים תואר ולא ידע לעבוד עם מקביליות, רשתות, תכנות מונחה עצמים ודברים בסיסיים נוספים שכל מתכנת נתקל בהם ואותו הדבר לגבי חלק מקורסי הבחירה האחרים.
🕒 פורסם בתאריך: 05/11/2020 12:24
ועוד שאלה, נניח ויש לי 3-4 שעות ביום ללמידה (גמיש)

כמה קורסים בערך אפשר לקחת בסמסטר? (או במילים אחרות- זה נחשב הרבה זמן ביום או קצת..?)

ובכללי, עדיף לי כמה שפחות מתמטיקה, בגלל שעדיף לי כמה שיותר ידע פרקטי ומעשי שבגללו אני לומדת (כי תכלס, אני רוצה לדעת לתכנת)

אז את הקורסים חובה במתמטיקה- אני אעשה, אבל מה שאפשר לוותר נראה לי שלא
🕒 פורסם בתאריך: 05/11/2020 12:39
אני סטודנט בפתוחה במסלול של מדעים בהדגשת מדעי המחשב

אני יכול להגיד לך שזה מסלול שהרבה לוקחים חלק מסיבות שזו מתמטיקה יותר קלילה (בדידה, לינארית למדעים במקום לינארית 1 ו-2, חדו"א א + ב במקום אינפי 1 + 2)

הקורסי חובה מעטים יותר ככה שבבחירה יש לך הרבה יותר ככה שאת יכולה ללמוד מה שמעניין אותך

אישית הלכתי על זה כי זה החשיב לי 9 נ"ז מלימודי י"ג תוכנה ועוד כמה קורסים אחרים שעשיתי במסגרת תואר אחר שהתחלתי בכלל

(יש לך אופציה ללמוד 24 נ"ז מתוך ה-108 נ"ז מכל הקורסים בפתוחה - גם במדעי החברה והרוח - בכל מקרה עדיף לדבר עם יועץ)

מה שכן, אם את רוצה ללמוד לתכנת, זה יכול להתאים לך יותר (בסה"כ אנשים מתחילים את התואר הזה מוצאים משרת סטודנט ואז למי אכפת אם את בוגרת מדמח או מדעים בדגשת (גם אפשר להמשיך לשני בפתוחה עם מדעים בהדגשת)

ככה או ככה תתחילי מ2 קורסים - בדידה + מבוא למדמ"ח

הסיבה היא שהם 2 קורסים שאפשר לעמוד בהם, הראשון מתמטי שנחשב הכי קל מהשלשה של לינארית ואינפי (אם עושה מדעים בהדגשת מדמ"ח, אז אפשר גם חדו"א א' במקום או לינארית למדעים - הם די יורדים לאותה רמה)

אחרי שתכנסי לעניינים אני מציע ללכת על 2-3 קורסים - תלוי מאוד אילו ותלוי מאוד בזמן וביכולות שלך

המוסד לדעתי מצוין, הלימודים ברמה גבוה ועד עכשיו לא נתקלתי ברמה נמוכה או חוסר כלשהו
🕒 פורסם בתאריך: 05/11/2020 12:54
זה דברים שאפשר ללמוד בקלות, ולבד. מה שמלמדים באוניברסיטאות, מהתחום הזה, הוא בגדול מאוד שטחי וברמה מאוד נמוכה, ונלמד בפורמט שלא מתאים לנושא.

ותרי על התואר. לכי תעשי קורס מקצועי או בוט קאמפ.

תרכשי ככה הרבה יותר ידע פרקטי.

אם מה שמעניין אותך זה משרות Top tier ולהתעסק בדברים מעניינים, ולפתור בעיות מעניינות, את צריכה לפתח חשיבה, וכלים, ויצירתיות, ויכולות אנליטיות, והבנה עמוקה של בעיות מורכבות. את לא תקבלי את זה בקורס מקושקש כמו הנדסת תוכנה, ובוודאי לא במונחה עצמים. דווקא בצדדים היותר soft של עולם התוכנה אפשר למצוא דברים מעניינים כמו mmi, פסיכולוגיה קוגניטיבית וכו'.

תואר במדמ"ח הוא תואר במתמטיקה, ואני מציע לך להתייחס אליו ככזה. להשקיע, ולבחור קורסים כמה שיותר מתמטיים (לאו דווקא מד"ר גם אלגוריתמים, חישוביות, עיבוד תמונה, וכד' הם מתמטיים).
🕒 פורסם בתאריך: 05/11/2020 12:58
תעשי לעצמך טובה, התייעצי עם יועץ של הפתוחה, אבל אחד מהפקולטה. אם את יכולה למצוא מנחה להתייעץ איתו, זה עדיף.

הקושי העיקרי שלך לא יהיה אקדמי... להתחיל, כתלמידת תיכון, עם 3-4 שעות פניות ביום, עם יותר מקורס אחד, זאת טעות, לדעתי לפחות.
🕒 פורסם בתאריך: 05/11/2020 13:08
@סטודנטית

ודבר אחרון, אם לא התחברת למתמטיקה בתיכון, אז הקשר בין מה שעושים בתיכון לאקדמיה הוא מקרי לכל היותר....
🕒 פורסם בתאריך: 05/11/2020 13:16
אלו קורסי חובה

נכון שהיא כנראה תרכוש ידע יותר פרקטי אבל ברוב מקומות העבודה למידה באוניברסיטה נחשבת יותר.

לא יודע לגבי הקורסים הנדסת תוכנה ומונחה עצמים - כי לא למדתי אותם בעצמי, אבל בנוגע לקורסים אחרים שהם מעשיים - חלקם בהחלט מלמד פתירת בעיות, חשיבה יצירתית, כלים וחשיבה אנליטית - סוגיות כמו מקבליות, יעילות וניהול זיכרון הם נושאים מאוד מורכבים שיש להם הרבה פתרונות והרבה מקרי קצה,

לא סתם בכמה קורסים שונים(מערכות הפעלה, מימוש מסדי נתונים, תיכנות מתקדם, רשתות ועוד) מלמדים את החומר הזה בצורות שונות ועם אלגוריתמים שונים.

ובניגוד לקורס מקצועי או בוט קאמפ הקורסים המעשיים באוניברסיטה נוטים הרבה פעמים לפן התיאורתי והמתמטי לצד המימוש המעשי,

לדוגמה אני לא חושב שקורס רשתות בבוט קאמפ ידרוש ידע קודם בהסתברות.
🕒 פורסם בתאריך: 05/11/2020 13:22
יש מוסדות שבהם אפשר להיכנס למה שנקרא ״תואר מעגלי״ (לא המצאה שלי). שזה אומר שמישהו שלומד כבר 7 שנים, אז מתחילים לפוג לו קורסים שהוא עשה בהתחלה כמו לינארית וכד׳ ואז הוא נכנס לסחרור שהוא צריך ללמוד שוב קורסים ישנים.

ויש מוסדות אחרים - שהם פשוט מדיחים אותך אם לא סיימת תוך 5-6-7 שנים... זה אינדיווידואלי. צריך פשוט להכיר שזה קיים.
🕒 פורסם בתאריך: 05/11/2020 13:31
כן...

זאת הייתה דוגמה לקורסים שהם לא 'מתמטיקה עיונית' אבל עדיין מאוד מתמטיים בתוכן שלהם.

ניסיון נחשב הרבה יותר מהשכלה, בכל מקרה. ועדיף בוטקאמפ של 6 חודשים, ושנתיים ניסיון, מאשר תואר ב4 שנים. כאילו, אם המטרה היא סתם ללמוד לתכנת.

כן. ועדיין, כמו שכתבתי, אלה נושאים שעדיף ללמוד לבד, הרבה יותר לעומק, והרבה יותר מהר. מנגד, אפשר לקבל הרבה יותר Value, מללמוד נושאים שיתנו יותר ערך, ושיותר קשה ללמוד אותם לבד, כמו סטטיסטיקה והסתברות, או בינה מלאכותית, או סתם עיבוד תמונה.

כן. אני לא חושב שבוט קאמפ עדיף על תואר. למי שיש את היכולות ברור שהמסלול היותר קל בחיים הוא השכלה אקדמית במוסד נחשב.

אני רק אומר, שאם הולכים ללמוד תואר במדמ"ח, אז כדאי ללמוד מתמטיקה, ומדמח. ולא לבזבז זמן על תכנות (לא שזה לא חשוב).

אגב, זה משהו שנותן יתרון כשרוצים להתקבל לעבודה, למקומות מעניינים לפחות
🕒 פורסם בתאריך: 05/11/2020 13:51
תודה לכל המגיבים,

דווקא אהבתי יחסית מתמטיקה בתיכון, וגם כל מה שלמדתי-למדתי בעצמי לפני המבחנים, בשיעורים לא הייתי מקשיבה. וסיימתי עם 89 ברמה של חמש יחידות (שלמדתי לזה הכל לבד, כנ''ל)

רק עדיף לי פחות מתמטיקה בגלל שזה על חשבון ידע מעשי אחר, שיוכל לעזור לי בהמשך.

אני כן מעונינת להתקדם בתכנות לנושאים מענינים, לא רק לכתוב קוד (כבר למדתי לבד קצת פיתוח לצד קליינט- HTML CSS JS וכו)

וגם מצד יתרון בקבלה לעבודה נראה לי שעדיף תואר.

בגדול, הבנתי שמבוטקאמפ אי אפשר להתקדם יותר מידי, בטח לא למהנדס וכל זה, אלא לומדים שם נטו קידוד.

בכל מקרה, גם אם כן, אני צריכה משהו אונליין, מהבית. (אם יש בוטקאמפ או קורס כזה, עם תעודה מוכרת, אשמח לדעת, אולי זה יעזור)

אשמח לשמוע את דעתכם.
🕒 פורסם בתאריך: 05/11/2020 15:30
אני לא יודע איך את עומדת מבחינת הצבא - וזה לא באמת משנה לענייננו. אם באמת יהיה לך זמן אחרי התיכון - הייתי אומר שתתחייבי ללימודים אקדמאים פול-טיים. דרך הכניסה הכי מהירה לתעשייה זה להיות סטודנט שנה ב׳ או ג׳ שמחפש משרת סטודנט.

בכל מקרה, כל למידה עצמית משמעותית של אחד מתחומי התוכנה יקח בין חצי שנה לשנה. אז אם את עומדת ברמה האקדמית של לימודי תואר - זאת הדרך הכי טובה.

עם כל הכבוד לבוטקאמפים וקורסים אונליין למיניהם, עדיין מעל 90% מהעוסקים בפיתוח תוכנה הם בעלי תואר. לבוטקאמפ הייתי שולח או מישהו שלא מסוגל לעמוד ברמה של האקדמיה (אפילו לא מכללה) או מישהו מעל גיל 30.