⬅ חזרה לאינדקס

עצמאי ושכיר

🕒 פורסם בתאריך: 05/11/2020 22:07
יש לי תיק עוסק פטור (כמעט ללא הכנסות)

קיבלתי עכשיו עבודה חדשה, כמה שעות בשבוע, המעסיק מבחינתו מוכן לשלם כמשכורת או להעסיק אותי כעצמאי, הוא אמר שאם אני עובד כעצמאי הוא יכול לשלם מעט יותר לשעה.

מה כדאי לבחור?
🕒 פורסם בתאריך: 06/11/2020 07:10
חסר נתונים

עוסק פטור זה עד כ100,000 שקל לשנה.

מה ההכנסה השנתית הצפויה?

איזה הוצאות יהיו לך?

מה פוטנציאל הגידול בהכנסות?

מה אתה רוצה לעשות עם עצמך בהמשך?

מה הפער בהצעות שלו?

האם אתה עושה עוד דברים כרגע?

בקיצור תפרט יותר אוכל להשוות
🕒 פורסם בתאריך: 06/11/2020 07:42
חוץ מהנתונים לעיל.

דמי אבטלה/חלת במצב כמו קורונה או אם תפוטר. כשכיר תקבל כעצמאי אין דמי אבטלה. קורונה יש פיצוי קטן

בכל מקרה אתה צריך להכפיל מה שהוא נותן כשכיר בכ 1.3 (30 אחוז יותר) כעצמאי. אם אתה עובר 100,000 בשנה אז לסכום הוא צריך להוסיף את המעמ (עוד הכפלה ב1.17)

אני הייתי בוחר כשכיר ברוב המקרים. אבל חסר נתונים
🕒 פורסם בתאריך: 06/11/2020 08:44
אף פעם לא מתייחסים למע"מ כשעושים שיקולים כאלה. עוסק פטור לא מחייב במע"מ ולא מזדכה עליו.

זה נכון שצריך להכפיל במשהו, אבל לא בטוח שבמקדם הזה.

כעוסק פטור צריך לקחת בחשבון את חלק המעסיק בהפרשה לפנסיה ופיצויים ( בסביבות 14%), את מה שצריך לשלם לבט"ל ואת ההוצאות הנילוות כמו נסיעה, ציוד וכו'.

נכון מאד.

גם אני, אלא אם אפשר לעבוד עם עוד לקוחות ולפתח את העסק.

למה יש לך תיק פטור? מאיזו סיבה פתחת אותו?

זה בנוסף לעבודה קיימת כשכיר או עבודה יחידה?
🕒 פורסם בתאריך: 06/11/2020 11:59
למען הדיון אני חושב שכדאי לציין שמדובר בעבודה של מספר שעות בשבוע, מעריך משהו כמו 5-7 שעות בשבוע
🕒 פורסם בתאריך: 06/11/2020 13:47
אני מניח שהוא התכוונן למקרה שחלילה ירוויח מספיק כדי להפוך למורשה
🕒 פורסם בתאריך: 06/11/2020 14:56
אם הוא יקבל שכר שבסוף שנה יגרום לו להגיע למורשה. צריך ליידע את המעסיק שהמעמ יפול עליו אחרת זה לא שווה.

ולגבי המכפיל באופן גס כל ההטבות שהמעסיק נותן לשכיר זה כ30% (הפרשות מעסיק לפנסיה, פיצויים, קרן השתלמות ועוד דברים שמחוייב כחוק או נהוג כמו ביגוד הבראה נסיעות ימי חופש וכו)
🕒 פורסם בתאריך: 06/11/2020 17:46
זה לא משנה למעסיק ולא נופל עליו. על כל סכום המע"מ של הוצאה מוכרת הוא מזדכה. מע"מ הוא מס שנועד לתשלום סופי רק ע"י אדם פרטי ולכן כל עסקה בין שני עסקים היא חסרת משמעות מבחינת המע"מ.

אז בשביל מה פתחת שרשור? אם מדובר על סכום זניח, אין שום משמעות לאף בחירה שלך (מעבר לניג'וס של תיאום מס במקרה ואתה בוחר להיות שכיר וכבר יש לך עבודה אחרת כשכיר).
🕒 פורסם בתאריך: 07/11/2020 10:12
בדרך כלל

למשל (דוגמה ממקור ראשון) אם את מלמדת באורט בתור עצמאית (הם מעדיפים שכירים) עם חשבוניות אז הם לא יכולים להזדכות על המעמ כי הם מלכר ומבחינתם המעמ הוא חלק ממשי מהשכר
🕒 פורסם בתאריך: 07/11/2020 14:23
זה נכון.

יתכן והתפיסה מאחורי זה היא שמלכ"ר יותר דומה לאדם פרטי (או יותר מדויק, לרשות ממשלתית) מבחינת המטרות.

עסק פרטי תפקידו ומהותו הוא לייצר רווחים לבעליו ואילו מלכ"ר מהותו שונה והוא מנהל תקציב בסכום אפס (אם כי בביצוע יכול להיות גרעון או יתרה).