⬅ חזרה לאינדקס

חשיפה לזהב ע"י חברות תמלוגי זהב - לגיטימי?

🕒 פורסם בתאריך: 06/11/2020 17:22
חלק מהתיק שלי חשוף לזהב בתור ביטוח. בין השאר ע"י IAU וגם כורי זהב GDX.

אתמול נתקלתי במונח חברות תמלוגי זהב royalties שלא הכרתי, הן בעיקר חברות פיננסיות שממנות כורים ע"י חוזים שאח"כ נותנים להם אחוזים מהרווח או אופציות לקנות את הזהב בהנחה.

חברות כמו franco naveda, sandstorm.

מישהו חקר את הנושא?

האם לדעתכם זה נכס לגיטימי על מנת להיות חשוף לזהב?
🕒 פורסם בתאריך: 06/11/2020 18:36
לא כרגע

הסיכון הרגולוטרי גובר

מכרות עלולים (עלולות?) להיות מולאמים עקב הצורך הגובר בזהב פיזי לאחרונה ע"י ממשלות

אם אתה רואה "מספרים מנצנצים" אז תיזהר, כי הסיכון גובר על התשאות

בכל מקרה, להכנס להשקעה כזאת צריך לבחור מספר חברות שאתה יודע לפחות משהו עליהן

כי קראת לבד והתעמקת, לא כי סיפרו לך באינטרנט באיזה פורום נידח במזה"ת
🕒 פורסם בתאריך: 07/11/2020 20:21
האמת מסתבר שהחברות תמלוגים הללו כלולות בתור ה-ETF שאני כבר מושקע בו, הייתי תחת הרושם שזה רק חברות כריה, אבל זה חברות שכשורות בכל תעשיית הכריה, אז הן כולן כבר שם - מספיק טוב בשבילי.
🕒 פורסם בתאריך: 07/11/2020 20:36
זאת הסיבה הכי גרועה ששמעתי אי פעם לא להיות חשוף לחברות כריית זהב.

לחשוב שלזהב יש עתיד, אבל להימנע ממנו בגלל חשש אולי להלאמת מכרות. וורן באפט, לפחות, לא חשב ככה, הקיץ.

לא שאני Gold bug מטורף, אבל זה ממש לא נשמע לי תרחיש סביר. יחוקקו חוקים שהחברות חייבות לתעדף מכירה לממשלות המקומיות - של המכרות - לפני שילאימו. לפחות במערב. הלאמה פר אקסלנס זה יותר לחברות פיננסיות קריטיות שעומדות להתמוטט וליצור נזק מערכתי.

ג״נ, מחזיק. ואני חושב שזו דרך יוצאת מן הכלל להיות חשוף לזהב - במיוחד אם אתה שורי ממש, לגביו. כשמחיר הזהב עולה, אז החברות האלה עולות עוד יותר ויורדות, בהתאמה. קצת כמו להיות ממונף על זהב אבל בשלט רחוק - דרך התאגידים האלה.
🕒 פורסם בתאריך: 07/11/2020 21:39
אני שוורי לגביו, לא יודע אם ברמה של 50,000$ כמו שראיתי שיש כאלו באינטרנט שמציינים, אבל בהחלט מאמין שיש מצב לרמה של 5000-10,000$ בעשור הקרוב.

בכל אופן מבחינתי זה יותר תעודת ביטוח מאשר השקעה.
🕒 פורסם בתאריך: 07/11/2020 23:35
איך זה לא תרחיש סביר, במיוחד שזה קרה בערך בכל מדינה במאה האחרונה?
🕒 פורסם בתאריך: 08/11/2020 10:14
לא יודע על מה אתה מדבר. ניסיתי לחפש על זה מידע, וכל מה שאני מוצא זה סיפורים על פפואה גינאה החדשה, ונצואלה ומדינות נחשלות אחרות בד׳ אמריקה. לא דברים על חברות שמאוגדות במערב.
🕒 פורסם בתאריך: 08/11/2020 12:27
אז מצאת, רק לא מה שפוגע במחשבה שלך בעתיד ספציפית לגביי ה"מערב"

בכל מקרה, זה תרחיש שהמערב המציא, ככה שאני לא מבין למה אתה מיתמם

אז פעם זה היה "זהב של אנשים", היום זה זהב של תאגידים, הזהב שהכי פשוט להלאים

אם בא לך "לדעת על מה אני מדבר", תמיד תוכל לקרוא על Gold Reserve Act