⬅ חזרה לאינדקס

IRA או IBKR

🕒 פורסם בתאריך: 08/11/2020 16:46
היי סולידים ופחות סולידים

אני מתחיל לעבוד עם קוסם השקעות אמריקאי :) שמשקיע בעיקר בארה"ב (ובישראל בכלל לא). אנחנו מתכננים להשקיע בעיקר במניות ו ETF. כרגע יש לי קרן השתלמות (נזילה) וקרן פנסיה.

ההתלבטות כרגע היא איך לבצע את ההשקעות בשוק האמריקאי בצורה האופטימאלית, כאשר הפרמטר העיקרי הוא מיקסום רווחים לטווח ארוך (הפרמטר של התעסקות תכופה עם התיק הוא לא פרמטר בעל חשיבות, למשל). האם ה setup האופטימאלי הוא להפוך את שתי הקרנות ל IRA ולהשקיע דרך דש (או אחת המתחרות, עם מזרחי/לאומי כברוקר) בכדי לנצל את הטבת המס, או להעביר את מה שאפשר (שזה רק קרן ההשתלמות, למיטב ידיעתי) ל IBKR?

כל הצעה אחרת תתקבל כמובן בשמחה ותודה.

תודות ושבוע טוב לכולם!
🕒 פורסם בתאריך: 08/11/2020 21:38
שתי נקודות למחשבה:

1. אתה מתכוון להוציא כסף מחשבון פטור ולהשקיע את אותו בחשבון ממוסה? נשמע כמו רעיון גרוע מאוד.

2. אין כרגע פנסיה IRA בארץ.
🕒 פורסם בתאריך: 08/11/2020 21:51
יש גמל IRA, שזה סוג של פנסיה.
🕒 פורסם בתאריך: 08/11/2020 21:57
ויש גם קרנות פנסיה מחקות מדד
🕒 פורסם בתאריך: 08/11/2020 21:59
יש מליון סוגים של מסלולים, בין הייתר גם מחקי מדד. אבל איך זה קשור לנושא?
🕒 פורסם בתאריך: 08/11/2020 22:00
כמו שקופת גמל לא קשורה לנושא

כי הוא שאל על פנסיה
🕒 פורסם בתאריך: 08/11/2020 22:03
גמל זה סוג של פנסיה.

רוב האנשים לא באמת יודעים מה ההבדל בין "קרן פנסיה", "קופת גמל" ו"ביטוח מנהלים". מבחינתם הכל זה "פנסיה" וזהו.

לפי השאלה של פות"ש ברור לך (ולכולנו) שהוא התכוון להעביר את קרן הפנסיה שלו לקופת גמל IRA. לא על כל שטות צריך להתחכם.

אם אתה מאוד רוצה אתה יכול להסביר לו מה ההבדל בין קרן פנסיה לקופת גמל, אבל להגיד "אין IRA בפנסיה" זה פשוט לא נכון.
🕒 פורסם בתאריך: 08/11/2020 23:32
1. נשמע רע גם לי. השאלה באה לוודא שאין משהו בחישוב שאני מפספס לטווח ארוך (למשל, למיטב הבנתי, המשקיעה הראתה באחד הפוסטים שבקופת גמל להשקעה העמלות שהיא תשלם לטווח ארוך יהיו גבוהות מהמיסוי שתשלם אם תוציא את הכסף לחשבון ממוסה ולא תשלם עמלות).

2. כמו שהגיב roneng, הכוונה היא להמיר את הפנסיה לגמל IRA ואז להשיג סוג של פנסיה IRA על אף שזו קופת גמל ולא פנסיה.

אגב, קרנות מחקות פחות רלוונטיות לעניין היות שהכוונה היא להשקיע בעיקר במניות ופחות מדדים.

תודה לשניכם, חברים :)